Connect with us

Hír

A hétvégén bemutatkozhat az új hosszabbítás-szabály

A tavalyi Chiefs-Bills rájátszás-mérkőzés megváltoztatta a szabályokat. Az epikus találkozón a hosszabbításban Josh Allen a pénzfeldobás következtében nem kaphatta meg a labdát, Mahomesék végigmasíroztak a pályán és bejutottak a konferenciadöntőbe. A rájátszásban lévő hosszabbítás szabályának megváltoztatása korábban is felmerült már, de ez volt az utolsó csepp a pohárban, a tulajdonosok pedig megállapodtak egy módosításról, amivel mindkét csapat garantáltan megkapja majd a labdát. Idén pedig élesben is bemutatkozhat az új rendszer.

A szabály egyszerű, hiszen mindkét fél megkapja a labdát (hacsak nincs visszahordott TD vagy safety, akkor értelemszerűen vége), és ha ezután is döntetlen, akkor jön a hirtelen halál. Azonban stratégia szempontból már bonyolultabb a helyzet, ugyanis két dologgal is lehet taktikázni. Egyrészt azzal, hogy a pénzfeldobás után mit választasz, másrészt hogy ha elsőként touchdownt szerzel, akkor kétpontosra mész-e vagy sima extrát rúgsz.

Az analitikus modellek szerint így győzelmi esélyt tekintve gyakorlatilag nincs különbség aközött, hogy elsőként vagy másodikként támadsz – az ESPN szimulációi alapján 50,29 százalékban nyer az elsőként támadó csapat –, tehát különböző edzők eltérően gondolkodhatnak erről. Az extra pontot tekintve a modellek szerint egyértelműen rúgni kell első csapatként, másodikként már kevésbé egyértelmű a helyzet. Kíváncsian várjuk, lesz-e hosszabbítás idén a rájátszásban, és hogy milyen stratégiát választanak a csapatok.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!