Connect with us

Szabadügynök

9 csapat, amely csendes lesz a piacon

Robogunk a szabadügynökpiac felé és sok csapat reménykedhet abban, hogy alaposan megerősíti majd a keretét, több nagy igazolást is végrehajt majd és szebb lesz a jövő. Vannak viszont olyan franchise-ok, ahol csendes lesz a holtszezon, legalábbis az a része, ahol igazolni lehet. Most róluk beszélünk bővebben. 

Elsősorban azok a csapatok kerültek ide, amelyeknek nem igazán lesz pénze és mozgástere az igazolásokra, ugyanis azzal kell foglalkozniuk, hogy egyáltalán beférjenek a sapka alá a piac nyitására, nem azzal, hogy hogyan költhetik el azt. De van olyan gárda is a listán, amely tavaly már kiköltekezte magát, vagy amelynek a saját lejáró szerződésű játékosaira kell fókuszálnia.

New Orleans Saints

A Saints 58 millióval lépte túl a fizetési plafont a hét kezdetén, szóval van dolga bőven a gárdának. A korábbi átalakítások miatt kivágásokban nem igazán lehet gondolkodni, 15-20 milliót sem lehet spórolni ilyen lépésekkel, ezek csak marginális döntések lennének. Szóval ismét muszáj lesz átalakítani, nincs más választás. Most összeszedtem minden potenciális lépést, ami szemmel látható összeget hozhat a konyhára:

*Hét eleji állapot, azóta McCoy, Ramczyk és Mathieu szerződésének átalakítása meg is történt

A bő 25 millió cap space az egész végén nem mutat annyira rosszul, de tegyük hozzá, hogy ezek nem mindegyike lenne jó lépés. Átalakítani olyan játékosok szerződését érdemes, akikkel még hosszú távon számolsz. A 34 éves Cameron Jordan és Demario Davis nem tartozik már ebbe a kategóriába, a 30 éves Tyrann Mathieu sem mai csirke már, Kamara is öregszik futókhoz képest és eltiltás is várhat rá, Andrus Peat pedig sosem volt jó játékos, mégis minden évben tolják el a fizetését és adnak hozzá a jövőbeli terhekhez.

Ez a keret öreg és teljesen középszerű most is, ráadásul esélytelenek ennek megváltoztatására, annyira mélyen vannak már a kakiban. De nincs más választásuk, tovább kell nyomni a gázt. Ehhez viszont kellene egy irányító, akire el is fog menni a felszabadított összeg egy nagyobb része, tehát további igazolásokra nem lesz már helyük. Illetve valamennyi lesz, valamit úgyis összeokoskodnak majd (a fentieknél egyébként void évekkel még többet fel lehet szabadítani, szóval ezt még ki is lehet tolni kicsit), de így is elengedhetnek olyan sokat játszó védőket, mint Marcus Davenport, David Onyemata vagy PJ Williams.

A piacról sok mozgást nem várhatunk a Saintstől, nekik a piac előtt lesznek mozgalmas heteik az átalakításokkal.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!