Connect with us

Hír

Nem játsszák le a Bengals-Billst, semleges pályán lehet a konferenciadöntő

Az NFL versenybizottsága összeállította a tervezetet a Bengals-Billsen történtek miatt kialakult helyzettel kapcsolatban, amiről a tulajdonosok ma fognak szavazni egy sürgősségi meeting alkalmával. A legfontosabb, hogy (amennyiben elfogadják a tervezetet) nem fogják folytatni a találkozót és “no contest” eredményt írnak be, tehát semmilyen kimenetel nem kerül jóváírásra, egyszerűen eggyel kevesebb mérkőzést játszottak idén a felek – a kiemelések pedig győzelmi százalék szerint alakulnak ki.

Másik fontos változtatás, hogy az AFC döntőjét semleges helyszínen rendezik majd meg, amennyiben a Chiefs és a Bengals/Bills játssza majd azt. Tehát a Chiefstől a hazai pálya előnyét elvették, azonban a pihenőhetet nem – mindez persze amennyiben a Chiefs megveri a Raiderst a hétvégén és megszerzi az első kiemelést.

További változás, hogy ugyan ezzel a döntéssel a Bengals hivatalosan megnyerte az AFC North divíziót, mégsem biztos, hogy az ezzel járó előnyöket élvezheti. Ugyanis ha kikapnak a Ravenstől (idén másodjára is) és a wild card körben ismét egymás ellen játszanak (amihez a Chargers győzelme is kell az utolsó körben), akkor pénzfeldobással döntik el, hogy melyikük rendezheti meg a találkozót. Erre azért volt szükség, mert ha a Bengals kikapott volna a Billstől, akkor a Ravensé lehetett volna a csoportelsőség egy vasárnapi győzelem esetén.

Így a Cincinnati kicsit rosszul, a Ravens kicsit jól járt, de ha a Bengals nyer vasárnap hét pontos favoritként, akkor ez az egész pénzfeldobós dolog irreleváns. Ami kissé meglepő látva a döntést, hogy egy esetleges Bills-Bengals divisional körös meccsnél miért nincs pénzfeldobás vagy semleges pálya, hiszen a törlés ugyanannyira befolyásolta ezt a párosítást, mint az AFC North bajnoki címét.

Arról, hogy törlés esetén hogyan alakulhatnak a kiemelések az utolsó forduló eredményeinek függvényében, itt írtunk:

Számolgassunk: így nézhet ki az AFC rájátszása

A tulajdonosi szavazásra egyébként azért van szükség, mert ez a forgatókönyv szembemegy az NFL szabályzatával. Abban ugyanis kimondják, hogy meccstörlés esetén simán a győzelmi százalék számít a sorrend felállításában. A protokoll tehát megvolt, azonban nem tartotta ezt helyénvalónak a liga, ezért a körülményekre való tekintettel menet közbeni változtatásokat igyekeznek eszközölni. Hogy ez megtörténjen, legalább 24 “igen” szavazatra van szükség.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!