Connect with us

Magyar foci

Vereséggel indított a magyar válogatott az A-csoportos Európa-bajnokságon

A 2022-23-as IFAF A-csoportos Európa-bajnokság első magyar érdekeltségű mérkőzését Bécsben játszotta a Dan Pippin irányította válogatottunk. A legjobbak között természetesen már nincsenek könnyű mérkőzések, ráadásként a sógorok a csoportunk első összecsapásán 35-7-re megverték Franciaországot.

Az ausztriai meccs pedig rosszabbul nem is kezdődhetett volna vendég szempontból, hiszen a kezdőrúgásból azonnal TD-t szerzett a hazai csapat, Noah Toure révén. Ez pedig úgy tűnt, megfoghatja a magyar csapatot. Szerencsére nem így történt, az első félidőben mindössze egy mezőnygólig jutott az ellenfél, amelyet Michael Schacermayr értékesített. A második felvonás azonban sok jót már nem tartogatott számunkra, Ausztria legjobbjai megmutatták, nem véletlen nyerte meg a Dacia Vienna Vikings az European League of Football (ELF) küzdelmeit. Ennek a csapatnak volt tagja az a Florian Wegan is, aki a harmadik negyedben előbb összehozott egy mezőnygólt, majd szerzett egy touchdownt is, ezzel pedig már 20-0 volt az állás. A hatpontosok pedig ezután már sorozatban érkeztek. Előbb a második játékrészre már nullás mezben szereplő Schacermayr, majd Lukas Haslwanter és végül Markus Schaberl jutottak el az endzone-ba, ezzel pedig kialakult a 41-0-s végeredmény, amely azt jelenti, Ausztria megnyerte a D divíziót és biztosan ott lesz a négyes döntőben, a mieink pedig november 5-én folytatják majd Franciaország ellen, ezúttal már hazai pályán, a Kincsem Parkban található Budapest Rugby Centerben.

IFAF A-CSOPORTOS EURÓPA-BAJNOKSÁG

AUSZTRIA – MAGYARORSZÁG 41-0 (7-0, 3-0, 17-0, 14-0)

Pontszerzők: Noah Toure, Florian Wegan, Michael Schacermyar, Lukas Haslwanter, Markus Schaberl 1-1 TD, Michael Schacermyar, 1 FG és 5 XP, Florian Wegan 1 FG

Dan Pippin, HC – Team Hungary

„Az első félidőben szerintem kifejezetten jól tartottuk magunkat Európa egyik top válogatottja ellen. A támadójátékunk nem igazán működött, hiszen pont nélkül maradtunk, ott még sok dolgunk lesz. Mégis büszke vagyok a srácokra, mert kiadtak magukból mindent. Azonban túl sok mentális hibát vétettünk, így pedig nem lehetünk sikeresek. Ami az edzéseken tökéletesen működött, abból itt alig tudtunk valamit megvalósítani. Hiába a kiváló védőmunka, amivel csak 3 pontot engedett két negyed alatt annak az Ausztriának, amely 28-at szerzett Franciaország ellen az első játékrészben. Semmi olyat nem mutattak, amire ne készültünk volna. Ennek ellenére még jobb munkát kell végeznem nekem is, mert az RPO játékaink most nem működtek jól. Hiába vannak nagyon jó futóink, nem tudták megmutatni, mit tudnak. Ezt legközelebb jobban kell megoldanunk a pályán.”

Max Sommer, HC – Team Austria

„A mérkőzés után Pippin mesterrel is beszéltem, elmondtam neki, hogy egy nagyon jól felkészített csapat volt az ellenfelünk, amely megnehezítette a dolgunkat. Nagyot küzdöttek a pályán, így keményen kellett dolgoznunk, hogy végül megnyerjük ezt a találkozót. A franciák ellen nem sikerült a speciális csapategységünknek touchdownt szereznie, ez most összejött, ráadásként a mérkőzés elején, az ellenfélnek mégis sikerült felállnia ebből és meccsben maradtak. Jöttek a 3&out-ok, és puntolnunk kellett, így mindössze egy mezőnygólt ért el a támadósorunk az első félidőben. A második játékrészben koncentrált játékra volt szükség, hogy meglegyen a győzelem. Talán ez első TD nekünk tett rosszat, mert elhittük, sétagalopp lesz és végül, nem meglepő módon nem így történt…”

Hegedűs Máté, QB #10 – Team Hungary

„Kicsit gyorsan vége lett sajnos… Nagyon sokszor magunkat vertük meg, ha fogalmazhatok így. Nekem is volt pár rossz megmozdulásom. Jó volt persze bemutatkozni, de nem töltöttem annyi időt a pályán, amennyit szerettem volna. A védelem nagyon jól játszott, tényleg le a kalappal előttük. Nekünk, támadóknak össze kell raknunk a dolgokat, jobban végrehajtani a playeket. 10-0 volt ugye a félidő, a védelem nyilván elfáradt a második félidőre, ez teljesen érthető, hiszen az offense nem tudott elég időt a pályán tölteni, hogy pihenni tudjanak a srácok. Szerintem így, hogy túl vagyunk ezen, elmúlik az idegesség, megtapasztaltuk, hogy milyen együtt játszani egy tétmeccset, szóval a franciák ellen biztos, hogy győzelmet aratunk.”

Florian Wegan, RB #26 – Team Austria

„Szerintem a magyar védelem kitett magáért. Habár semmi olyat nem csinált, ami meglepett volna minket, mégis olyan keményen játszottak, hogy meggyűlt velük a bajunk. Éppen ezért idő kellett, hogy felpörögjünk rendesen. Voltak hiányzóink is, de a második félidőben aztán már megoldottuk a feladatunkat. Az első játékrész 10 pontja mutatja meg igazán, micsoda küzdelem volt. A magyar támadósornak pontokat kell szerezni, ha lépést akar tartani az olyan csapatokkal, mint mi. 41-0-ra kikapni sohasem jó, de mindenből lehet tanulni. Ha visszanézik a mérkőzést, láthatják mik azok az apró hibák, amiket ki kell javítani, hogy legközelebb egy szorosabb eredmény jöhessen össze. De ez még csak az első évetek az A-csoportban, idő kell, amíg felveszitek a ritmust!”

Forrás: MAFSZ

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zotya
Zotya
2022-10-24 13:54

Itt hogy van a lebonyolítás? Ha franciáktól is kikapunk, akkor a többi csoport harmadikkal lesz playoff a bennmaradásért? Hány csapat esik ki? (próbáltam utánanézni, de nem sok infót találtam a neten)

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x