Connect with us

Hír

Jeff Bezost kizárták a vásárlásból, Dan Snyder lehet mégsem adja el a Commanderst

Pár napja arról számoltunk be, hogy az Amazon-alapító Jeff Bezos felkészült a Washington Commanders megvételére. Abban a cikkben arról is írtunk, hogy a jelenlegi tulaj Dan Snyder ki nem állhatja Bezost és az általa tulajdonolt Washington Postot (amely több negatív cikket is megjelentetett róla), így könnyen lehet, hogy neki nem adná el a csapatát. És a legújabb hírek szerint pontosan erről van szó.

Előbb a New York Post, majd a TheAthletic is arról számolt be, hogy Bezost kizárták az ajánlattételi folyamatból, ráadásul utóbbi forrás szerint már hónapok óta ez a helyzet (ebből a szempontból meglepő, hogy Bezos nemrég bérelt fel egy céget a megvétel előkészítésére).

Emellett a New York Post azt is hozzátette, hogy jóval 6 milliárd dollár alatti ajánlatok érkeztek csak az első ajánlattételi kör során, miközben Snyder 7 milliárdot szeretne a csapatáért. Ezzel pedig egyre hangosabbak azok a pletykák, hogy Snyder valójában nem is akarja eladni a Commanderst, csak időt akart nyerni ennek belengetésével, és ha bármilyen indokot talál rá – mint hogy nem kapja meg érte a várt összeget –, akkor inkább marad a csapat élén.

A várakozás ezzel együtt továbbra is az, hogy túl nagy lesz a nyomás és végül Snyder beadja a derekát, azonban ahogy az egyik New York Post informátor fogalmazott: “ő egy seggfej és lehet nem adja el”.  Ez ellen egyébként az NFL-tulajok tehetnek, ugyanis ha legalább 24-en így szavaznak, akkor eladásra kényszeríthetik.

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
reszelo.aladar
reszelo.aladar
2023-02-27 06:30

Ide nem sapka kell, hanem egy független szervezet által átvilágított és megállapított minimális cégérték, ha úgy könnyebb, akkor kikiáltási ár. Ez alatt pedig nincs üzlet. Ez mindenkinek jó, mert a ligára vet rossz fényt, ha túl olcsón kell eladni valamit, illetve minden tulaj biztos lehet benne, hogy megtérül a befektetése.
Amúgy az egész a végösszegről szól már. Ha te vagy Jeff Bezos, akkor neked többet kell adnod mert többed van. Ez a szupergazdagság ára.

Raist
Raist
2023-02-26 09:04

Segítsetek, mert ezt nem teljesen értem. Addig oké hogy kikényszeríthetik hogy adja el, de ha Ő azt mondja hogy persze, semmi gond, 7 milliárd és vihetik, akkor mit tehetnek? Megállapíttatják mennyit ér valójában és annyiért köteles lenne eladni? Vagy mivel lehet kényszeríteni, ha Ő nem is mond valójában nemet az eladásra csak éppen megvan az az összeg amennyit szeretne kapni érte.

Kosárlabda példa, kedvenceim (Suns) ugyanilyen helyzetbe kerültek, meg is történt a kikényszerítés, erre rekordnagyságú összegért váltott tulajt a csapat (a két phoenixi csapat együtt 4 milliárdért). Nagy kikényszerítés volt hogy rekordáron eladja, szeeegény extulaj de rosszul járt… Ezért gondolom hogy nincs olyan lehetőség hogy “ársapkát” (használjuk ezt a abszurdisztánban mostanában felfedezett csodálatos szót) adjanak meg az eladáskor, de akkor mi lesz? Határidő ameddig el kell adnia? Vagy mi a folyamat azután, hogy esetleg megszavazzák a kényszerített eladást?

Tizenkettes
Tizenkettes
2023-02-26 09:45

Engem is érdekelne a Raist által felvetett dolog.
A logikus az lenne, hogy egy olyan döntés, ami arra kötelezné Snydert, hogy adja el a csapatot, csak arról szólna, hogy köteles eladásra felkínálni. Adnak neki valamennyi határidőt, hogy beérkezzenek az ajánlatok, és ezeket elemezgesse, de ha ezek nem lényegesen alacsonyabbak, mint amennyit objektíve érhet a csapat (na, ez az, amit nehéz megállapítani, ehhez talán valami független cég kellene), akkor valamelyiket el kellene fogadnia. Mert ez ugye azt jelentené, hogy az életben nem válna meg tőle, ha kijelentené, hogy semmi gond, eladja, de csak 10 milliárd dollár felett, miközben 6 feletti ajánlat nem futna be… Ugyanakkor az is érdekes lenne, ha éppen azért, mert az ajánlattevők tudják, hogy Snydernek mondjuk június 30-ig mindenképpen el kell adnia a csapatot, direkt valós értéken aluli ajánlatokat tennének, így meg Snydernek lehet, hogy 2 milliárdért kellene eladnia a csapatot, mert június 30-ig az volt a legmagasabb ajánlat… Snydert kiközösíthetik, de a tulajdonhoz való jogát csak bizonyos tekintetben csorbíthatják (azzal, hogy kötelezik az eladásra). Ezt ő akkor, amikor tulajdonos lett, elfogadta. De azt már biztosan nem fogadta el (nem is szerepelhetett ilyen a megállapodásban), hogy a tulajdonát értékén alul köteles eladni. Az tehát már sok lenne, és Snyder alkotmányos jogát sértené, ha nemcsak az eladásra kötelezhetnék, hanem arra is, hogy adott esetben áron alul váljon meg a csapatától…

Persze itt azért ettől nem nagyon kell félnie, mert brutális hasznot termelt neki ez a szir-szar Washington is. Itt a kérdés az, hogy tizenhányszoros haszonnal tudja értékesíteni.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x