Connect with us

Szabadügynök

A legdrágább szabadügynökök

Szabadügynök piacot beharangozó sorozatunk ezen állomásán megnézzük kik az idei év sztárjai, kik számíthatnak a legnagyobb szerződésekre. Jöjjön az idei FA krémje.

Derek Carr, QB

A legnagyobb szerződésekre általában fiatal, elit közeli játékosok pályáznak, ezt a hegemóniát azonban meg tudja törni 1-1 olyan váratlan név, mint amilyen Derek Carr is. Tom Brady vagy még visszább menve az időben Kirk Cousins óta a legjobb elérhető szabadügynök irányító nagyon kényelmes helyzetben van. Elit irányító szinte sosem érhető el a piacon (Brady kivétel volt, hiszen a kora miatt tudni lehetett, hogy csak pár éves projektre alkalmas), így egy Carr szintű veterán nagyon kapós tud lenni. 32 éves, szóval akár még egy hosszú, 5 éves tervet is bele lehet látni, a drafton hátrébb húzó csapatok pedig jobb esélyt ritkán kapnak a quarterback poszt megoldására. Carr nem az a játékos, aki egymaga elég ahhoz, hogy egy csapat a playoffba jusson, de benne van a liga igény szerinti 16, 20 – kinek mi – legjobb irányítójában, akivel lehet nyerni, ha jó körülötte a csapat. Jelenleg 8 irányító keres 40 milliós éves átlag fölött a ligában, ezt a szintet talán nem üti meg Carr új szerződése, de mögöttük a 9. Cousins 35 millióját már könnyen lehet, hogy überelnie kell annak a csapatnak, aki meg szeretné szerezni.

Mivel a tavalyi irányító draft class kis túlzással ment a kukába (csak a Steelers talált kezdőt), és több veterán irányító is kiesett a kezdők köréből (Brady, Ryan), több csapat keres QB-t mint amennyi irányítót szerezni lehet akár free agencyn vagy a drafton. A Jets, a Panthers, a Falcons, a Saints vagy akár a Commanders is helyezkedik annyira hátul a draftsorrendben, hogy inkább egy veterán irányítóban gondolkodjon az újonc helyett. Tavaly nem volt épp karrier éve Carrnak, de nem olyan régen Jon Gruden alatt megmutatta, hogy képes top10-es teljesítményre is. Egyértelműen az idei piac legnagyobb szerződését fogja kapni és az egyik legnagyobb kérdés, hogy végül hol köt majd ki.

Saquon Barkley (és Josh Jacobs), RB

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!