Connect with us

Hír

Ethereum árfolyam – Mikor a legalkalmasabb az ETH vásárlása?

Az elmúlt néhány év során a szélesebb nagyközönség is felfigyelt a különböző kriptovalutákra. Köszönhető ez elsősorban a piacon elsőként megjelenő bitcoinnak, amelynek az árfolyama egy szép növekedési ívet írt le. Ha azonban ettől kicsit jobban kitekintünk, láthatjuk, hogy a legerősebb, legjobb kriptovaluták listájának második helyén az Ethereum nevű kriptovaluta áll, amely mögött szintén egyre népesebb követőtábor sorakozik fel.

Az Ethereum elsősorban abban különbözik a bitcointól, hogy ez egy nyílt forráskóddal rendelkező platform, amelynek működése a blokklánc-technológiára épül. A résztvevők ún. okos szerződések megkötésével tudnak kereskedni. Mint innovatív kriptovaluta, az Ethereum is igen gyorsan a kereskedők érdeklődésének középpontjába került. Ha szeretnéd rendszeresen követni ezen kriptó árfolyamát, ezt megteheted a https://kriptomat.io/hu/kriptovaluta-arfolyam/ethereum-eth-erteke/ címen. 

Az Ethereum alapítója Vitalik Buterin, aki már a bitcoin fejlődését is nyomon követte és elemezte. Ez alkalommal jutott arra a következtetésre, hogy egy olyan hálózatot kellene létrehozni, amely többféle lehetőséget is kínál. Így született meg az Ethereum hálózata, aminek az egyik legfőbb jellemzője, hogy azon bármilyen decentralizált alkalmazás működtethető.

Mivel jelenleg a nemzetközi kriptopiac két vezető valutája a bitcoin és az ethereum, ezért érdekes lehet összefoglalni a kettő közötti legfontosabb különbségeket. Az egyik alapvető eltérés, hogy az ETH egy blokkláncon fut, amelyen okos szerződések alapján számos egyéb tranzakció is végrehajtható és projekt futtatható. Ezek a szerződések rendelkeznek egy kóddal, amely gondoskodik a tranzakciók átláthatóságáról és megbízhatóságáról. Ezek az okos szerződések amiatt is egyediek, hogy a különböző pénzügyek, játékok, NFT-k és más online tranzakciók területén is használhatóak.

Szintén lényeges eltérés, hogy míg az ETH állománya esetében nincs semmilyen előirányzott limit, addig a bitcoin érmék mennyiségét 21 millióban maximalizálták. Jelenleg a kibányászott érmék értéke 19 millió körül van, vagyis egyre nehezebbé és idő- valamint energiaigényesebbé válik a bányászás, ezért is tevődik át a hangsúly inkább a kereskedésre és a bitcoin más funkciókba történő helyezésére.

Illetve, alapvetően a bitcoin egységára az, ami jelentős különbséget jelent. Egy bitcoin jelenleg nagyjából 28.000 dollár körül van, míg az ethereum 1.800 dollár magasságában.

Ethereum árfolyam előrejelzés

Az Ethereum hálózata az elmúlt időszakban számos frissítésen esett át, amelyek mind annak stabilitását és hatékonyabb működését voltak hivatottak biztosítani. Ezek a fejlesztések, illetve a hálózat sokrétű funkciói pedig a hálózat kriptovalutája, az ETH értékének folyamatos növekedését eredményezték. 

Az ETH a 2021-es évben érte el eddigi történelmi árfolyamát, ami azt jelenti, hogy 4891,70 dollárt ért. Ebben az időszakban nagyon sokan felfigyeltek erre a valutára és szálltak be a kereskedésbe. Az elemzők közül sokan akkor azt jósolták, hogy az év végéig az árfolyam akár ennek a dupláját is elérheti, erre azonban nem került sor. 

A 2022-es év során, a kriptotél beköszöntével, amit az ukrajnai helyzet és a világgazdaság tendenciái eredményeztek, az árfolyam jelentősen visszaesett, általában 1.100-1.300 dollár között alakult. Az idei év elején több jel is utal arra, hogy az Ethereum értéke újra felfelé ívelhet.

Az olyan gazdasági jelek, mint az amerikai jegybank előrejelzései azt eredményezték, hogy az ETH árfolyama január óta növekszik, jelenleg 1.800 dollár felett van. Mivel az elemzések arra utalnak, hogy az előttünk álló időszakban az árfolyam felfelé indulhat, felmerülhet a kérdés, vajon érdemes-e most, vagy a közeljövőben ETH-t vásárolni. Nos, ha megnézzük az egyes előrejelzéseket, ezek eltérőek, de összességében megállapítható, hogy ezen kriptovaluta árfolyama az év során átlépi a 2000 dolláros határt. Ennek alapján tehát azt mondhatjuk, hogy érdemes lehet most ETH-t venni, de tudnod kell, hogy a piaci mozgások bármikor felülírhatják ezeket a prognózisokat, ezért mindenképpen tájékozódj kereskedés előtt.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!