Connect with us

Minden ami NFL

R-E-L-A-X helyett P-Á-N-I-K? Miért szenved a Packers?

A Green Bay Packers a LaFleur érában most először kapott ki egy alapszakaszon belül kétszer egymás után, hat forduló után mindössze 3-3-as mérleget tud felmutatni, és láthatóan szenved a játék minden elemében. Aaron Rodgers 2014-ben egy 1-2-es kezdést követően hasonló pánikhangulatban azt nyilatkozta, hogy R-E-L-A-X, mindenki nyugodjon meg, rendben leszünk. És rendben is lettek, 12-4-es mérleggel meneteltek a konferenciadöntőig. Idén viszont nagyon nem úgy tűnik, hogy ilyen egyszerű a helyzet és minden meg fog oldódni magától. Előtör a P-Á-N-I-K?

A Packers mindössze 107 pontot szerzett idén, ami a Rodgers érában a legkevesebb bármilyen hatmeccses periódust tekintve. Ligaszinten ez a 24. helyre elég, és ha fejlettebb mutatókat akarunk nézni, akkor EPA/playben is a 24.-ek, DVOA-ben pedig a 11. helyet foglalják el (meglepő a nagy különbség a kettő közt). Védőoldalon sem jobb a helyzet, a 16. legtöbb pontot kapták, fejlettebb mutatókat tekintve EPA/playben a 19.-ek, DVOA-ben pedig a 24. helyet foglalják el.

Persze nem is feltétlen kellenek a számok, szabad szemmel is jól látható a szenvedés. Az utóbbi évek domináns csapata, amely zsinórban háromszor szerzett 13 győzelmet és első kiemelést a konferencián belül, most egy totális középcsapattá esett vissza. De miééért? Nos, erre keressük most a válaszokat offense és defense oldalon egyaránt.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!