Connect with us

Szabadügynök

FA-kitekintő – AFC West

Az elmúlt évektől eltérően kicsit más formában nem csapatonként jön szabadügynök-piaci kitekintő sorozatunk, hanem csoportonként hozzuk el nektek, hogy milyen mozgások várhatóak. Kicsit tényszerűbben, főleg a nagyobb nevekre koncentrálva, de mégis minden fontosra kitérve. Kezdjük a bajnok divíziójával.

Denver Broncos

A Denver Broncos ismét új főedzővel áll neki a következő évnek, Sean Paytonnak pedig kimondottan nehéz feladata lesz, mert amellett hogy Russell Wilsonból meg kellene próbálnia újra irányítót varázsolni, nem szabadna feladni a közép-hosszú távú jövőt sem. Így pedig finoman fogalmazva is érdekes offseason áll a csapat előtt, ahol elsősorban a szabadügynök-piacon kell alkotni, draftcetlik hiányában.

Cap helyzet és rugalmasság

Jelenleg alig több mint 9 millió dollár áll a csapat rendelkezésére, ami nem túl sok, de nagyjából a csapatok felénél még így is biztatóbb a helyzet. A gond csak az, hogy bár első ránézésre lehet felszabadítani pénzt pár játékos kivágásával, ezen játékosok nagy része kezdő volt, így ebben a helyzetben a helyükre is kell valaki. Én jelenleg úgy gondolom, hogy négy játékos van, akik nagy valószínűséggel a kivágás sorsára jutnak és ők a következők: Graham Glasgow (OG), Ronald Darby (CB), Chase Edmonds (RB) és Mike Purcell (iDL). Ha mind a négy játékostól megválik a csapat, akkor nagyjából egy plusz 30 millió dollár kerül a front office kezébe, amivel már lehet kezdeni valamit. Plusz pozitívum a cutokkal kapcsolatban, hogy összesen csak 6 millió halott pénzt hagynának a sapkában, így nem is okozna különösebb fájdalmat a jövőre nézve.

A kivágásokon kívül természetesen el lehet gondolkozni átalakításokon és cseréken is, de nem sok olyan játékos van a Broncos keretében, akiknél ezt érdemes lehet megtenni. Talán az egyetlen igazán megfontolandó Garrett Bolles, a csapat bal tackle-je, akivel kapcsolatban fel is röppentek cserehírek, ugyanis amennyiben sikerül cserepartnert találni, akkor további több mint 10 millió kerül a kasszába, ráadásul értékes draftcetliket is érhet. Én úgy gondolom, hogy csak kimondottan magas ár ellenében lehet ebben gondolkozni, mert a fal egyik, ha nem a legbiztosabb pontjáról van szó és nehéz lenne pótolni. Még esetlegesen Jerry Jeudy kerülhet képbe, akit elvileg tavaly is árult a csapat, de a kért ellenérték és az ajánlatok nagyon messze voltak egymástól. Áron alul pedig nem érdemes túladni a fiatal WR-en. A többiekről szót sem ejtek mert vagy nincs értékük vagy prémium játékosok a posztjukon, így valószínűleg nem kerül sor más tranzakcióra.

Legfontosabb szabadügynökök

Ami a szabadügynököket illeti, nem feltétlen sok játékos hiányozna a Broncosnak, de a lista első két-három nevét meg kellene tartani.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!