Connect with us

Hír

A Jets meglepetésre meneszti támadókoordinátorát

A Jets szezonja csúnya véget ért zsinórban hat vereséggel, a támadósor pedig 1-2 meccset kivéve az egész szezonban szenvedett. Ezt elsősorban a borzasztó irányítóhelyzetnek tudtuk be, hiszen Zach Wilson másodévére is nagyon gyengén teljesített, a csapatnál azonban a támadókoordinátor Mike LaFleurt találták bűnbaknak, így megváltak tőle – írja minden releváns forrás.

A hivatalos álláspont szerint közös megegyezésről van szó, több csapat is érdeklődött a fiatal LaFleur iránt a menesztésével kapcsolatos spekuláció után, így Robert Saleh főedző engedélyezte neki ezen lehetőségek megvizsgálását. Nem hivatalosan ez egy jó PR szöveg, ugyanis előbb kiszivárgott LaFleur menesztésének ténye, majd ennek jött a cáfolata, végül sikerült egy szép nyelvezettel mégis megoldani a kirúgást.

Saleh egyébként közel 20 éve ismeri LaFleurt – aki a Packers főedző Matt öccse –, és nagyon jó barátok. A főedző múlt héten publikusan kiállt LaFleur mellett, így jött a spekuláció, hogy ez tulajdonosi döntés lehetett, bár a general manager Joe Douglas elmondta, hogy Saleh-é a végső szó edzői kérdésekben, szóval nehéz megítélni, végül ki döntött a menesztés mellett.

A statisztikák nem mutatnak jól a koordinátor neve mellett, ugyanis az utolsó 31 támadásból (tehát az utolsó három meccsen) nem sikerült touchdownt szerezni és egész évet tekintve sikerült a 30. helyen végezni EPA/play alapján. Azonban nehéz lenne mindenért LaFleurt hibáztatni, amikor Zach Wilson ennyire szörnyen játszott és a hozzáállásával is gondok voltak.

Sok szakértő úgy gondolja, hogy LaFleur alapvetően jó támadósort rakott össze és sok kiváló dolgot csináltak rendszerszinten, ugyanakkor amellett sem lehet elmenni, hogy Wilson fejlesztése is az ő feladata lett volna elvileg, ami nyilván nem sikerült. Mindezekkel együtt nem biztos, hogy jó döntés született New Yorkban.

Hogy ki veszi át a helyét, arról egyelőre nincsenek információk.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x