Connect with us

Hír

Itt a Kingsbury-éra vége Arizonában?

A Cardinals tavaly december óta 5-14-es mérleget tud felmutatni, és egyre inkább úgy tűnik, hogy nagy változásoknak kellene történniük. A helyzetet nehezíti, hogy mind az irányító Kyler Murray, mind a general manager Steve Keim, mind a főedző Kliff Kingsbury hosszú távú szerződést kapott a holtszezonban.

Murray nem megy sehová, hiszen az ő szerződéséből nem lehet ésszerű keretek közt kilépni. A GM és HC kontraktusok azonban nem terhelik a fizetési sapkát és gyakorlatilag csak a tulajdonos Michael Bidwill fizetési hajlandóságán múlik, hogy mikor lép ki belőlük és mennyit hajlandó elkönyvelni elúszott költségként. Keim ugyebár egészségügyi okok miatt határozatlan időre távozott posztjáról, azonban nem tudni pontosan, mi lesz a jövője. Így Kingsbury sorsa számít a legaktuálisabb kérdésnek Arizonában, és könnyen lehet, hogy jövőre már nem ő irányítja az együttest.

Jeremy Fowler közölt egy hosszabb cikket az ESPN-en ezzel kapcsolatban, ahol ugyan gyakorlatilag minden eshetőségre talált forrásokat a csapat körül, de a hangulat leginkább afelé mutat, hogy Kingsburyt ki fogják rúgni. Fowler azt a lehetőséget is felvetette, hogy a főedző magától mond le a posztjáról, annyira belefáradt a helyzetbe, azonban logikusan erre sok esélyt nem látunk, tekintve hogy garantált tízmilliókról mondana le – a HC szerződések általában teljesen garantáltak, ő pedig 2027-ig írt alá év elején.

Valószínűbb a menesztése, amiben benne lehet az is, hogy változó mértékben megromlott a viszonya a franchise legfontosabb embereivel: Bidwillel, Keimmal és Murray-vel is. A legszembetűnőbb nyilván a Murray-vel való kapcsolata, aminek rossz jeleit a közvetítések során is el lehetett kapni a meccsek alatt, amikor egymással vitatkoztak, a háttérben pedig nagyon elhidegültek egymástól, ami nem túl jó HC-QB viszonylatban. Az irányító is ki van akadva a főedzőre a rendszer és a kevés kreatív szabadság miatt, és ez visszafelé is igaz a negatív, már-már toxikus hozzáállás miatt.

Meglátjuk mit hoz a közeljövő, de nem tűnik fenntarthatónak a jelenlegi állapot. Igazából ha nem kapott volna Kingsbury hosszú távú szerződést kevesebb mint egy évvel ezelőtt, akkor gyakorlatilag semmi kérdés nem lenne ezzel kapcsolatban, így viszont megvan a lehetősége, hogy a tulajdonos nem vállal be ennyi elvesztegetett pénzt és megtartja még legalább egy évre a főedzőt.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x