Connect with us

Hír

Kötelező vésztartalék QB és onside kick helyetti 4th&15 is a szabálymódosító javaslatok közt

Nem csak a roughing the passer büntetések visszanézhetősége (amiről kiderült, hogy a Rams terjesztette elő) lesz terítéken a szabálymódosító javaslatok közt, amikről a tulajok szavaznak majd a márciusi League Meetingen. Most további két javaslatra is fény derült a Washington Post jóvoltából.

Az egyik az Eagles újra benyújtott javaslata, amit már korábban is vizsgáltak, de végül elnapoltak. Ez pedig az onside kick helyetti negyedik és 15 szituáció lenne, amit az XFL-ben eredményesen használnak. Az onside kickek nem is látványosak és minimális a beválási rátájuk (5,3% 2022-ben), főleg a pár éve bevezetett új kickoff szabályok óta. A negyedik és 15-nek kicsit jobb a beválási aránya, de ennek is elég alacsony, ellenben mindenképp szórakoztatóbb és látványosabb, mint az onside kick.

Emellett a 49ers konferenciadöntős esetére reflektálva felvetették azt a szabálymódosító javaslatot is, hogy minden csapatnak lehetősége legyen egy vésztartalék harmadik számú irányítót benevezni az aktív meccsnapi keretbe (ami így 47 fős lenne). Ezt egyébként a versenybizottság javasolja, ami egyben azt is jelenti, hogy várhatóan nagy támogatottsága van a ligán belül.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!