Connect with us

Magyar foci

Az Enthroners szombaton megkezdi a menetelését az európai elitligában!

A Fehérvár Enthroners idén felvételt nyert az European League of Footballba, ami a kontinens elitligájának számít. A magyar gárda most szombaton kezdi meg a menetelését a legjobbak közt, ráadásul hazai pályán a First Fielden. 

Fehérvár Enthroners – Berlin Thunder

Időpont: Június 3, 17 óra
Helyszín: First Field, Székesfehérvár
Jegyek: Eventim
Magyar közvetítés: Arena/Match4

A Jaime Hill által edzett Enthroners egy alaposan megerősített kerettel vág neki az ELF szezonnak, ami természetesen nem meglepő, hiszen a liga erősségének ugrását le kellett követni. Egy kis QB-keringő után végül Jerod Evans fogja vezetni a támadósort, akit az American Football International szaklap az ELF második legjobb irányítójának választott a szezon előtti erősorrendjében. Evans a Virginia Techen pallérozódott, majd draftolatlanként tagja volt az Eagles és a Packers keretének is, de NFL-meccsen nem lépett pályára. Egy hosszabb aréna focis és egy rövidebb japán X-League kitérő után érkezett Európába, hogy a magyar csapatot irányíthassa.

Fotó: Kutasi Petra

Az elkapósorba is érkezett külföldi erősítés a sebesléptű amerikai Jay Griffin, illetve a nagyobb darab, CFL-t és ELF-et is megjárt francia Benjamin Plu személyében, plusz ne feledkezzünk meg Mészáros Mártonról sem. A futósor teljesen magyar Madaras Erik és Ráthonyi Kende vezetésével, a támadófalba pedig Papp László és Horváth L. Bence mellé érkezett a magyar válogatott Károly Máté, illetve épp az első ellenfél Berlin Thunder csapatától az angol Connor Bolton és a német Alper Peközer.

A védőfal hazai szinten brutálisan erősnek számított Fehérváron, az idén magyar állampolgárságát megszerző Jebrai Regan természetesen visszatér az egység vezéreként, mellé érkezett még a Danube Dragonstól Florian Hirsch, illetve a Wolvestól Illés Álmos. A linebacker sorban ott lesz Zilai János, aki ugye járt az NFL nemzetközi combine-ján is, illetve érkezett Bodnár Benedek és a francia Anthony Rodrigues, aki Barcelonában már játszott az ELF-ben.

A Regan melletti másik védőoldali import játékos Elijah Moody lesz, aki a Nevada egyetemen pallérozódott. A secondarybe még Mateusz Dzioban érkezett Isztanbulból, tehát neki is van ELF-tapasztalata. Rajtuk kívül pedig ott a válogatott magja Tóth Dáviddal, Gyarmati Mátéval és Németh Mártonnal.

Fotó: DigitalSport

Az ellenfélről röviden annyit érdemes tudni, hogy tavaly 7-5-ös mérleggel zárták az ELF alapszakaszát, azonban ez nem volt elég a rájátszáshoz – idén viszont ez a cél Berlinben. A támadóknál új irányító, a nagy darab és nehezen földre vihető Donovan Isom fogja kivezetni a gárdát a pályára, a védelemben pedig az utóbbi két év defensive MVP-je, Kyle Kitchens miatt aggódhatnak az Enthroners támadófalemberei.

Az AFI a 8. legjobb csapatnak rangsorolta a Thundert, az ELF hivatalos oldala pedig az 5. legjobbnak a 17 csapatos mezőnyben.  Ugyanezekben az erősorrendekben az Enthroners a 12. és a 13. helyeket érte el, így nem a magyar együttes számít favoritnak a szombati találkozón. A cél idén persze nem is feltétlen a Berlin legyőzése, ahogy arról még februárban beszélgettünk is Bóka Viktorral, a Koronázók general managerével.

Triple Coverage #445 – Hogy került Európa elitjébe a Fehérvár Enthroners?

Ettől függetlenül viszont érdemes kilátogatni a First Fieldre akár már most a Thunder ellen, akár a későbbiekben, hiszen az európai foci csúcsát láthatjuk hazánkban. Az Enthroners nagy felújításokkal készült az ELF-be ugrásra a követelményeknek megfelelően, most már van fedett lelátó, illetve a túloldali lelátó is ülésekkel lett átalakítva. A fehérváriak adnak a körítésre is, hiszen készült egy gigantikus méretű korona, amit hazai TD-k után füst- és szikraeső vesz majd körül. Lesz emellett FanZone is ugrálóvárral, dobófallal, vetélkedőkkel és ételes-italos standokkal, hogy minél kényelmesebb és szórakoztatóbb legyen a meccs előtti és közbeni élmény.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!