Connect with us

Hír

A Colts minden idők sajtótájékoztatóját tárta elénk

Nem túlzunk nagyot azzal, hogy a Colts minden idők legfurcsább sajtótájékoztatóját vezényelte le az éjszaka folyamán, mikor bemutatták az új ideiglenes főedző Jeff Saturdayt, a csapat korábbi centerét, akinek semmilyen egyetemi vagy profi edzői tapasztalata nincs. Ez a sajtótájékoztató tele volt vicces és nevetséges megszólalásokkal, ezekből szemezgettünk most a teljesség igénye nélkül, elsősorban a tulajdonos Jim Irsay-től.

Irsay így indított Saturday-jel kapcsolatban:

“Igen, egyértelműen kellően tapasztalt és teljesen alkalmas a munkára. Szerencsések vagyunk, hogy elérhető volt.”

Nos igen, aki egy gimis focicsapatot vezetett eddig 20-16-os mérlegre, sosem volt egyetemi és profi edzői tapasztalata, egyértelműen kellően tapasztalt és alkalmas a munkára. És mekkora szerencse, hogy elérhető volt és a gimnázium nem tudta túllicitálni a többmilliárd dollárt érő NFL franchise-t.

“Örülök, hogy nincs NFL tapasztalata. Örülök, hogy nem tanulta még meg a félelmet.”

Azt is hozzátette, hogy az NFL-edzők gyakran félnek és ilyen esetben az analitika felé fordulnak döntéshozatalban. Igen, épp az NFL-edzők csoportjára jellemző leginkább, hogy vakon bíznak az analitikában és erre alapozzák a döntéseiket. És mit gondol erről vajon a Colts analitikus részlege?

“Akartok ez ellen a srác ellen fogadni? Tegyétek meg tétjeiteket!”

A Colts 6 pontos underdog a 2-6-os mérleggel rendelkező Raiders ellen vasárnap.

“Ő a legjobb ember a munkára. A fejemben ez nem is kérdés és elég régóta itt vagyok már.”

Aztán Bruce Arianshoz hasonlította a kinevezését. Kis különbség, hogy az akkor ideiglenes főedzőnek kinevezett Ariansnak bő 35 évnyi egyetemi és profi tapasztalata volt edzőként.

“Fogalmam sincs, hogy kell kolbászt készíteni. Nem tudom, mi megy a kolbászba. De azt tudom, hogyan kell futballcsapatot építeni.”

Ezt a hasonlatot nem is tudom hogyan kommentáljam.

“Sosem volt vesztes főedzőm. Ez nem a hitről szól, hanem a tényekről. Jobbak vagyunk, mint a legtöbben. Ez ilyen egyszerű, a mérlegünk bizonyítja. Nem kell hinni benne, ha ott áll feketén-fehéren.”

Hát jó.

“Figyeljetek, a negyedik legtöbb győzelmet mutattuk fel 2000 óta a ligában. Tehát a győztes csapatok felső negyedének a felső negyedébe tartozunk.”

Egyrészt, a 32 csapat felső negyede 8 csapat, annak a felső negyede 2 csapat. Lehet mégis elő kéne venne az analitika részleget. Másrészt azért Peyton Manninggel és Andrew Luckkal könnyebb, azóta közel sincsenek ehhez.

Irsay a general manager Chris Ballard mellett is kiállt és egyértelműen úgy gondolja, hogy marad a helyén jövőre is.

“Tudjátok, hány dobást rontott el Michael Jordan?”

Igen, csak hát Jordan kicsit több kosarat dobott be, mint ahány találata volt Ballardnak, és kicsit több győzelmet is tudott felmutatni, mint Ballard. Persze készpénznek ne vegyük Irsay ilyen kijelentéseit, hiszen hasonlóan nyilatkozott egy héttel ezelőtt Frank Reich-ról is: meg sem fordult a fejében, hogy kirúgja.

Hogy érdemi információról is legyen szó, megtudtuk hogy Sam Ehlinger lesz az irányítója a csapatnak továbbra is.

Végezetül pedig álljon itt Jeff Saturday reakciója arra, hogy kinevezték.

“Finoman fogalmazva sokkolt.”

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!