Connect with us

Hír

Távozik a Cardinals GM-e, Kyler Murray-nek beleszólása lesz a főedző-keresésbe

A Cardinalsnál nagy változások lesznek idén. A főedző Kliff Kingsburyt menesztette a csapat a tegnapi nap folyamán, és azóta az is hivatalossá vált, hogy a 10 hónapja 2027-ig hosszabbító general manager Steve Keim sem tér vissza állásába. Ez persze várható volt azok után, hogy Keim egészségügyi okok miatt pár héttel ezelőtt távozott a csapattól, most pedig a hivatalos bejelentés alapján ő maga mondott le a posztjáról. Keim 1999 óta tagja a franchise-nak és 2013 óta volt GM, emellett a tulajdonos Michael Bidwill jobb keze. A tulaj azt nem zárta ki, hogy Keim visszatér majd a szervezethez valamilyen formában.

A csapat meg is kezdte a GM-keresést, ugyanis Bidwill elmondása szerint előbb ezt a posztot szeretnék betölteni és az új general managerrel közösen kiválasztani a főedzőt – habár nem zárta ki, hogy ez fordítva történjen meg. A négy jelölt, akit interjúra hívtak:

  • Quentin Harris, a Cardinals játékosszemélyzetért felelős igazgatója
  • Adrian Wilson, Cardinals profi játékosszemélyzetért felelős igazgatója
  • Ian Cunningham, a Bears segéd general managere
  • Monti Ossenfort, a Titans játékosszemélyzetért felelős igazgatója

Mindeközben Bidwill azt is elmondta, hogy olyan GM-et és főedzőt akar találni, aki az irányító Kyler Murray köré képes csapatot építeni. Épp ezért Murray-nek is kikérik a véleményét az edzőkeresés kapcsán. Ez nyilván nem azt jelenti, hogy ő fog dönteni, de a tulajdonos kikéri az öltöző vezéreinek, köztük Murray-nek is a véleményét, hogy kit gondolnának hozzájuk illőnek.

Mivel Murray szerződéséből nem lehet olyan könnyen kilépni, mint Keim és Kingsbury kontraktusaiból, így egyértelmű volt, hogy ő maradni fog és köré kell építenie a Cardinalsnak a következő évek csapatát. Ebből a szempontból nem meglepő, hogy kikérik a különleges játékstílusú irányító véleményét, hogy szerinte kivel tudná kihozni magából a legtöbbet.

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Fetyke
Fetyke
2023-01-10 10:18

Sok sikert hozzá!

Sestertius
Sestertius
2023-01-10 10:45

Tudja valaki, hogy mi a különbség a játékosszemélyzetért felelős igazgató és a profi játékosszemélyzetért felelős igazgató között?
Ha jól rémlik nem volt még cikk egy franchise FO felépítésről, tök jó lenne egy ilyen!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x