Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #16

Nagyon boldog karácsonyt mindenkinek! Itt van az év egyik legcsodásabb napja, és még ajándékot is kaptunk! Nézzen mindenki a fa alá, mit talál? NFL meccseket! Szenteste ugyanis 11 mérkőzést rendeznek szeretett sportágunkban és a legfanatikusabbak szombat 7 órától pihenhetik ki az ünnepi menük okozta traumákat a képernyők előtt egész hétvégén át.

Mivel az év ezen napja az ajándékozásról szól minden meccsre adok egy tippet, kinek is kéne odaajándékozni az adott találkozót.

Szombati korai meccsdömping (19:00)

Atlanta Falcons @ Baltimore Ravens

(A 3 és fél éves unokaöcsinek, aki állandóan csak körbe-körbe szaladgál az egész házban.)

Desmond Ridder Tyler Huntley ellen, ki akarna bármi mást nézni karácsony este? Mariota teljesítménye miatt lett lecserélve, Jackson pedig még mindig nem épült fel térdsérüléséből. A védelmeknek ennek fényében nem igazán kell tartani a nagy passzoktól, hiszen ez mindkét offense-ből hiányzott idén. Ridder esetében nem tudni mire számíthatunk, hiszen múlt heti bemutatkozása nem festett túl jól. Az első olvasásai után folyton futott volna és alapvetően a play actionre épített a támadósor. A Ravens futás elleni védelme azonban elit mióta megérkezett Roquan Smith. A trade óta a legjobb EPA mutatója van a Baltimore-nak futás ellen és hiába szenved jó pár hete a támadósor, a védők meccsben tartják őket. 13 pontot engedtek átlagosan az ellenfeleiknek az elmúlt 5 fordulóban és ebben benne van a Jaguars 28 szerzett pontos fordítása is (ha azt nem nézzük, 9,75 pont/meccs). Nem lesz ez egy látványos találkozó, sok futásra lehet számítani, de egy elit védelem ellen (Marcus Peters nélkül sem kell nagyon félteni őket) egy második meccsére készülő újoncra nehéz lenne fogadni. A futójáték lesz a kulcs a túloldalon is, ahol JK Dobbins zsinórban két meccsen ment 120 yard fölé, miközben az átlaga 8,5 fölött van és a Falcons liga alsó harmadába tartozó egysége ellen folytathatja a jó szériáját.

Tipp: Falcons +6.5

Detroit Lions @ Carolina Panthers

(A furcsa macskaimádó nagynéninek.)

Lehet vitatkozni a kijelentéssel, de a Lions támadósoránál kevés izgalmasabb dolog van most az NFL-ben. A michigani offense-nek van idén a legkevesebb 3&outja, miközben zsinórban 7. hete hozták mindig a spreadet. A sikeresség kulcsa továbbra is a támadófal, mely jól blokkol futáshoz és megfelelő időt biztosít Goff számára, hogy szétszórja a labdákat. Goff a liga egyik legjobb passzolója tiszta körülmények között, de drasztikusan visszaesik a teljesítménye, ha a nyomás érkezik. A Panthers pass rush csak a 25. leghatékonyabb idén, így tippre lesz ismét ideje az irányítónak Amon-Ra St. Brownék megtalálásához. A Panthers legjobb védője, Jaycee Horn, állt már fel idén többet a slotban, ha a matchup úgy hozta, így érdekes lesz majd, hogy követi-e a legveszélyesebb Lions elkapót, vagy marad a pálya szélén. Jameson Williams egyre nagyobb teret kap a csapat támadójátékában és ki tudja, lehet ez lesz az a meccs, ahol nem csak egy mély targetet kap majd, (a Jets ellen is lehetett volna egy nagy TD-je, de aluldobta a labdát Goff).

Míg a Lions offense-é volt a legkevesebb, a Panthersé a legtöbb 3&out idén. A feljavult vendég védelem pedig elég lehet Sam Darnold ellen. A negyedik meccsére készülő irányító eddig visszafogott volt és kerülte a kockázatos passzokat, miközben néha 1-2 nagyobb átadást is összehozott. Nem eretnekség azt állítani, hogy a legjobb idei Panthers irányító teljesítményt Darnoldtól láthattuk. Azonban 25+ pontot nem feltétlen látok benne sem, annyira jó védeleme pedig nincs a Panthersnek, hogy az alatt tartsa a Lionst. Az eddigi trendek alapján ráadásul ha egyszer hátrányba kerülne a Carolina, véget is érne a meccs, hisz idén még nem sikerült egyszer sem megfordítaniuk a találkozót, ha hátrányba kerültek. 0-9 ilyenkor a mérlegük. Mindkét csapat a rájátszásért kűzd és mivel a Lions közvetlen riválisai mind underdogok a héten, jó esélyük van a forduló végére akár ténylegesen megjelenni a wild card helyen.

Tipp: Lions -2,5

Buffalo Bills @ Chicago Bears

(A mindig a rossz időjárásra morgó nagypapának)

A liga két legveszélyesebb – egészséges – futó irányítója csap össze. Bár a szemteszt nem ezt mondatná, Josh Allen a második legtöbbet futó irányító a 12. hét óta, többet iramodik meg a labdával mint mostani riválisa Fields, és csak a sérült Jalen Hurts előzi meg. Az év elején éledező futójáték az utóbbi hetekben újra csak Allenre összpontosul, aki vezeti a csapatát touchdownokban és yardokban is. A futásra pedig szükség lesz, mert a Billst kíséri a rossz időjárás. Ezúttal hiába hagyják el New York államot, dermesztő hideg, erős szél és havazás várja őket Chicagóban. Ilyen időben pedig a futójáték lesz a kulcs, amiben Allen ide vagy oda, jobbak a hazaiak. Montgomery mellett Khalil Herbert is visszatért és Justin Fields is úton van minden idők legtöbb futott yardos szezonjához egy irányítótól. A rossz időjárás az undert mondatná az emberrel, illetve az is, hogy Bills idegenbeli meccsen még egyszer sem jött a szezonban az over, de a két csapat rossz védelme miatt ezt se lehet kijelenteni. A 6. hét óta a Bears védelme 6,1 yardot enged playenként, ami a legtöbb a ligában, ráadásul a legtöbbet engedik 3rd downokon, vezetve a Bills előtt, akik utolsó előttiek. A két csapat védelme tehát minden negatív körülmény ellenére sem tudja azt mondatni velem, hogy ez egy fix kevés pontos találkozó lesz. A Bears oldalára adott 8 ponttal pedig boldogan el is megyek.

Tipp: Bears +8

New Orleans Saints @ Cleveland Browns

(Ajánld annak a rokonnak, akit a legkevésbé kedvelsz, hadd érezze jól magát a clevelandi ítéletidőben.)

A meccsre kiadott 32 pontos over/under a legkevesebb 2007 óta. Az ok a Saints offense teljes tanácstalansága, a Browns még elég rozsdás támadósora és az elit vendég védelem mellett az, hogy havazás és -38 fokos hőérzet (!!!) várható Clevelandben. Igazi fociidő!

Watsonon egyértelműen látszik a hosszú kihagyás, de picit talán túl is van magyarázva a teljesítménye. A hasonlóan sok időt kihagyó irányítók összevetésében a középmezőnyben van. A passzjáték éledezőben, de még láthatóan idő kell, mire kialakul az összhangja a társakkal. Addig is, különösen ezen a meccsen támaszkodhatnak a futójátékra, mely egy picit kevesebb hangsúlyt kapott az elmúlt hetekben. A feladat nem lesz egyszerű, ugyanis a szezon végére ismét összeállt Dennis Allen egysége. Az elmúlt négy hétben a legkevesebb yardot engedték kísérletenként. A gond az, hogy a védelem feljavulása mellett az offense pedig leromlott. A nagy játék teljesen hiányzik az egységből. Utolsók a 20+ yardos játékokban és nem volt ilyen nagy futásuk a 6. hét óta. Ha a Browns pocsék futás elleni védelme ellen sem fog ez megváltozni, az komoly kritika lesz. Payton távozásával a támadósorból nemcsak az ötlet, de a bevállalóság is kiesett. A Saints megy neki a legkevesebb 4. downos szituációnak, érdekes matchup lesz az ellen a Browns ellen, amely pedig a legtöbb ilyen kísérletet vállalja be – Brissett a QB sneak király. A meccs esélyese a Browns és hiába az 1-5 Saints mérleg idén a spreadre idegenben (legrosszabb a ligában) a jobb irányító egyelőre náluk játszik. (Furcsa ilyet leírni egy Andy Dalton vezette egységre Deshaun Watson ellen). A rosszabb periódus ellenére Alvin Kamara nem sokkal rosszabb futó mint a túloldali versenytársai, a két csapat védelme között pedig zongorázni lehetne a különbséget. Straight up is megyek az underdoggal, az ajándék 3 pontot pedig mindenképp elviszem.

Tipp: Saints +3

Seattle Seahawks @ Kansas City Chiefs

(A liga két leghangosabb szurkolótábora találkozik egymással, így a meccset ajánljuk a már rosszul halló nagymamának, aki szintén csak ordítva tud már beszélni)

A Seahawks a remek szezonkezdet után erős lejtmenetben van. 1-4 a mérlegük az utolsó 5 héten és egyszer sem tudták hozni a covert. A szezon közepéig jól működő futójátékuk eltűnt, Kennetth Walker visszaesett (sérült is volt), Geno Smith mágia pedig kezd halványulni. Még mindig pozitív a támadójátékhoz való hozzáadott értéke, de egyre több hiba is csúszik a játékába. A Chiefs védelme év közben – mint mindig Spagnuolo alatt – feljavult és a bye week óta a 10. legjobbak EPA-ben (8.-ok futás ellen). Nem gondolom, hogy ellenük fog megtáltosodni a lelassuló vendég offense. A Hawks a nagy playeket továbbra is szállítja, így ez egy látványos összecsapásnak ígérkezik. Mindkét offense top10-ben van a big playek tekintetében, amit nem meglepő módon a Chiefs vezet. Mahomes 300 passzolt yard fölött zárt 8-szor az elmúlt 9 meccsén és abszolút MVP formába kapcsolt. Nem tippelnék Mahomes ellen hazai pályán a liga egyik csapata ellen sem valószínűleg. A spread magas, így azt azért csak óvatosan piszkálnám.

Tipp: Chiefs -10

New York Giants @ Minnesota Vikings

(A dédpapának, aki mindig azt a történetét meséli, hogyan fordították meg a vesztesnek tűnő világháborút – a ligában ez a két csapat állt a legkisebb százalékban vezetésre, amikor támadtak. Nagyon szeretik a meccsek végére megfordítani az eredményt.)

Playoff szagú meccs, ami könnyen lehet, hogy megismétlődik majd ugyanitt négy forduló múlva a wild card körben. Elképesztő eufóriából érkezik a Vikings, miután Cousinsék az irányító 400 második félidei yardjának hála a történelem legnagyobb fordítását hajtották végre múlt héten. Egy hasonló eufórikus állapotot átéltek már a Bills legyőzése után, akkor a következő héten 40-3-ra verte őket egy másik East csapat, a Cowboys. Nem állítom, hogy újra megismétlődik ez a leolvadás, de van pár biztató jel a Giants számára. Don Martindale New Yorkban sem hazudtolja meg önmagát és egy borzasztóan agresszív egységet rakott össze. A legnagyobb arányban küld blitzet a Giants védelme (45%) és a legnagyobb arányban embereznek is ilyenkor. Cousins pedig ugyan remek idén, a blitzek ellen csupán 35. a passz sikeresség tekintetében, továbbá csak a 25. EPA-ben, ha emberezik az ellenfél védelme. Mindkét oldal bízhat a nagy futásokban, hiszen mindkét egység szeret engedni 1-1 nagy rohanást és bár Barkley-nak 5 hete nem volt 100 futott yard fölötti meccse, ez a széria könnyen megszakadhat. Ez az a meccs, ahol senkit semmilyen körülmények között sem lehet leírni. A Vikings 7-3-mal áll idén, amikor vereségre állt a 4. negyedben. Mivel ők az esélyesek muszáj rájuk fogadni. 10-0 a mérlegük favoritként és ők az egyetlen csapat, akik nem kaptak még ki akkor, amikor Vegas nem számított volna rá.

Tipp: Vikings -4

Cincinnati Bengals @ New England Patriots

(A bátyánknak, aki mivel 20 éve nézi ezt a sportot, biztos Patriots drukker.)

Akárcsak tavaly, beindult a szezon végére a Bengals. 6/6 covert hoztak a mostani periódusukban, a támadósor pedig minden elkapóját visszakapva a liga egyik legrettegettebb egysége. Mindezt párosítva a csapat második félidei védelmével, nehéz nem a Bengalsra fogadni szinte bármilyen ellenfél ellen. A Cincinnati a drive-jai 34%-ából szerez touchdownt a 7. hét óta, ezen periódus alatt a Patriots a sajátjai csupán 10%-ából, amivel utolsó a ligában. Matt Judon DPoY kampányba kezdett hiszen a leghatékonyabban váltja idén sackre a nyomásgyakorlásait. Hiába van a liga alsó harmadában a pass rush win rate-je, ezekből senki sem szerez nála több sacket. A túloldalon is érdemes lesz nézni a pass rusht, hiszen Trey Henderson törött csuklóval fogja vállalni a játékot azok után, hogy Sam Hubbard is kiesett a csapatrészből. A Patriots a wild card helyekért, a Bengals a csoportgyőzelemért és az esetleges első kiemelésért harcol, de a 2000-es év óta a legkevesebb pontot átlagoló Belichick támadósor nem gondolom, hogy a jó védelme ellenére képes lenne tartani a lépést majd a Bengals támadósorával. Spreaddel együtt is vendég siker.

Tipp: Bengals -3

Houston Texans @ Tennessee Titans

(A kishugodnak, aki mint legkisebb gyerek 1/1-re választhat ajándékot magának minden karácsonykor.)

A Houstonnak kijárna egy győzelem lassan, amihez közel voltak a Dallas és a Chiefs ellen is, mégsem akar sehogy sem összejönni az idei második siker. Most ráadásul a legnagyobb mumusok jön szembe: Derrick Henry. A Titans futója az elmúlt négy(!) Texans elleni meccsének mindegyikén 200 yard fölé jutott. 6 darab 200+ yardos meccse van karrierje során, ezekből 4 is a csoportrivális ellen. A Houston futás elleni védelmét nézve pedig lehet fogadni, hogy itt fog érkezni az ötödik. Bár Ryan Tannehillt elvesztette a csapat és Malik Willis lesz a center mögött, ez csak még nagyobb veszéllyel fenyeget a futójátékot nézve. A túloldalon a Texans offense nem táltosodott meg, de a Mills dob, Driskell fut offense a vártnál talán nagyobb feladat elé állítja a védelmeket. Az újonc Pierce kiesése után azonban még tovább nőtt a talent hiány a vendég támadósorban, a védelemből pedig már hosszú hetek óta hiányzik a másik rookie Stingley, így nehéz lenne nem ellenük tippelni. Tannehill kiesése még visszaüthet idén a Titansnak, de nem gondolom, hogy ez ezen a héten valósul meg.

Tipp: Titans -3

Szombat esti dupla (22 órás sáv)

Washington Commanders @ San Francisco 49ers

(A faternak, aki labdarúgásban is egy védekező olaszos 0-0-t néz meg legszívesebben.)

A kevés rájátszás hangulatú meccsek egyike a fordulóban. A 49ers hiába ment át már másodszor azon, hogy kidőlt a kezdő irányítója, továbbra is brutális dominanciával játszanak. 7 meccses győzelmi szériában vannak, +116-os a pontkülönbségük ezeken a meccseken, pedig az utolsó 3-nál már Brock Purdy játszotta a snapek többségét. A támadósor lubickol az újonc irányítóval. Az elmúlt két meccsen, ahol kezdett Brock, a csapat 5,29-es támadó EPA-t ért el, ami a legnagyobb átlag a Kyle Shanahan érában. A kiugró teljesítményhez bár kellett az újonc, nem elsősorban miatta tart ott a csapat, ahol. 5,5 yardos passzmélysége csak az 30. a ligában és a passzolt yardjainak 53%-a érkezik az elkapás után. Csupán 6 labdát dobott eddig 20 yardnál mélyebbre, bár ezekből 3 TD is összejött.

Most azonban egyértelműen az eddigi legjobb védelem jön szembe. A Commanders a 11. hét óta 1,27 pontot enged drive-onként, ami a második legjobb a ligában (nyilván az első a 49ers 0,87-tel). A vendég egység pedig visszakapja legjobb játékosát és ACL szakadása után Chase Young is játszani fog a meccsen. A Frisco támadósora gyors passzokra és sok féle futásra épít, de a Washington frontja hamar meg tudja nyerni a párharcait – főleg középen –, és belekényszeríthetik olyan szituációkba a hazaiakat, amikor sok yardot kell megtenni 3. kísérletre. A védőfalon túljutva is jól szerelő játékosok alkotják a Commanderst, ami ellen nem lesz olyan egyszerű a McCaffrey-t játékba hozni minden második playben. A Commanders motivált lesz, hiszen a múlt heti vereség miatt lépéshátrányba kerültek. Egy túl agresszív Heinicke játékban azonban félő, hogy benne van a labdaeladás. 16 labdavesztést ígérő játéka volt már idén az irányítónak, de ezekből csak 5-öt fogtak meg a védők. A 49ers egysége viszont jobban fogja büntetni ezeket. Amíg Young lehet, hogy még rozsdás lesz az egyik oldalon, addig Nick Bosa DPoY formában játszik a másokon. Amikor pedig épp nem veszik el a sackjét nevetséges roughing the passer zászlók miatt, kulcs downokon oda fog érni az backfieldre.

A spread elég nagy, így ott biztosan a vendégekkel megyek, de straight up sem lepne meg nagyon a Commanders sikere. Nem kedvez nekik, hogy míg a 49ers TNF-ről érkezik, addig ők vasárnap este játszottak és még utazniuk is kellett egy nagyot, de nem láttuk még Purdyt olyan erős védelem ellen mint ami most jön szembe. Óvatos lennék a nagy összegű hazai sikerrel az egyértelmű tippek ellenére is.

Tipp: Commanders +6.5

Philadelphia Eagles @ Dallas Cowboys

(Ezt tartsd meg magadnak, a hét meccsét te nézd meg.)

Az NFC talán két legjobb csapata találkozik egymással, de ahogy első alkalommal, ezúttal sem fog pályára lépni mindkét oldalon a kezdő irányító. Az odavágón Cooper Rush, most pedig Gardner Minshew fogja helyettesíteni a lesérülő kezdőt. Jalen Hurts MVP kampánya ezzel vélhetően odaveszett, de az esélyesség szempontjából lehet nem akkora visszalépés ez az Eaglesnek mint elsőre tűnik. Minshew a liga egyik legjobb csereirányítója, remek döntéshozó, mobilis, így nem kell kidobni a Hurtsre írt sok irányító futásos playbookot. Nyilván nem olyan atletikus mint Jalen, de nem is egy szobor a fal mögött. Az egyetlen hátránya, hogy szereti tartogatni a labdát, ami a Cowboys pass rush ellen nem a legjobb előjel. Ez a pass rush azonban visszaesőben van. Az elmúlt 4 héten csupán a 23. a hazaiak pass rush win rate-je (az Eaglesé első), nem is volt csupán egy sackje a Cowboysnak az elmúlt két hétben. A vendég támadófal pedig mind futójátéknál, mind passzoknál a liga egyik legjobbja. Minshew sosem volt még csak közel sem hasonló csapatban (nyilván ez igaz volna a liga irányítóinak 90%-ára). A Jaguarsban playmakerek és jó fal nélkül tűnt ki, most pedig a liga egyik legjobb elkapó duója mellett még a visszatérő Dallas Goedertet is megkapja. Nyilván Micah Parsonst nem lehet kivenni az egyenletből, de ha a remeklő linebackert limitálni tudja a támadófal, kényelmes környezete lehet Minshew-nak is.

A túloldalon ez nem biztos azonban, hogy igaz lesz Prescottra. Az Eagles 21%-os sack rate-et tud felmutatni az elmúlt 4 hétben, amivel fölényesen vezetik a ligát (a 2. csapat 11%-kal áll). Egészen elképesztő az a dominancia, amit bemutatnak, ráadásul náluk nincs egy olyan ember, akit ki kéne venni, csapatszinten uralják a line of scrimmage-et. Mindkét védelem rengeteg labdát szerez, vezetik a ligát ebben a tekintetben, de míg a Cowboys egységének a két elkapó mellett Goedertre is külön figyelnie kell, a túloldalon igazán csak CeeDee Lambbet kellene limitálni. A Slay – Bradberry duó pedig az egyik legjobb a ligában, vezetik is az NFL-t passz elleni EPA-ben. Az egyedüli terület, ahol külön figyelnie kell az Eaglesnek, az továbbra is a futójáték. Davis visszatérésével és a Suh, Joseph duó leigazolásával azonban itt is megindult a fejlődés. Persze benne van egy nagyobb földbeállás is a bajuszos részéről, de látva milyen védelem és milyen kisegítő személyzet veszi körül, én nem aggódnék annyira mint egyesek, amikor elsőre hallották meg, hogy kiesett Hurts.

Tipp: Eagles +4.5 

Las Vegas Raiders @ Pittsburgh Steelers (Saturday Night Football  – Vasárnap 02:15)

(Ajánljátok kedvenc “ez eldőlt” FK! szerkesztőtöknek, Józsinak. A Steelers ugyanis 6-0-val áll azokon a meccseken, ahol ők szereztek vezetést a találkozó elején és 0-8-cal, amikor az ellenfél. Elég tehát csak az első pontszerzésig nézni a találkozót.)

Heroikus győzelemből érkezik a Raiders és egy szenvedősből a Steelers. Mindkét 6-8-cal álló csapatnak van még matematikai esélye a playoffra, de egyiknek sem túl sok. A 2-7-es szezonkezdet után azonban mindenképp jó a tendencia a vendégeknél, nem gondoltuk volna november végén, hogy az 50-%-ért küzdhetnek még a szezonban. A Raiders sikerességének egyik fő mozgatórugója az előkerülő pass rush. Maxx Crosby eddig is zseniális volt, de 11. héttől Chandler Jones is kezdi megszolgálni a fizetését. Tízedik helyen van pressure rate-ben és ezen periódus alatt 9 QB hitje van, ami az ötödik legtöbb. A listát persze a csapattársa Crosby vezeti.

Nem lesz tehát egyszerű dolga a felépülő és a kezdőbe visszakerülő Kenny Pickettnek. A támadófala továbbra sem jó és ilyen pass rusher duó ellen ismét a földön kéne erőltetnie a csapatnak a játékot. A 9. hétig szenvedő futójáték ugyanis olyan pálfordulást vett mint a túloldalon Jones. 144 yardot átlagolnak a földön és a touchdownjaik több mint 60%-a érkezik futva, ami a legnagyobb arány a ligában. A sikeresebb run game pedig utat nyitnak pár nagyobb passznak is. Pickett kezdőbe való visszakerülésének vélhetően örül a már rookie-ként is meglehetősen sokat panaszkodó George Pickens. Trubisky ugyanis inkább erőltette Dionte Johnsont. Az újonc elkapó azonban a liga egyik legveszélyesebb mélységi elkapója. A Las Vegas oldalán csak az a kérdés, képes-e Davante Adams és Josh Jacobs egyedül hozni a győzelmet. A támadófallal a vendégeknek is akad gondja, Jacobs azonban megállíthatatlan idén: 80 elhibázott szerelést erőszakolt már ki. 2014 óta nem volt játékos aki ilyen magasságokig jutott volna és még hátravan 3 meccs a szezonból. Ha a Jacobs vezette futójáték működni fog, most is van esélye a Raidersnek, de a hazai frontot nem lesz könnyű megverni. További érdekes statisztika, ami a Steelersnek kedvezhet, hogy Derek Carr nem szeret hidegben játszani. 0-6 a mérlege amikor 3 foknál hidegebb meccsen játszott. Vasárnap estére pedig -10 foknál hidegebbet mondanak Pittsburghben.

Tipp: Steelers -2.5

Vasárnapi maraton

Green Bay Packers @ Miami Dolphins (Vasárnap 19:00)

(A távol élő nővérnek, aki csak az ünnepek miatt jött haza, de már nagyon sietne is vissza. Az NFL két talán leggyorsabb elkapóját még ő is szívesen követné).

Megvan a Miami ellenszere. Csak el kell venni a gyors ütempasszokat tőlük, emberezni az elkapókon és ki fog esni a ritmusból Tagovailoa. A gond csak az, hogy a Packers védelme nem épp erre szokott építeni és az idei couching munkát látva nem biztos, hogy követni fogják a trendeket. A Packers a 2. legnagyobb arányban küld blitzet az irányítókra (42%), Tua pedig még a mostani gyengébb periódusában is rendkívül jól bünteti a blitzet. 11,1 yard per passz az aránya ilyenkor és 3 touchdown. Érdekes lesz megfigyelni továbbra is fenntartja-e Joe Barry az agresszív mentalitást. A visszaeső Miami offense-ben sem lehetett panasz Tyreek Hillre, de Jaylen Waddle jobban eltűnt az új fajta védekezési stílus ellen. Ha ismét ritmusba tudja hozni Mike McDaniel a játék ezen elemét, megtalálhatja a ritmusát a Miami támadósor. Érdekes kérdés lesz továbbá, hogy nem szeretné-e megpróbálni a földön megverni a Packerst a hazai csapat. A Bills hasonlóan gyenge futás elleni védelme ellen 7,5 yard fölött termeltek múlt héten kísérletenként és Raheem Mostert 136 yardot ért el. Futni pedig mint mindig, most is bőven lehet ez ellen a Green Bay védelem ellen. Míg a hazaiaknál lefelé, a túloldalon felfelé ível a támadósor szériája. A 9. hét óta 7. a Rodgers vezette támadósor pont/drive alapon azok után, hogy előtte a 26.-ok voltak. Christian Watson sebességét egyre többször sikerül pontokra váltani és a visszatérő Romeo Doubsszal talán most tűnik a leginkább használhatónak a Packers elkapósora idén. Watson pedig pont a sebessége miatt idén sokkal veszélyesebb akkor, ha emberezik az ellenfél védelem – amit viszonylag sokszor csinál a Dolphins. A Miami pass rush-a sem túl erős, a Packers támadófala pedig még David Bakhtiari hiányában is top3-ban van pass block win rate-ben, amikor pedig van ideje Rodgersnek, egyre többször találja meg a társait.

A forma egyértelműen a vendégek mellett van, de a Packers idén 1-5 pozitív mérlegű csapatok ellen és nem vagyok biztos benne, hogy követni fogják (vagy ha igen, kellően jól csinálják majd) azt a fajta agresszív védekezést, ami ellen lelassult a Dolphins támadósora. A zónázó védelem ellen pedig ugyanúgy el fogja venni Tua a gyors passzokat mint eddig, miközben a futójátékuknak ismét nagy napja lehet.

Tipp: Dolphins -4

Denver Broncos @ Los Angeles Rams (Vasárnap 22:30)

(A folyton azzal menőző unokatestvérednek, hogy ő bajnok volt még a középiskolai csapatával – aztán semmire nem volt képes többször.)

A Rams nem Super Bowl másnaposságban van, ez már a detoxikáló. Minden nagyobb játékos kiesett már idén a csapatból és ugyan a Broncos sem egy domináns csapat, az elmúlt hetekben Wilsonnal már egészen kezdtek elfogadhatóan kinézni, miközben a védelmük továbbra is a liga egyik legjobbja. Nem látom, hogy tudna akár csak 3 értelmes drive-ot is összetenni ez ellen az egység ellen egy Mayfield vezette támadósor. A Broncos erőszakolta ki a legtöbb 3&out-ot idén százalékosan és a Tutu Atwell, Brandon Powell féle elkapók nem fognak sok sót megenni ez ellen a secondary ellen most sem. A Denver a 10. hét óta a red zone pozíciói 80%-át váltja touchdownra, azok után, hogy az előtt ez az arány csupán 35% volt. Wilson kikerült az agyrázkódás protokollból, így könnyű vendég sikerre számítok a Rams gyakorlócsapata ellen.

Tipp: Broncos -2.5

Tampa Bay Buccaneers @ Arizona Cardinals (SNF – Hétfő 02:20)

(Ugyan annak a testvérnek, aki a Patriotsnak szorított. Vigasztalásképp.)

Tom Brady Trace McSorley ellen. Kell ennél tovább gondolni? Nem hiszem. Nem lesz látványos találkozó, a Bucs a 2., a Cardinals a 4. legkevesebb nagy játékot hajtotta végre idén. Mindkét offense nehezen hozza játékba az egyébként nem túl rossz elkapóit. 1,44 yardot átlagolnak route-onként a két offense WR-ei, ami a liga leggyengébb mutatója. Hiába azonban az, hogy a Tampa Bay a 31. offense idegenben idén, a nyitó mondatos alapfelállás miatt egyszerűen nem lehet a hazaiakra fogadni. A Buccaneers rettenetes spread elleni mérlege ellenére pedig még azt gondolom ezt is el fogják vinni. Még egy olyan turnover parádét nem hoz össze kétszer egymás után a csapat.

Tipp: Buccaneers -7.5

Monday Night Football

Los Angeles Chargers @ Indianapolis Colts (Kedd 02:15)

(A kissé feledékeny nagymamának, aki folyton elfelejteni kivenni a húst a fagyasztóból, hogy ki leolvadjon.)

Minden idők legnagyobb chokerkedését összehozó csapata minden idők legnagyobb chokere ellen. Abból a fajta érzelmi sokkból nem tudom hogy lehet kikerülni, hogy 33-0-ról is sikerült kikapnia az Indianapolisnak. Az utolsó 5 meccsen 83-9 a Colts negyedik negyedes pontaránya, ami egészen elképesztő. Hiába kerül a kezdőbe most épp Nick Foles, ez a csapat mentálisan biztos nincs rendben. A Chargers támadósor még mindig limitált és még mindig túl konzervatív, amikor előnye van, de az egyik oldalon most már úgy néz ki teljesen egészséges Keenan Allen és Mike Williams is, míg a másikon jön idén a 3. irányító, kiesett a legfontosabb támadójátékos Johnathan Taylor, és egy ideiglenes vezetőedzőnek kéne összetartani a gárdát. Bármi is a spread, kérem.

Tipp: Chargers -4.5

Dani spread tippjei

Csak hogy követhető legyen az éves teljesítmény. Újabb pozitív hét volt múlt héten, jövök fel!

  • Falcons +6,5
  • Lions -2,5
  • Bears +8
  • Saints +3
  • Chiefs -10
  • Vikings -4
  • Bengals -3
  • Texans +3
  • 49ers -6,5
  • Eagles +4,5
  • Raiders +2,5
  • Dolphins -4
  • Broncos -2,5
  • Buccaneers -7,5
  • Chargers -4,5

Magabiztosabb tippek félkövérrel. 

Múlt héten: 9-5-1
Szezonban (5. héttől): 69-72-6

Magabiztosabb tippek múlt héten: 2-3
Szezonban: 32-41-4

Szerkesztőségi tippverseny állása

Straight up:

  1. Höri 146 78
  2. leonidasz 142 82
  3. Támogatók 140 84
  4. alatriste 139 85
  5. balentin 136 88
  6. katonadani 134 90
  7. Chester 133 91
  8. renningan 132 92
  9. Jarred 131 93
  10. kronikk 130 94

Oddsokkal kiigazított:

  1. Höri 228,79
  2. alatriste 222,54
  3. leonidasz 220,78
  4. Támogatók 213,79
  5. balentin 210,75
  6. katonadani 209,74
  7. Jarred 205,92
  8. Chester 204,97
  9. renningan 201,15
  10. kronikk 199,72

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!