Connect with us

Hír

Cousins szerint nem a világvége, hogy rövidet dobott negyedikre

Kiélezett meccset játszott tegnap a Vikings és a Giants, a legvégén pedig azon dőlt el végleg a találkozó, hogy negyedik és 8 szituációban Cousins egy három yardos passzt dobott TJ Hockensonnak, így a Giants sikerével véget ért a mérkőzés.

Íme a játék All-22 felvételből, ahol tisztán látszik, hogy a dobás pillanatában középen a first down vonalnál KJ Osborn üresre fogja játszani magát (és még Thielennek is előnye van mélyen).

Az irányító így nyilatkozott a játékról a meccs után (via PFT):

“Láttam, hogy egy mély safety van, megnéztem Justint, de nem éreztem jónak feldobni rá. Aztán mentem tovább az olvasásban, úgy éreztem mindjárt sackelnek és meg kell játszanom a labdát, nem lehet vége egy sackkel. Úgyhogy úgy gondoltam, odadobom TJ-nek. Többször dobtam a meccsen rövidet a first down vonalhoz képest és az utóbbi hetekben is, úgy gondolom ez nem a világvége. Szoros őrizet volt, szóval nem volt sok esélye elszakadni. De úgy éreztem, hogy ha nem dobom el, akkor sackelnek és vége.”

 

Jeffersonon ketten voltak, így rá tényleg nem lett volna érdemes feldobni, és a túloldalon Thielen valószínűleg nem volt az olvasási folyamatban, csak snap előtti alert útvonala volt. Ellenben középen Osborn biztosan a játék része volt, ráadásul úgy tűnik, mintha rá is lenne felrajzolva a védelmi felállásából adódóan. Cousins nem dobta meg, így nem maradt több esélye hosszabbításra menteni és megnyerni a találkozót.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!