Connect with us

Beharangozó

10 fogadás a Super Bowlra

A Super Bowlra milliónyi féleképp lehet fogadni, például hogy fej vagy írás lesz a pénzfeldobás, hogy milyen hosszú lesz a himnusz eléneklése, hogy touchback lesz-e a kezdőrúgás, hogy milyen színű Gatorade-et öntenek a végén a győztes edzőre (ezek közül az egyikre van is fogadásom), és természetesen lehet a futball szempontból érdekesebb dolgokra is pénzt tenni és reményeink szerint nyerni velük. Most hoztam 10 fogadást, amit a legjobbnak gondolok a nagydöntő kapcsán. 

*Még mielőtt bármibe is belevágunk, fontos elmondanom, hogy mindenki a saját felelősségére fogadjon és tegye mindezt felelősségteljesen, csak annyit tegyetek fel tétnek, amennyit nem gond, ha akár el is buktok.*

1. Noah Gray over 12,5 elkapott yard (1,9-es szorzó)

Nem sokan ismerik a Chiefs második számú tight endjét, hiszen mindenki Travis Kelcevel van elfoglalva – teljesen jogosan. A Chiefs viszont sok két vagy három tight endes felállást használ, ezen a meccsen pedig szerintem még az átlaguknál is többet fognak, hiszen ezzel előnyben lehetnek az Eagles védelmével szemben (bővebb indoklásért hallgassátok meg a beharangozó podcastünk). Ilyen felállásoknál pedig Gray előtérbe kerülhet, a 12,5 elkapott yardhoz pedig akár egy elkapás is elég lehet, kettővel pedig már meg is leszünk. Ez a kedvenc fogadásom a Super Bowlra.

Ha nagyobb oddsra vágytok, akkor tegyetek mellé egy touchdownt, kötésben 7-es szorzó.

2. Miles Sanders over 61,5 futott yard (1,86-os szorzó)

A mérkőzés legnagyobb mismatche az Eagles futójáték a Chiefs futás elleni védelem ellen. A Sasok fognak futni és meglepne, ha nem tennék ezt hatékonyan, még akkor is, amikor a Chiefs rááll a futás megállítására. Sanders az első számú futó, és benne bíznak leginkább az Eaglesnél, még ha a rájátszásban Gainwell sok szerepet is kapott és jól is teljesített (tőle sem lenne meglepő egy jó meccs). Sanders sok labdát kaphat, leginkább akkor viszik majd le, ha elfárad, addig viszont termelheti a yardokat.

Ha nagyobb oddsra vágytok, akkor 75 futott yard + TD fogadást ajánlok 4,75-ös szorzóért. 

3. Patrick Mahomes over 19,5 futott yard (1,86-os szorzó)

Mahomes bokája körül vannak kérdőjelek, és talán ezért is ilyen alacsony a határvonal. Mert egyébként az Eagles nagyon rosszul védekezik idén QB scramble-ök ellen, míg a Chiefs irányítója előszeretettel iramodik meg, ha épp kergetik és nem talál embert. A kergetések elég valószínűk ezen a mérkőzésen is a szélről, és ha kiszabadul, akkor meg fog tudni futni pár first downt.

Ha nagyobb oddsra vágytok, akkor a legalább 5 futókísérletet is fel lehet venni hozzá kötésben 3,2-es szorzóért. 

4. Patrick Mahomes over 25,5 sikeres passz (1,86-os szorzó)

A Chiefs idén leginkább rövid passzokkal haladt Tyreek Hill elcserélése után, az Eagles pedig előszeretettel engedi a rövid passzokat. A tavalyi egymás elleni meccsen Mahomesnak 30 passzából 24 sikeres volt, plusz dobott 5 TD-t is, és mivel gyorsan eldőlt a meccs, a végén nem passzolgatott. Ugyan az Eagles védelem azóta egyértelműen jobb lett, ennek ellenére a top irányítók ellen nem ment túlzottan a játék idén sem (lásd Packers és Cowboys elleni mérkőzés, főleg utóbbi). És nem gondolom, hogy most hamar eldőlne, mert az Eagles offense is nehezen megállítható, így sok rövid, sikeres passzra számítok Mahomestól.

5. DeVonta Smith leghosszabb elkapás over 23,5 yard (1,86-os szorzó)

A Chiefs minden bizonnyal fel fog lépni a futás megállítására, így több hely lesz hátul a széleken. Az Eagles pedig ezt igyekszik majd kihasználni pár mély bombával AJ Brown és DeVonta Smith felé. Azt nehezebb megjósolni, hogy Brown vagy Smith fog hosszú labdát elkapni (lehet, hogy mindkettő), én most Smith mellé tettem le a voksom, mert a Chiefs szereti az első számú elkapókat duplázni, így inkább Smith lehet talán egy-az-egyben. Ha Brownra tesztek, mert a rájátszásban keveset használták és épp itt az ideje, az is egy teljesen jó ötlet.

Ha nagyobb oddsra vágytok és inkább a másik sztárelkapót tennétek meg, akkor AJ Brown leghosszabb elkapás over 40 yard 4,3-as szorzóért. 

6. Jerick McKinnon over 20,5 elkapott yard (1,9-es szorzó)

Az Eagles elég rosszul védekezik futóknak szánt targetek ellen és a line of scrimmage mögé menő passzok ellen is. Mit szeret csinálni Andy Reid? Futó screeneket használni. És kit vesznek elő ilyen esetben? Jerick McKinnont. Sőt, ha Mecole Hardman nem bevethető, akkor még többet használják McKinnont, ha elkapás utáni yardokra van szükségük. Ugyan ezekbe a trükkösebb játékokba Kadarius Toney jelenléte belerondíthat, de még így is jónak gondolom ezt a 20,5 elkapott yardot McKinnontól.

7. Isiah Pacheco legalább 50 futott yard (1,86-os szorzó)

Az Eagles Mahomes miatt várhatóan elsősorban a passzjáték levédekezésére fog fókuszálni, így nagyobb területek nyílhatnak meg a földön, amit Isiah Pacheco használhat ki, aki egyrészt az egyik legtöbb yardot szerezte idén a várhatón felül, másrészt aki előtt egy kiváló belső támadófal blokkol. Ha az Eagles akarja, akkor egész jól meg tudja fogni a futást 5 emberes frontokkal, de szerintem ebből a védekezési formából kevesebbet fogunk most látni Mahomes miatt.

Ha nagyobb oddsra vágytok, akkor egy TD-t tegyetek hozzá 3,6-os szorzóért. 

8. Első időkérés: Chiefs (1,95-ös szorzó)

A felvezető két hétben mindenképp Andy Reidet szeretném a főedzőmnek, azonban a mérkőzés 3,5 órája alatt inkább Nick Siriannit, aki jobb game management döntésekben, nekimegy negyedik kísérletekre és nem pazarol el időkéréseket felesleges helyzetekben. Reid ebben már nem olyan jó, konkrétan a 19 idei meccséből 15-ször ő kérte ki az első időt, míg Sirianninál ez csak hétszer fordult elő.

9. Travis Kelce touchdownt szerez (1,83-as szorzó)

Kelce-vel nehéz mellélőni, 17 playoff meccsén 15 touchdownt szerzett, a Mahomesszal való kémiája földöntúli. Ráadásul az Eagles is középen verhetőbb, még ha nyilván lesz is tervük a valaha volt egyik legjobb tight endre. A probléma az philadelphiai oldalról, hogy mindenkinek van terve, amíg szájba nem vágják, de Kelce akkor is üresre játssza magát. Akár elkapásokra, yardokra vagy touchdownokra is lehet fogadni, úgy gondolom nehéz mellélőni bármelyikkel is.

Ha nagyobb oddsra vágytok, akkor Kelce over 6,5 elkapás + over 78,5 elkapott yard + TD kötés 3,4-es szorzóért.

10. Maximum 7 pontos különbség lesz a lefújáskor (1,86-os szorzó)

Úgy gondolom egy végletekig kiélezett mérkőzés lesz és az utolsó pillanatokban dőlhet el csak a győztes, tehát szerintem egy labdabirtokláson belül maradunk. Mahomes 93 mérkőzéséből mindössze 3-szor fordult elő, hogy a negyedik negyedben ne lett volna labdabirtokláson belül, az Eaglesnek pedig elég magas a padlója a futójátékkal, így meglepne, ha bármelyik fél nagy arányú győzelmet aratna. A maximum hét pontos különbségre úgy tudtok fogadni egyébként, hogy megteszitek az Eagles +7,5 és a Chiefs +7,5 alternatív spreadet kötésben.

Ha nagyobb oddsra vágytok, akkor maximum 3 pont lesz a különbség 4,2-es szorzóért. 

**Minden odds a bet365 oldaláról van. És ez nem fizetett hirdetés.**

***Kiemelt kép: Sports Illustrated***

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Raist
Raist
2023-02-12 08:19

Ennek az évnek “méltó” lezárása lenne egy végtelenül sima SB (és akkor már Mahomes-al “megyek”), min. 10 pontos, sima mérkőzés lesz. Az megkoronázná az NFL minden idők egyik (de playoff szempontjából számomra egyértelműen a) leggyengébb évét.

Zotya
Zotya
2023-02-12 17:46

Lesz-e Rihannánál esernyő a Half Time Show alatt? :D

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x