Connect with us

Történelem

10 egyéni hiba, ami döntően befolyásolta a Super Bowlt

Super Bowl nyerni nem könnyű. Ha el is jutsz a nagydöntőre, akkor is tudásod és erőd legjavát kell adnod ahhoz, hogy nyerni tudj. Nem fér bele, hogy hibázz, hiszen a túloldalon is a legjobbak állnak fel. Könnyű ezt mondani, de gyakran előfordult, hogy a Super Bowlon egy játékos hatalmasat hibázott, és ez döntően befolyásolta a végkimenetelt. Ebben a cikkben 10 olyan alkalmat szedtem össze, amikor a Super Bowlon valaki kulcsfontosságú hibát vétett, vagy még a döntő előtt csinált valami hatalmas hülyeséget, ami kihatott a csapatára.

Fontos megjegyezni, hogy ebben a cikkben kizárólag játékosok által elkövetett hibákra koncentráltam. A rossz edzői döntések ebben a cikkben nem lesznek megemlítve.

Az események között nem akartam sorrendet felállítani, mert a maguk nemében mindegyik hatalmas hiba/hülyeség volt. Úgy döntöttem, hogy időrendben visszafelé haladva mutatom be őket.

10. Devonta Freeman nem blokkol – Super Bowl 51

Az 51. Super Bowl örökké arról lesz híres, hogy a Patriots 28-3-as hátrányból fel tudott állni, és meg tudta nyerni a meccset. Ahhoz, hogy ez összejöjjön nagyon sok csillagnak kellett együttállnia, és az ellenféltől is sok hibára volt szükség. A meccs egyik kulcsmomentuma volt, mikor a 4. negyed közepén 28-12-es Falcons vezetésnél a Patriots LB-je Dont’a Hightower odaért Ryanhez, és kiütötte a kezéből a labdát. Ez a fumble azonban nem történhetett volna meg, ha az Atlanta futója, Devonta Freeman teszi a dolgát. Ő volt ugyanis megbízva azzal, hogy a jobb oldalról érkező védőt kiblokkolja. Freeman azonban csúnyán elnézte ezt a blokkot, Hightower épp hogy csak megérintette, aki így még pont azelőtt megütötte Ryant, hogy az irányító el tudta volna dobni a labdát. Ha csak egy kicsit is megblokkolja az LB-t, már nem ér oda Ryanhez, nincs fumble, a Falcons pedig tudja pörgetni az órát, ami ezen a ponton győzelmet érhetett volna.

View post on imgur.com

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!