Connect with us

Összefoglaló

A Cowboys ha a vártnál nehezebben is, de hozta a kötelezőt

Nem volt túlzottan nézőcsalogató az idei év utolsó csütörtök esti rangadója, hiszen a Titans a gyakorlatilag tét nélküliség miatt pihentette a kezdőit és azt a Joshua Dobbst állította kezdőbe irányító poszton, akit egy hete igazolt le a Lions gyakorlócsapatából. Ehhez képest a Cowboys csak a vártnál jóval kevésbé meggyőzően hozta a kötelezőt. 

A dallasiak nem kezdték rosszul a mérkőzést, hiszen három támadásból azért feltettek 10 pontot a táblára – Zeke Elliott zsinórban kilencedik meccsén szerzett touchdownt. Utána viszont alaposan behúzták a kéziféket, ugyanis egy rossz snap utáni fumble és két interception formájában egymás után háromszor is odaajándékozták a labdát az ellenfélnek. A fumble-lel még nem, de a két INT-vel (mindkettőt Kevin Byard szerezte egyébként, az első még felpattanó volt, a másik viszont már az ő nagy játéka és Dak hibája) már élt a Titans és két mezőnygóllal 10-6-ra módosította az állást a nagyszünetre.

A második félidőt jól kezdték a dallasiak, hiszen Dalton Schultz TD-jével növelték az előnyüket, azonban kellett hozzá egy hosszú DPI büntetés, így még ez sem számított olyan meggyőző drive-nak. Ráadásul a Titans is megszerezte első touchdownját, Joshua Dobbs Robert Woodsot találta meg a célterületen. A Cowboys viszont válaszolt és egy szép támadás végén ismét Schultz volt eredményes, aztán még egy mezőnygólt is belőttek, így 14 pontosra nőtt az előny (27-13), az idő pedig jócskán fogyott, így gyakorlatilag itt el is dőlt a találkozó. Dobbs dobott még egy interceptiont, majd negyedik kísérletre buktak el, így a Cowboys két puntjával véget ért a találkozó.

  • A Cowboys robotpilóta üzemmódban hozta a meccset

A Cowboys sokkal érdekesebbé tette a meccset, mint annak lennie kellett volna. Az első félidőben háromszor adták el a labdát, így a harmadik negyed végéig szoros volt a találkozó, amire nem számítottunk egy NFC-contender és egy mindenkit pihentető, amúgy is sok sérülttel bíró, 43 fős keretet ki sem állító, nyolc nappal ezelőtt igazolt irányítóval felálló ellenfél közt. Persze rövid hét volt és csütörtök esti rangadó, ami sokszor csúnya meccseket hoz, és végülis egy pillanatra nem voltak hátrányban és sikerült 13 pontos győzelemmel zárni a meccset, de egy Super Bowlra pályázó csapattól azért többet várna az ember.

A futójáték nem működött még a félig cseresor ellen sem, 32 próbálkozásból 87 yard jött össze egy csúnya 2,7 yardos átlagért, amit Zeke Elliott még le is rontott a maga 2 yardos átlagával (19 futás, 37 yard), Malik Davis egy fokkal jobban is nézett ki nála. Ennek ellenére nagyon erőltették a futásokat, ami furcsa volt a mérkőzésen és ami megnehezítette a dolgukat a későbbi kísérletek során. Prescott három turnovere nem néz ki jól a statisztikai lapon, de ebből kettő nem az ő hibája volt (rossz snap, felpattanó labda). Voltak azért pozitívumok is, CeeDee Lamb 11 elkapással és kerek 100 yarddal zárt, Dalton Schultz 56 yardja és 2 TD-je is jól mutat, illetve TY Hiltont is sikerül egyre jobban beépíteni, most 50 yardig jutott.

A védelem pedig ismét szállította a turnovereket, amikről olyan sokat beszéltünk a holtszezonban. Nem gondoltuk, hogy fenn lehet tartani a kiugróan sok szerzett labdát, de a dallasiaknak sikerül, hiszen a tavalyi 34 után idén már 32-t szereztek, amivel vezetik a ligát – 1974 óta nem fordult elő, hogy egy csapat egymást követő két évben a legjobb legyen ebben a kategóriában.

  • Dobbs adja most a legjobb esélyt a Titansnek

A liga egyik legrosszabb támadófala mögött és egyik legrosszabb elkapószemélyzete segítségével, és hogy mindössze 8 napja van a csapatnál, a rakétamérnök Joshua Dobbs a körülményekhez képest nem volt rossz. 39 passzából 20 volt jó 232 yardért, egy TD-ért és egy interceptionért, ráadásul több dropja is volt az elkapóknak. Azért tegyük hozzá, hogy volt két fumble-je is, szóval egyáltalán nem volt rózsás minden, de minden bizonnyal ő fog kezdeni jövő héten is a Jaguars ellen, mert ő adja a legjobb esélyt jelenleg a csapatnak egy győzelemre.

Persze ezzel nem akarom azt mondani, hogy ő a megváltó és minden rendben van, mindössze annyit, hogy Malik Willisnél jobban nézett ki és passzjátékban képes volt valamire. Ami persze összességében nem meglepő annak tudatában, hogy Willisről pontosan tudtuk prospectként is, hogy idén nem játszatható, annyira le van maradva fejben – és ez pontosan látszott is az eddigiek során.

Treylon Burkst akartam még kiemelni a támadósorból, aki egy dropján kívül jól látszott és ő hozza a legnagyobb robbanékonyságot ebbe az egységbe, három 20+ yardos játéka is volt. A sérülésekkel megint nem volt szerencséje a csapatnak, most a safety Andrew Adamsnek ért véget a szezonja. És ki kell emelni a 10 sárga zászlót is, ami nagyon sok.

  • Hogyan tovább?

A Titans 0-7-tel áll idén olyan csapatokkal szemben, amelyeknek jelenleg pozitív a mérlegük. Azonban ez a statisztika nem számít sokat a jövő heti sorsdöntő Jaguars elleni mérkőzésen, hiszen a Jacksonville-nek nem lesz pozitív a mérlege. Az a meccs dönt majd a csoportelsőségről, aki nyer megy a playoffba, aki veszít mehet haza.

A Cowboys megszerezte 12. győzelmét egymás utáni két szezonban is, amire az 1990-es évek dinasztiája óta nem volt példa a csapatnál. Elméletben, ha az Eagles kétszer kikapna még, akkor meglehetne a csoportelsőség, de ha a papírforma szerint ez nem történik meg, akkor a Cowboys fixen az ötödik kiemelt lesz, amivel utazhat az NFC South bajnokához, ahol egyértelmű favorit lesz a wild card körben – ami után jó eséllyel jöhet az idei harmadik Eagles elleni csörte, remélhetőleg először mindkét kezdő irányító szereplésével.

Dallas Cowboys @ Tennessee Titans 27-13

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!