Connect with us

Összefoglaló

Baj van a részeg tengerésszel

Az előző hetekhez képest végre egy olyan mérkőzést kaptunk, ahol két élcsapat(nak gondolt gárda) csaphatott össze. Ugyan nem ez volt a legjobb mérkőzés, amit valaha láttunk, de ahhoz képest, milyen mérkőzések voltak csütörtök esténként korábban, ez egy kellemes szórakozást nyújtott.

Baltimore Ravens @ Tampa Bay Buccaneers 27 – 22

A találkozót egy óriási hibával kezdte a Buccaneers, Dee Delaney ugyanis elejtette a puntot, és a Ravens a 6 yardosról támadhatott. Végül azonban ez nem ütött nagyon vissza, a vendégek egy yardot sem mentek előre, így mezőnygólra sikerült menteni ezt a hibát.

Ezután aztán két hét kihagyás után a Buccaneers támadósora megmutatta magát, és Brady gyorsan levezetett két pontszerző drive-ot. Előbb Fournette futott be 1 yardról, majd Succop lőtt be egy 31 yardos mezőnygólt. Csak ebben a két drive-ban (ami lényegében az egész első negyed volt) több életjelet mutatott Brady, mint a legutóbbi két meccsen. Például azonnal 100 yard fölé ért, amire legutóbb elég sokat kellett várni.

Ezzel a két drive-val azonban a Bucs el is lőtte minden puskaporát, és következett a korábbi hetekről jól ismert szenvedés. Innentől kezdve zsinórban 5 punt következett a hazaiak részéről, és átlagban 4 játékot voltak fenn a támadók a pályán. Emiatt a védelem nem tudott igazán pihenni, és bár sokáig tartották magukat, de az örökkévalóságig nem lehetett tartani a Ravenst. Még úgy sem, hogy az ellenfél is komoly problémákkal szembesült.

A Baltimore-nál Lamar Jacksonnak gyorsan elfogytak a célpontjai. Rashod Bateman sérülten érkezett a találkozóra, és ugyan beöltözött, de alig volt a pályán. Összesen 1 targetje volt, amiből nem lett elkapás. Ennél nagyobb probléma volt, hogy az első félidőben Mark Andrews is kiesett a meccsből. Kisebb meglepetésre azonban a Ravens tudta orvosolni ezt a problémát. Andrews helyét az újonc Isaiah Likely vette át, míg Bateman helyett Demarcus Robinsont vette célba Lamar. Mindketten tökéletesen helyettesítették a sérülteket, 6-6 elkapást jegyeztek összesen 141 yardért, és Likelynak volt egy szép lábujjhegyes TD elkapása is.

A beugrók mellett a Ravens futói is kivették a részüket a győzelemből. Harbaugh tökéletesen rotálta a futókat, és noha senkinek nem volt kiemelkedő meccse, Lamarral együtt öten összesen 231 yardot tett meg földön. Főleg a második félidőben volt látványos, ahogyan átrohantak a Bucs védelmén, a félidőben látványosan változtattak a stratégián és ráfeküdtek a futásra – eleve furcsa volt, hogy nem így kezdték a mérkőzést.

Mindezeknek köszönhetően a Ravens a 10-3-as hátrányt 17-10-es előnyre tudta fordítani, és már vezetéssel fordulhatott az utolsó negyedre. Ott már csak le kellett volna zárni a mérkőzést, amivel ebben az évben komoly problémáik voltak. Ezúttal azonban nem. Sikerült levezetni egy 93 yardos drive-ot, amit Devin Duvernay 15 yardos TD futása zárt le, amivel 24-13-ra módosította az állást.

Innentől kezdve a Bucsnak egy tökéletes végjátékra lett volna szüksége a győzelemhez, de ez nem jött össze. Ugyan sikerült eljutni a 3 yardosra, de 4. kísérlet jött. Ennek neki is akart menni a Buccaneers, de Fournette egy false start szabálytalansággal 5 yarddal hátrébb küldte a támadókat, és onnan már inkább mezőnygólt rúgtak. Egy Ravens mezőnygól után már sikerült összehozni a TD-t, de ekkor már késő volt (ráadásul a 2 pontos sem jött össze), és a sikertelen onside kick lezárta a meccset.

A Buccaneersnek volt egy jó negyede, amikor úgy tűnt megoldottak minden problémát, és könnyedén nyerhetnek. Aztán azonban jött egy újabb mélyrepülés, és egészen a mérkőzés végéig momentuma nem volt a csapatnak. Brady neve mellett ugyan jól mutat a 325 yard, de ennek oroszlán része két drive-ból jött össze, a meccs többi részében nem sokat csinált. A csapattársak sem segítették ki, sok volt a drop és a szabálytalanság, de ez megint nem volt egy jó meccs tőle.

A Ravensnél a futójáték dominált, amire félig rá is voltak szorulva a célpontok kiesése miatt. Ez persze nem azt jelentette, hogy a passzjátékot teljesen feladták, sőt! A passzok a beugró játékosokkal ugyanúgy működtek (Lamar el is jutott 238 yardig és 2 TD-ig, a második félidőben konkrétan nem volt rossz passza), de földön olyan szinten dominálták a Buccaneerst, hogy érthető módon a futást erőltették. A védelemből még Broderick Washington érdemes megemlíteni, aki kétszer is beleütött Brady passzába, tovább frusztrálva ezzel az irányítót.

A vendégek megérdemelten nyertek, a felmerülő problémákat ügyesen oldották meg, és a második félidőt végig dominálták. Brady sosem kezdett még ennyire rossz mérleggel szezont, sosem volt két mérkőzéssel az 50 százalékos mutató alatt, és az utóbbi 20 évben egyszer sem kapott ki zsinórban háromszor. A Buccaneers így tovább zuhan a mélybe, és jelen állás szerint vasárnap vagy a Falcons, vagy a Panthers át fogja venni a csoport vezetését. Erre pedig talán a legkevésbé számítottunk volna.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!