Connect with us

A 7 játékai

Így nyerte meg az NFC-döntő sakkjátszmáját az Eagles

Az NFC oldaláról a Philadelphia Eagles jutott be a Super Bowlba, amiben persze nagy szerepet játszottak a 49ers irányítóinak sérülései, viszont a labda másik oldalán nagyon szuper sakkjátszmát láthattunk Shane Steichen támadókoordinátor és DeMeco Ryans védőkoordinátor között. A földön pedig az Eagles tudott több választ adni és ezzel diadalmaskodni, megnyerve a konferencia bajnoki címét. 

Az első felrajzolt támadás után az Eagles eléggé megrekedt és 10 játékból 13 yardra volt csak képes. Ékes példája a gyengélkedésnek az alábbi játék, ahol Nick Bosa majdnem safetyt ért el Jalen Hurtsön.

Az Eagles egy opciós játékot hívott egy blöff blokkal a túloldali tight enddel. Bosa a blokkolatlanul hagyott védő és tökéletesen játszotta a szerepét. Itt támadóoldalról arra megy ki a játék, hogy ha Bosa beront középre, akkor Hurts megtartja a labdát, ha viszont a DE nem rohan be, hanem kivár, akkor a futó megkapja a labdát és mehet előre. Bosa gyönyörűen csinálta, hiszen előbb berobbant középre…

… ezzel arra késztette Hurtsöt, hogy tartsa meg a labdát, majd megtorpant és levitte az irányítót mínusz 3 yardon.

Parádés játék volt Bosától, nagyon kevesen képesek ilyenre. Azonban a továbbiak szempontjából most nem ez a lényeg, hanem hogy az Eagles itt rájött a 49ers védelem egyik szabályára.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!