Connect with us

Hír

Egy 1957-es fotó miatt támadják Jerry Jonest

A Washington Post nemrég tett közzé egy hosszú cikket Jerry Jonesról. A szerzők ebben többek között arról írtak, hogy 1957-ben az akkor 14 éves Jerry Jones több más fehér diákkal együtt elállta a bejáratot hat fekete diák elől, illetve nehezményezték, hogy a Cowboysnak még nem volt kisebbségi főedzője.

A cikk nem fogalmaz meg semmilyen személyes minősítést Jonesszal kapcsolatban, de nem nehéz belelátni a burkolt célzást. Az újságírók azóta természetesen meg is kérdezték erről Cowboys tulajdonosát, aki a 1957-es esetről azt mondta, hogy egyrészt régen volt és nem nagyon emlékszik a történtekre, másrészt pedig kvázi véletlenül került oda és nem tudta, miről van szó – akkor léptek volna be először fekete diákok az iskolába.

Az edzőkinevezésekkel kapcsolatban pedig arra próbálta kihegyezni a válaszát, hogy őt csak az üzlet érdekli (ami tény, nem véletlenül a Cowboys messze a legnépszerűbb és legértékesebb franchise) és a döntései során csak ezt veszi figyelembe. A csapat menedzsmentjében egyébként vannak kisebbségi szakemberek magas pozícióban, például a játékosszemélyzetért felelős aligazgató Will McClay vagy asszisztens főedző Rob Davis. Kisebbségi főedzője viszont még tényleg nem volt a franchise-nak, bár innen kívülről nagyon nehéz megítélni, hogy emögött van/volt-e bármi szándékosság.

7 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Selmeci György
Selmeci György
2022-11-27 07:15

Nevetséges amit művel ezzel a fekete/fehér kérdéssel Amerika. Ráadásul 1957-ben teljesen mások voltak a viszonyok mint ma. Nem lehet még csak összehasonlítani sem! Amúgy most már csak színesbőrű énekelheti az amerikai himnuszt, sőt csütörtökön csak kisebbségiek tartották a háttérben a zászlókat a Dallas meccs előtt! Hol voltak a fehérek? A játékosok nagy része meg fekete, amivel nekem semmi bajom, mert ebben a sportágban ők jobban tudnak teljesíteni. Aki a mai világban tahatséges az tud érvényesülni.

Pedro44
Pedro44
2022-11-26 20:21

Ha nincs balhé csinálni kell egyet

Tizenkettes
Tizenkettes
2022-11-26 21:21

Azt nem nézik ezek a barom állatok, hogy hány fekete és hány fehér játszik az NFL-ben, azaz hány fekete lesz ezáltal milliomos?! Érdekes, a fehérek nem reklamálnak, hogy pl. a 32 csapat kezdő védelmeiben nagyítóval kell keresni a fehér játékosokat… Csak nem azért, mert a feketék általában erősebbek meg gyorsabbak?… J. J. a lehető legjobb választ adta erre a szemét provokációra. Az övé a csapat, talán majd ő eldönti, ki legyen az edző. Ha jön egy zseni fekete edző, J. J. lesz az első, aki ki fogja nevezni.

katonadani
Reply to  Tizenkettes
2022-11-27 07:30

azért Jones válasza sem volt épp jó, mikor azt mondta a kinevezésekkel kapcsolatban, hogy “its who you know”, tehát olyan embereket nevez ki, akiket ismer, akikkel komfortosan érzi magát. Épp ez egyébként az egész kérdéskör egyik legnagyobb problémája, amit a legtöbben nem értenek meg, mert mélyebb dologról van szó. Komfortosabban érzi magát, ha a heti ebédjét (illetve az ő esetében több meetingről van szó, hiszen jobban belefolyik a dolgokba, mint a legtöbb tulaj) egy fehér emberrel kell töltenie, mint egy feketével. Ami még nem feltétlen rasszizmus, meg egyébként még akár meg is tudom érteni, csak az a probléma, hogy ez befolyásolja a kinevezési döntést.

reszelo.aladar
reszelo.aladar
2022-11-27 12:51

Ez az egész egy újabb Cancel culture lépés. Morálisan megsemmisíteni valakit, aki sikeres és gazdag.
Miért?
– A mainstream nem engedi csak úgy leszarni bármilyen kisebbség-többség kérdést. Mindenkitől aktív cselekvést vár el, az lassan minden bőrszínnek és lassan minden gendernek kvótákat akar felállítani és csak az rendes szervezet, aki ezeket a csak a sajtóban megfogalmazott fogalmazott szabályokat betartja. Aki csak simán semleges, azt is el kell pusztítatni.
– kinek jó érzés kvótafeketének, kvótanőnek, vagy kvótahomoszexuálisnak lenni? Mert ha kvóta alapján nevezünk ki bárkit, akkor egyúttal célszerű betiltani, hogy bárki arra gondoljon, hogy az illető kvóta és nem tudás miatt van ott. Sőt, bármely teljesítmény alapján kinevezettre is simán rásütik, hogy kvótás.
– 1957-ben még komoly szegregációs törvények voltak érvényben. Márpedig a jogállam alapja, hogy a mindenkor hatályos törvényeket kell betartani. Ha a kép készütének idején és helyszínén olyan szabályok voltak érvényben, amelyek szerint fekete olda nem léphetett be, akkor az volt a szabály. James Harrison vajon mikor kap utólag csekkeket, mert 15 éve úgy szerelt, ahogy ma már nem lehet?
– talán csak a gyilkosság és annak kísérlete és egyéb emberiesség elleni bűncselekmények nem évülnek el. Ha ez 65 éve volt, akkor joghatálya aligha van. De persze a cancel culture lényege, hogy mai szabályok és a korszellem alapján ítélünk meg hajdanán volt dolgokat.

A NFL-ben a fekete játékosok aránya talán a 60%-ot is meghaladja, míg az alapsokaságban kb 15% az arányuk. Vagyis a kb 4-szeres túlreprezentáltságról beszélhetünk. Ráadásul igen sok pénz is keresnek. Rettenetesen álságosnak tartom a rinyát, hogy mert többen vannak a ligában, de ez nem minden posztra igaz, mert pl QB-ból több a fehér. Az edzőknél jelenleg szintén több a fehér. De ha abból indulunk ki, hogy az edzők többsége exjátékos, akkor idővel egyre a több fekete játékos több fekete edzőt fog eredményezni. De akkor meg az lesz a gond, hogy a tulajok között is túl sok a fehér. Ha úgy vesszük, ez a legegyszűbben/legnehezebben elintézhető kérdés. Csak pénz kell hozzá és minden csapat eladó.

Attila Horváth
Attila Horváth
2022-11-27 10:09

Azok a tulajdonosok, akik közel állnak a csapathoz, azok közül Jones nyomja legjobban a celebkedést, nyilván a média is teljesen máshogy kezeli őt, mint pl. a Falcons, Vikings, vagy akár Pats tulaját (na jó, ott volt egy kis felhajtás pár éve)

gyeek
gyeek
2022-12-01 08:59

“A szerzők ebben többek között arról írtak, hogy 1957-ben az akkor 14 éves Jerry Jones több más fehér diákkal együtt elállta a bejáratot hat fekete diák elől”

Ööö… nem. Én múlt héten egy CNN videóban találkoztam a fényképpel ahol nem győzték dícsérni a műsorvezetők ezt a cikket, még ezek a véresszájú liberális hazudozók sem merték állítani, hogy a 14 éves Jones részt vett volna a szegregációs önkéntes gyülekezésben, csak bámészkodott. Ez baromi nagy csúsztatás a részedről, Dani.

http://www.washingtonpost.com/sports/interactive/2022/jerry-jones-black-coaches-nfl/
edition.cnn.com/videos/us/2022/11/24/jerry-jones-dallas-cowboys-little-rock-arkansas-segregation-washington-post-cnntm-contd-ldn-vpx.cnn/video/playlists/top-news-videos/

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x