Connect with us

Minden ami NFL

FK! Díjátadó 2022

Máris véget ért a 2022-es alapszakasz, így ideje kiosztanunk a legjobbaknak járó elismeréseket. A szezonban folyamatosan követett díjfigyelővel ellentétben most nem egy ember döntött, hanem négy szerkesztő (Balázs, Dani, Józsi, Patrik) véleménye alapján állt össze a díjazottak listája. 

Mind a négyen az Associated Press által idén bevezetett új rendszer alapján voksoltunk, azaz már nem csak egy játékosra kellett szavazatot leadni díjanként, hanem az MVP-nél ötös listát (10-5-3-2-1 pontaránnyal), a többinél hármas listát (5-3-1 pontaránnyal) állítottunk fel, így jött létre a végső sorrend.

MVP: Patrick Mahomes (QB, Chiefs)

2. Josh Allen (QB, Bills)
3. Jalen Hurts (QB, Eagles) és Joe Burrow (QB, Bengals)
5. Justin Jefferson (WR, Vikings)

Félidőnél még Josh Allent gondoltuk MVP-nek, illetve sokáig Jalen Hurts is abszolút esélyes volt, azonban a szezon második felében vitán felül egyértelművé vált, ki a liga legértékesebb játékosa: Patrick Mahomes. Mind a négyen a Chiefs irányítóját láttuk a legjobbnak 2022-ben, amit nemcsak a mutatott játék, de az AFC első kiemelésének megszerzése és az egyéni statisztikák is csak megerősítettek.

Mahomes volt az egyetlen QB, aki 5000+ yardot passzolt (5251), ráadásul több mint 500-zal több yard került a neve mellé, mint bárki másnak. Ő volt az egyetlen, aki 40+ TD-t passzolt (41), ami hattal több volt, mint bárki másnak a ligában. Csak a sokkal kevesebbet játszó Tuának volt jobb passer ratingje nála, és ugyan most kevesebb extra dobása volt, mint ahogy megszokhattuk, de ez leginkább a rendszernek volt köszönhető, ami ismét csak dicséret az ő esetében, ugyanis megmutatta, hogy az eddigiektől mindenben különböző támadósort is képes elvezetni. Emellett csak Joe Burrow, Jalen Hurts és Justin Herbert dobott kevesebb turnovert érő passzt nála, ami szintén pazar teljesítmény.

A második helyért jóval nagyobb verseny volt, ugyanis Josh Allen, Jalen Hurts és Joe Burrow is kapott ide szavazatot, ellenben mindhárman kaptak a negyedik helyre is voksot. Végül Allen egy ponttal megelőzte Hurtsöt és Burrow-t, akik holtversenyben zártak a harmadik helyen. Rajtuk kívül Justin Jefferson kapott még egynél több szavazatot, hármunknál is ő lett az ötödik.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!