Connect with us

Hír

Jim Harbaugh visszatérne az NFL-be, ha hívják

Jim Harbaugh már a tavalyi edzőkeringőnél is felkapott név volt a médiában, és idén úgy tűnik ismét az lesz. A 49ers korábbi és a Michigan jelenlegi főedzője a TheAthletic információi szerint ott fogja hagyni az egyetemet, amennyiben felajánlanak neki egy állást a profik közt.

Harbaugh tavaly a Vikingsszal flörtölt, de végül nem kapta meg az állást. Idén a Michigant veretlen szezonhoz segítette és dominálta a rivális Ohio State-et is, habár a rájátszásban alulmaradt a TCU-val szemben. Nyolc éve alatt 74-25-ös mérleget ért el az egyetemen és zsinórban kétszer nyerte meg a Big Tent – előtte ez 17 éven át nem sikerült a sulinak.

Az NFL-ben 44-19-1-es mérleget tudott felmutatni a 49ers élén, egy olyan csapatot átvéve, amely előtte nyolc éven át nem ért el pozitív szezont. Super Bowlba is juttatta a franchise-t, ott azonban alulmaradt testvére John és a Ravens ellen. Egy évre rá is konferenciadöntőig menetelt, majd utána egy 8-8-as szezont követően távozott a Michiganhez.

Szinte minden évben felmerül a neve jelöltként, de talán idén jöhet el valóban a pillanat, hogy visszatér a profik közé. Felmerülhet korábbi csapata, a Colts, de a legesélyesebb a Broncos lehet, ugyanis Denverben tapasztalt edzőt keresnek, a világ összes pénzét oda tudják adni neki (és van egy $3 milliós kivásárlási záradéka is), van is kapcsolata az új tulajdonosokkal még a Stanford egyetem kapcsán (ahol 2007 és 2010 között edzősködött), és azt is nyilvánvalóvá tették Denverben, hogy készek nagy hatalmat adni a főedzőnek, ha arra van szükség. Ez talán elég ösztönző lehet ahhoz, hogy túllendüljön a Russell Wilson okozta nehézségeken.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!