Connect with us

Minden ami NFL

Még mindig az agyrázkódás az NFL Achilles-sarka

2013-ban az NFL-nek összesen 765 millió dollárt kellett kifizetnie több mint 4500 korábbi játékosnak, mert a futball miatt maradandó agykárosodást szenvedtek. Azóta papíron szigorítottak az agyrázkódás protokollon, de Tua Tagovailoa legutóbbi esete megmutatta, hogy még mindig komoly problémák vannak a rendszerrel. A liga némileg be is keményített, de alighanem téved az, aki szerint ez elég lesz.

A Dolphins kezdő irányítója egy nem túl durva, de indokolatlan tackle után a földre került. Mindebben nem volt semmi különös, láttunk már ennél sokkal durvább ütéseket is, de nem sokkal azt követően, hogy felállt, Tua egyszerűen összecsuklott:

A minimum agyrázkódásgyanús jelenet után le is vitték a pályáról és szinte mindenki elkönyvelte, hogy ebben ennyi volt. A nagyszünet után azonban óriási meglepetésre ő vezette ki a Dolphinst és végig is játszotta a találkozót, majd az újságírók kérdésére azt válaszolta, hogy átment az agyrázkódás protokollon, a botladozása pedig egy hátsérülés következménye volt.

Ezt a magyarázatot nem mindenki fogadta el, a játékosok szakszervezete (NFLPA) pedig vizsgálatot indított. Az ügy jelenleg ott tart, hogy kirúgták a Tuát vizsgáló független neurológust, majd az NFL és az NFLPA szóban megegyezett az agyrázkódás protokoll szigorításán. Ez utóbbi a jelenlegi információk alapján annyit jelentene, hogy a pályán gyanúsan összeomló játékosokat akkor sem engedik vissza a pályára, ha a teszteken átmegy. Kezdésnek ez mindenképp jó, viszont nem oldja meg a problémákat, hisz Tua mindössze négy nappal a Bills elleni gyanús sérülése után pályára lépett a Bengals ellen, ahol akkora ütést kapott, hogy kórházba kellett szállítani.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!