Connect with us

Hír

Kötelező vésztartalék QB és onside kick helyetti 4th&15 is a szabálymódosító javaslatok közt

Nem csak a roughing the passer büntetések visszanézhetősége (amiről kiderült, hogy a Rams terjesztette elő) lesz terítéken a szabálymódosító javaslatok közt, amikről a tulajok szavaznak majd a márciusi League Meetingen. Most további két javaslatra is fény derült a Washington Post jóvoltából.

Az egyik az Eagles újra benyújtott javaslata, amit már korábban is vizsgáltak, de végül elnapoltak. Ez pedig az onside kick helyetti negyedik és 15 szituáció lenne, amit az XFL-ben eredményesen használnak. Az onside kickek nem is látványosak és minimális a beválási rátájuk (5,3% 2022-ben), főleg a pár éve bevezetett új kickoff szabályok óta. A negyedik és 15-nek kicsit jobb a beválási aránya, de ennek is elég alacsony, ellenben mindenképp szórakoztatóbb és látványosabb, mint az onside kick.

Emellett a 49ers konferenciadöntős esetére reflektálva felvetették azt a szabálymódosító javaslatot is, hogy minden csapatnak lehetősége legyen egy vésztartalék harmadik számú irányítót benevezni az aktív meccsnapi keretbe (ami így 47 fős lenne). Ezt egyébként a versenybizottság javasolja, ami egyben azt is jelenti, hogy várhatóan nagy támogatottsága van a ligán belül.

8 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zoard
Zoard
2023-02-28 22:48

Ha már a meccsvégi izgalmakat akarják fokozni:
legyen 4&15 – de:
– flagfoci ÉS
– 22 vs 22 !!!
:-)
A sérülésveszély elvben csökkentve…sok kezdőjátékos fent a pályán.
Nagy dobások és kergetőzés…

A támadás végén pedig
a, ha kevesebb mint 3 pont a különbség:
aztán ha az ellen harmincasáig legalább eljutnak akkor kötelezően FG-t kell rúgni,
A flagfoci pedig folytatódik, de most az ellenfél támad

b, ha több mint 3 pont a különbség:
ha az ellen negyveneséig legalább eljutnak a támadók, akkor minden sikere passz, futás után 1-1 játékos lejön mindkét csapatból.
Oszt mehetnek a tédére

igazi show lenne az utolsó másodpercig és a liga boldogan hallgatja a dollárok csörgését

reszelo.aladar
reszelo.aladar
2023-02-28 16:51

Az amerikai sportok lényege az, hogy az utolsó pillanatig izgalmas, nézhető és (hirdetőknek eladható legyen). Ezért van minden bajnokságban (még a NASCAR-ban is) rájátszás és ezért tesznek meg mindent, hogy meccsen belül is ha a hátrányban lévőnek matematikai esélye még van, akkor visszajöhessen. Erről szól az onside kick, de a 2 (valahol 3 is) pontos kísérlet is.
Vagy ha nincs esély, akkor inkább simán lepörgetik az órát, mert a meccs ugyan véget ért, de maradt még játékidő, de inkább hadd menjünk haza hamarabb.
Ezt megszoktuk, talán ezért is kedveljük és nézzük ezt a sportot.

petipajti
petipajti
2023-02-28 12:43

4&15-tel szerintem az lehet a legnagyobb baj,hogy rengeteg lehetőséget ad hibázásra/kétes szituációkra – holding, pass interference és társaik. Így is bőven van vitatéma, minek még? A meccs meg 60 perces az alatt akarjon mindenki nyerni, ne az utolsó 2-ben.

Snagal
Snagal
2023-02-28 09:23

Nekem nem annyira értelmezhető ez a 4és 15 az OK helyett.
Abban pont az volt a jó, hogy bár ad egy utolsó szalmaszálat, egy minimális reményt amiben kapaszkodni lehet.
Ennyi erővel ha nem sikerül a 4 és 15 legyen még egy 4 és 25 ről is, hiszen látványosabb mint ha elégeti az előnybe lévő csapat az időt.
Vagy FG párbaj, az is látványos, meg minimalizálná a sérülést is… Szarkazmus OFF.

Én totál nem támogatnám, de én csak egy oldschool focirajongó vagyok, ráadásul inkább D felfogású csapatokkal szocializálódtam :)

Bátor Aligátor
Bátor Aligátor
2023-02-28 08:55

Valószínűleg ezzel kisebbségben vagyok, de én nem hogy nem engedném a 4és15-öt, hanem még az onside kicket is betiltanám. Az egészben az az igazságtalan, hogy úgy nyúlnak bele a játékba, hogy ez csak az egyik csapatnak előnyös. Ha két perccel a vége előtt vezetek, akkor abban nekem semmi üzlet nincs, hogy hol kapom meg a labdát, ellenben az ellenfél kaphat plusz egy támadást.
Nyilván hülyeség, és értelmét vesztené az egész, de én csak úgy engedném ezeket, ha mindkét HC rábólint. Aztán max kap valamilyen draft cetlit az x legtöbb ilyen játékot engedő csapat.

Sestertius
Sestertius
2023-02-28 10:43

a 4 és 15 el az a baj, hogy nem ugyanaz az esélye a csapatoknál.. OK-nél mindenkinek 5% (nyilván 4,5 től 5,5 ig mondjuk) Ellenben a 4 és 15 Mahomes vs Wilson különbség szerintem szignifikánsabb nagyobb.

Zotya
Zotya
2023-02-28 08:54

Egyébként annak mi értelme van, hogy az 53 fős rosterből csak 46-ot lehet nevezni meccsre? Az a +7 fő már nem sok vizet zavar, nem? (ráadásul ezzel a szabálymódosítással már csak 6 játékos maradna ki)
Európai fociban oké, hogy van külön meccs keret, mert a teljes csapatok mérete eltérő lehet, és ezzel tudják garantálni az egyenlő létszámbeli esélyeket, de itt az már eleve le van szabályozva.

Staten Island
Staten Island
2023-02-28 08:06

Ez jó hír. Ami nincs említve, hogy a legjobb érv a 4&15 mellett, hogy az onside kick egy szerencse lutri, míg előbbinél azért van köze a támadósornak és az edzői stábnak ahhoz, hogyan sikerül a játék, nem annyira kiszolgáltatottak. Még úgy is oké, ha kétszer egymás után nem lehet behívni.

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x