Connect with us

Hír

Nem játsszák le a Bengals-Billst, semleges pályán lehet a konferenciadöntő

Az NFL versenybizottsága összeállította a tervezetet a Bengals-Billsen történtek miatt kialakult helyzettel kapcsolatban, amiről a tulajdonosok ma fognak szavazni egy sürgősségi meeting alkalmával. A legfontosabb, hogy (amennyiben elfogadják a tervezetet) nem fogják folytatni a találkozót és “no contest” eredményt írnak be, tehát semmilyen kimenetel nem kerül jóváírásra, egyszerűen eggyel kevesebb mérkőzést játszottak idén a felek – a kiemelések pedig győzelmi százalék szerint alakulnak ki.

Másik fontos változtatás, hogy az AFC döntőjét semleges helyszínen rendezik majd meg, amennyiben a Chiefs és a Bengals/Bills játssza majd azt. Tehát a Chiefstől a hazai pálya előnyét elvették, azonban a pihenőhetet nem – mindez persze amennyiben a Chiefs megveri a Raiderst a hétvégén és megszerzi az első kiemelést.

További változás, hogy ugyan ezzel a döntéssel a Bengals hivatalosan megnyerte az AFC North divíziót, mégsem biztos, hogy az ezzel járó előnyöket élvezheti. Ugyanis ha kikapnak a Ravenstől (idén másodjára is) és a wild card körben ismét egymás ellen játszanak (amihez a Chargers győzelme is kell az utolsó körben), akkor pénzfeldobással döntik el, hogy melyikük rendezheti meg a találkozót. Erre azért volt szükség, mert ha a Bengals kikapott volna a Billstől, akkor a Ravensé lehetett volna a csoportelsőség egy vasárnapi győzelem esetén.

Így a Cincinnati kicsit rosszul, a Ravens kicsit jól járt, de ha a Bengals nyer vasárnap hét pontos favoritként, akkor ez az egész pénzfeldobós dolog irreleváns. Ami kissé meglepő látva a döntést, hogy egy esetleges Bills-Bengals divisional körös meccsnél miért nincs pénzfeldobás vagy semleges pálya, hiszen a törlés ugyanannyira befolyásolta ezt a párosítást, mint az AFC North bajnoki címét.

Arról, hogy törlés esetén hogyan alakulhatnak a kiemelések az utolsó forduló eredményeinek függvényében, itt írtunk:

Számolgassunk: így nézhet ki az AFC rájátszása

A tulajdonosi szavazásra egyébként azért van szükség, mert ez a forgatókönyv szembemegy az NFL szabályzatával. Abban ugyanis kimondják, hogy meccstörlés esetén simán a győzelmi százalék számít a sorrend felállításában. A protokoll tehát megvolt, azonban nem tartotta ezt helyénvalónak a liga, ezért a körülményekre való tekintettel menet közbeni változtatásokat igyekeznek eszközölni. Hogy ez megtörténjen, legalább 24 “igen” szavazatra van szükség.

7 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
WhatIsTheTruth
WhatIsTheTruth
2023-01-06 11:44

Nem biztos, hogy ez volt a legjobb döntés, dehogy az egyik legjobb, az számomra nem kérdéses. Amennyiben nem kukacoskodni és panaszkodni akarnak az emberek belátható, hogy ez egy fair deal.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
2023-01-06 11:49

A döntés igazából a nézőknek rossz, mert elmaradt egy nagyon jónak ígérkező meccs, de hát majd csak túléljük valahogy.

R4v3N
R4v3N
2023-01-06 10:22

Tehát akkor az “alap protokoll” szerint törölték volna a meccset, majd utánna minden ment volna tovább? (Szóval ha a Chiefs verte volna a Vegast, akkor 1. kiemelés, hazai pálya.)
Ennél már az is jobb lett volna, ha törlik a Chiefs-Vegas meccset, aztán Bills AFC győztes. Legalább sérülésveszélyek sem lettek volna. De hát kell a pénz.
Semleges pályán kíváncsi leszek a hangulatra egy AFC döntőben…
Nagyon sokat számít a hazai pálya, főleg a PO-ban.

Staten Island
Staten Island
2023-01-06 10:00

Nem örülök ennek a verziónak. Látszik, hogy milyen körülményes az egész, pénzfeldobás, semleges pálya ésatöbbi. Jobban örültem vna, ha lejátsszák és különböző hétvégéken rendezik meg a WC meccseket – akár a pro bowl beáldozásával.

reszelo.aladar
reszelo.aladar
2023-01-06 08:17

Akkor a Fantasy szezonnak is vége. Már sosem derül ki, hogy Tee Higgins hozott volna-e 15 PPR pontot.
Amúgy várható volt a törlés, egyszerűen a szezon ezen szakaszán már nincs hova tologatni. Ha még mindkét csapatnak és másoknak is lett volna bye-weekje, vagy lenne eleve 1 hét szünet a PO előtt, akkor sima liba.
Ezt a meccset kedd este kellett volna lejátszani úgy, hogy erről még az eslő felfüggszetéskor megállapodnak. Szerintem az ESPN is megoldotta volna, meg amúgy sem ez lett volna az eslő keddre halasztott meccs.

Snagal
Snagal
2023-01-06 07:48

“Így a Cincinnati kicsit rosszul, a Ravens kicsit jól járt”

Bár nincs sok esély hogy a Ravens győzzőn vasárnap, de miért is járt volna ezzel jól a Ravens a Bengals meg nem?

Mindkét csapatnak a pénzfeldobáson múlik az amit elérhettek volna normál esetben.
Ebből hogy sikerül kihozni, hogy a Ravensnek ez jó, a Bengalsnak meg rossz?

Skyfire
Skyfire
2023-01-06 07:46

ha van rá protokoll, azt kell alkalmazni, legnevetségesebb ebben az intézkedésben a pénzfeldobás :D 5 éve állandóan a pénzfeldobáson megy a hiszti a hosszabbításkor, mivel döntsük el kinél legyen a meccs? a pénzfeldobás, azt mindenki szereti…
nincs szimpatikus döntés, de ezt remélem nem fogadják el

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x