Connect with us

Hír

Egy 1957-es fotó miatt támadják Jerry Jonest

A Washington Post nemrég tett közzé egy hosszú cikket Jerry Jonesról. A szerzők ebben többek között arról írtak, hogy 1957-ben az akkor 14 éves Jerry Jones több más fehér diákkal együtt elállta a bejáratot hat fekete diák elől, illetve nehezményezték, hogy a Cowboysnak még nem volt kisebbségi főedzője.

A cikk nem fogalmaz meg semmilyen személyes minősítést Jonesszal kapcsolatban, de nem nehéz belelátni a burkolt célzást. Az újságírók azóta természetesen meg is kérdezték erről Cowboys tulajdonosát, aki a 1957-es esetről azt mondta, hogy egyrészt régen volt és nem nagyon emlékszik a történtekre, másrészt pedig kvázi véletlenül került oda és nem tudta, miről van szó – akkor léptek volna be először fekete diákok az iskolába.

Az edzőkinevezésekkel kapcsolatban pedig arra próbálta kihegyezni a válaszát, hogy őt csak az üzlet érdekli (ami tény, nem véletlenül a Cowboys messze a legnépszerűbb és legértékesebb franchise) és a döntései során csak ezt veszi figyelembe. A csapat menedzsmentjében egyébként vannak kisebbségi szakemberek magas pozícióban, például a játékosszemélyzetért felelős aligazgató Will McClay vagy asszisztens főedző Rob Davis. Kisebbségi főedzője viszont még tényleg nem volt a franchise-nak, bár innen kívülről nagyon nehéz megítélni, hogy emögött van/volt-e bármi szándékosság.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!