Connect with us

Hír

Mahomes az MVP, Prescott az Év Embere, íme a díjazottak

Az NFL az idei évben nem a Super Bowl előestéjén, hanem csütörtök este tartotta meg a szokásos díjátadó gáláját, ahol kiderült ki lett az MVP és minden más elismerés is.

Mutatjuk az újjáalakított szavazási rendszer eredményeit Rob Maadi jóvoltából.

MVP: Patrick Mahomes, QB, Chiefs

Sok kérdés nem volt, Mahomes az 50-ből 48 első helyet bezsebelt (egyet-egyet kapott Jalen Hurts és Josh Allen) és karrierje során másodszor lett a liga legértékesebb játékosa.

Idén top5-re szavaztak az újságírók MVP esetén (minden másiknál top3-ra), így érdekesebb (és jobb) volt a rendszer, így pedig elég sokan kaptak szavazatot. Köztük Denny Kellington a Bills orvosi stábjából Damar Hamlin újjáélesztése miatt.

Év Támadója: Justin Jefferson, WR, Vikings

A Vikings elkapója magabiztosan húzta be ezt a szavazást domináns szezonja után, noha 6 szavazólapra nem került fel a neve.

Év Védője: Nick Bosa, Edge, 49ers

A 49ers pass rushere nagyon magabiztosan nyerte az Év Védője szavazást, 46 első helyet bezsebelve. Érdekes, hogy Haason Reddick kapta a második legtöbb első helyes voksot (kettőt), ám végül csak negyedik lett összetettben.

Év Támadó Újonca: Garrett Wilson, WR, Jets

Az Év Támadó Újoncánál volt a legnagyobb befolyással az új szavazási rendszer, ugyanis a régi szerint a Seahawks futó Kenneth Walker nyert volna, mivel eggyel több első helyet kapott, összetettben azonban a Jets elkapó Garrett Wilson zsebelte be az elismerést.

Év Védő Újonca: Sauce Gardner, CB, Jets

A Jets pedig elvitte mindkét újonc díjat, ez mindössze harmadszor fordult elő az NFL történetében. Sauce Gardner simán nyert a védőknél, 46 első szavazatot kapott.

Év Visszatérője: Geno Smith, QB, Seahawks

Az Év Visszatérője mindig trükkös díj, most Geno Smith vitte ezt haza 28 első hellyel, összesen 41 szavazattal.

Év Edzője: Brian Daboll, Giants

Az Év Edzője sem volt egyszerű döntés, látszik a szavazatok megoszlásán is, hiszen senki sem került fel 33-nál több szavazólapra, ellenben öten is ott voltak 15 újságíró legjobb hármasában. Végül Brian Daboll vihette haza a díjat elképesztői edzői munkájáért. Az új szavazási rendszer itt is fontos volt, még ha nem is az első helyen: Doug Pederson úgy lett harmadik, hogy négyen is több első helyes voksot kaptak nála, azonban ő kapta a legtöbb második helyes szavaztot.

Év Segédedzője: DeMeco Ryans, DC, 49ers

DeMeco Ryans magabiztosan zsebelte be az Év Segédedzője díjat, jövőre már nem is a 49ers védőkoordinátora, hanem a Texans főedzője lesz.

Walter Payton Év Embere: Dak Prescott, QB, Cowboys

A legnagyobb presztízzsel rendelkező Év Embere díjat pedig Dak Prescott, a Cowboys irányítója vihette haza. Faith Fight Finish alapítványa több dologgal is foglalkozik, a vastagbélrákkal (Prescott ebben vesztette el édesanyját), a mentális egészséggel, az öngyilkosságok megelőzésével, az igazságszolgáltatás és az emberek közti távolság csökkentésével és azok megsegítésével, akik életet befolyásoló viszontagságokkal szembesülnek.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!