Connect with us

Minden ami NFL

Az idei év eddigi legnagyobb meglepetései

Rengeteg váratlan teljesítményt láthatunk az idei évben, de sajnos a kellemes meglepetések mellet sok a nagy csalódás is. Korábban pár csapatról már esett szó, akik ilyen vagy olyan módon nem várt teljesítményt nyújtottak nekünk, de most következzenek bizonyos csapatrészek, játékosok, edzők.

Pozitív meglepetések

A Dallas Cowboys védelme

A Cowboys védelme a tavalyi szezonban az egyik leghatékonyabb védelem volt a ligában, de annak ellenére hogy EPA mutatóban például top5-ös volt az egység, senki sem gondolta, hogy egyrészt ez a defense a liga legjobbjai közé tartozik, másrészt pedig hogy ez a tendencia fenntartható. A Dallas tavalyi jó mutatóit elsősorban az elképesztő számban bemutatott turnoverek jelentették (34 szerzett labda), ez pedig historikusan nem egy megismételhető tendencia, így nem volt meglepő, hogy mindenki regressziót várt az egységtől.

Ehhez képest a Dallas védelme az első öt fordulóban nem engedett többet 19 pontnál egyik ellenfelének sem (1972 óta nem volt öt ilyen egymást követő meccs) és legtöbb statisztikai mutatóban az élen áll.

Mindössze 7 touchdownt engedtek (6. legkevesebb), 24 sacket szereztek (legtöbb), a drive-jaik 31.4%-ban engednek csak pontot (8. legkevesebb), ők ütötték meg legtöbbször az ellenfél irányítóit, a második legkevesebb negyedik kísérletet engedték, ők állították meg a támadósorokat a legtöbbször negatív yardon és összességében pedig hatodikak DVOA mutatóban.

Erősségüket elsősorban domináns védőfaluknak köszönhetik, öt védőfalember is legalább 10 nyomásgyakorlásánál jár, pedig a 10. legkevesebbszer blitzelnek a ligában, azaz az alap négyesük képes odaérni az irányítóhoz. Amikor mégis blitzelnek, akkor nagyon hatékonyan teszik, kilenc ember szerzett legalább egy sacket a csapaton belül és a nyomásaik 34%-át váltják zsákolásra.

Dan Quinn vezetőedző nagyon jó rendszert állított fel, rengeteg agresszív pressure lookot használ, sokan állnak fel a vonalra, de ritkán érkezik onnan az ember ,ahol pre snap felállt. Rengeteg stunt és twist jellemzi a játékukat, elsősorban arra építenek, hogy a liga egyik legjobb védője, Micah Parsons olyan mozgékony, hogy bárhol fel tudod állítani és bárhonnan képes támadni.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!