Connect with us

Hír

Online kaszinó szabályozás Magyarországon 2023-ban

Az online szerencsejáték-ipar az egyik legdinamikusabban fejlődő internetes üzletág, amelynek növekedése különösen ennek az évtizednek az elején kapott lendületet és a jelek szerint még jó ideig ez nem fog változni. A különböző felmérések szerint világszerte legalább egymilliárdra tehető azok száma, akik néhányszor már játszottak egy online kaszinóban, emellett pedig több százezren vannak azok, akik ezt rendszeresen megteszik.

 

Ez a trend nem kell, hogy meglepjen bennünket. A legjobb online kaszinó oldalak ugyanis nagyszerű szórakozást biztosítanak mindenkinek. Ezeken a platformokon játszhatunk klasszikus kaszinójátékokat, amilyen a rulett, a póker, vagy a blackjack, lehetőségünk van élő osztó ellen játszani, de ma már számos társasjáték, kaparós sorsjegy és számos egyéb is elérhető. Ha olyan oldalt keresel, ahol a Magyarországon legális online kaszinó oldalak között tudsz válogatni, látogass el a Casino-magyar.com oldalra.

 

Ezen az oldalon megtalálhatod a legjobb magyar kaszinókat, a legjobb bónuszokat és egyéb ajánlatokat és több információt szerezhetsz az online szerencsejátékok működéséről, megtudhatod, mire kell odafigyelni, amikor játékhelyet választasz és megismerheted a megbízható kaszinók ismérveit is.

Mitől legális egy kaszinó?

Ha pedig már a megbízhatóságnál tartunk, felmerülhet benned a kérdés, mikor mondhatjuk egy szerencsejáték-oldalra, hogy az legális online kaszinó? Korábban, az online szerencsejáték-oldalak kezdeti fázisában nagyon sok szerencselovag jelent meg ezen a piacon, mára azonban ez már elmúlt. A mai legjobb online kaszinó oldalak közös ismérve, hogy rendelkeznek működési engedéllyel.

 

A játékosok mára már annyira öntudatossá és felvilágosulttá váltak, hogy pontosan tudják, csakis olyan kaszinóban érdemes játszani, amely rendelkezik egy megbízható hatóság engedélyével. Ami Magyarországot és az Európai Uniót illeti, ez a hatóság a Máltai Szerencsejáték Hatóság. Ez egy szigorú és megbízható testület, amely alapos vizsgálatnak veti alá az online platformokat. Ha egy online kaszinó megkapja a máltaiak engedélyét, az azt jelenti, hogy minden tekintetben megbízhatónak számít.

 

Ez a hatóság többek között megvizsgálja, hogy az online kaszinóban használt fizetési folyamatok rendelkeznek-e a megfelelő titkosítással, hogy a játékmenetek valóban véletlenszerűek-e és kizárják-e a csalás lehetőségét, de odafigyelnek a GDPR szabályok betartására is, annak érdekében, hogy a játékosok személyi és pénzügyi adatai véletlenül se kerüljenek illetéktelen kezekbe.

 

Mindezek miatt nem kell meglepődnöd azon, hogy egy legális online kaszinó számos adatot fog tőled kérni, amikor fióknyitás mellett döntesz. Ez a te biztonságodat szolgálja. Az adatszolgáltatás keretében általában át kell adnod a személyi igazolványod vagy az útleveled és a lakcímkártyád másolatát, amivel igazolod, hogy Magyarországon élsz és elmúltál 18 éves. Ezeket a dolgokat az online kaszinók komolyan veszik, mert törvény kötelezi őket erre.

Mi a helyzet Magyarországon?

A máltai és a hozzá hasonló egyéb nemzetközi engedélyek mellett a legjobb online kaszinó oldalak általában beszerzik egyes országok nemzeti működési engedélyét is. Ezzel is azt kívánják igazolni, hogy megbízhatóak és a játékos is nagyobb bizalommal van feléjük, ha azt látja, hogy az egy “hazai” cég.

 

Nos, az elmúlt évek során ennek komoly akadályai voltak Magyarországon, de ezek most elhárultak. A szerencsejátékok szervezését Magyarországon egy 1991-ben elfogadott törvény szabályozza. A világ első online kaszinója pedig csak két évvel később jelent meg, úgyhogy értelemszerűen ez a törvény nem tért ki az internetes szerencsejátékokra.

 

A 2010 utáni időszakban számos alkalommal módosították ezt a törvényt, mégpedig olyan módon, hogy lassan, fokozatosan monopolhelyzetet teremtettek az állami Szerencsejáték Zrt. számára. Ettől persze még mindenki nyugodtan játszhatott a külföldi online szerencsejáték-oldalakon, viszont a szabályozó szerv egyre szigorúbbá vált és elkezdte blokkolni az egyes online kaszinók oldalait Magyarország területén.

 

Az online kaszinóoldalt üzemeltető brit Sporting Odds Ltd.-re a magyar hatóságok 2016-ban egy elég komoly pénzbírságot szabtak ki, ezért a vállalat az Európai Gazdasági Bírósághoz fordult, amely végül a vállalkozónak adott igazat, Magyarországot pedig kötelezte, hogy a szabad gazdasági áramlások elvét tiszteletben tartva biztosítsa az online szerencsejáték-oldalak szabályozott működését.

Az új szabályozás

Az Országgyűlés augusztusban fogadta el az Egyes gazdaságszabályozási tárgyú törvények módosításáról szóló jogszabályi javaslatot, amivel idén újévtől új időszak köszöntött be ezen a területen. A módosításoknak köszönhetően immár az online szerencsejáték-oldalak Magyarországon is szerezhetnek működési engedélyt.

 

Az engedélyek kiadását a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága végzi, a kaszinókat üzemeltető cégek által átadott kérelmek alapján. A hatóság nem ad ki engedélyt olyan szolgáltatóknak, amelyek az elmúlt 10 év során illegális szolgáltatások miatt feketelistára kerültek.

Az online kaszinóknak vállalniuk kell, hogy kiállnak a felelősségteljes szerencsejáték mellett. Az engedély kiváltása 600 millió forintba kerül, emellett 250 millió forint biztosítékot kell fizetniük és egymilliárd forintos törzstőkével kell rendelkezniük. Mindez annyit jelent, hogy hamarosan lesznek olyan legális online kaszinó oldalak, amelyek magyar hatósági engedéllyel is rendelkeznek.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!