Connect with us

Hír

Kellen Moore lett a Chargers támadókoordinátora

Mindössze egy nap telt el azóta, hogy a Cowboys és Kellen Moore közös megegyezéssel felbontotta a szerződését, a támadókoordinátor azonban gyorsan munkát talált magának és a Chargersnél fogja folytatni ugyanilyen pozícióban. Nem nehéz tehát kikövetkeztetni, hogy előre lebeszélt dologról volt szó és már annak tudatában akart távozni Moore, hogy tudta hol fog kikötni.

A korábbi NFL-irányító, és még mindig csak 34 éves Moore az utóbbi négy évet töltötte a Cowboys támadókoordinátoraként (az elsőt még Jason Garrett, a többi hármat Mike McCarthy főedző alatt), ebben az időszakban EPA/play alapján az ötödik legjobb volt a támadósora. A számai tehát elég jól mutatnak, viszont érhette kritika amiatt, hogy túl sokat vár el az irányítótól és nem könnyíti meg eléggé a dolgát, plusz a legerősebb ellenfelek ellen és nagy meccseken nem működött valami jól a támadósor sem.

A Chargersnél Joe Lombardi helyét veszi át, akihez képest egyértelmű javulást várhatunk majd a játék képében, és ami talán legfontosabb az eddigi problémák alapján, átlagos passzmélységben. Érdekes egyébként, hogy Brandon Staley sokáig a Rams-fáról keresett támadókoordinátort és úgy tűnt olyan rendszert szeretett volna, végül mégis egy más szisztéma mellett tette le a voksát és inkább a tapasztalatot választotta.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!