Connect with us

Minden ami NFL

Nehéz szülés volt, de megérte – a Shane Steichen kinevezés

A Colts kisebb meglepetésre a szezon közben kivágta a top 12-15-ös edző Frank Reichot, majd a helyére kinevezte ideiglenes főedzőként a mindössze gimis tapasztalattal rendelkező Jeff Saturdayt. A szezon végén aztán Jim Irsay-ék 13 jelöltet interjúztattak meg és abszolút benne volt a pakliban, hogy Saturday lesz a befutó, de végül győzött a józan ész és sikerült az egyik legjobb elérhető embert kinevezni a csapat élére – Shane Steichent.

Az idei főedzői kinevezések összességében meglepően racionálisak és potensek lettek. A Broncos szerzett magának egy top 5-ös főedzőt Sean Payton személyében, a Panthers egy rutinos, ligaszinten elismert és sokra tartott szakemberrel gazdagodott (Frank Reich), míg a Texans lenyúlta a 49ers top főedzői potenciáljával rendelkező elit védőkoordinátorát, DeMeco Ryanst. Ezt követően már csak a Cardinals és a Colts maradt HC nélkül és az időhúzás miatt várható volt, hogy az Eaglesből érkezik majd valaki: előbbi végül elvitte az Eagles remek vezérnek tartott, de összességében középszerű védőkoordinátorát, Jonathan Gannont, utóbbi pedig a Philly támadókoordinátorára, Shane Steichenre csapott le.

Ennél jobban nem is alakulhatott volna az Indianapolis edzőhelyzete, de ez közel sem volt egy egyszerű szülés. A csapat több mint egy tucat embert hívott el interjúra, ráadásul rendkívül középszerű volt a felhozatal: Raheem Morris vagy Brian Callahan még két kör rövid után elment volna, de például a Lions védőkoordinátor Aaron Glenn, a Packers speciális egység koordinátor Rich Bisaccia vagy a már említett Jeff Saturday még viccnek is rossz volt. Ilyen társaságból nem volt nehéz kitűnni, de a tulajdonos Jim Irsay-nél soha nem lehet tudni, és alighanem rengeteg szurkoló fellélegzett, hogy nemcsak hogy egy vállalható tag érkezett a csapat élére, de Sean Payton után talán a legígéretesebb szakembert sikerült megszerezni.

Miért lesz parádés főedző Shane Steichen?

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!