Connect with us

Hír

Mahomes az MVP, Prescott az Év Embere, íme a díjazottak

Az NFL az idei évben nem a Super Bowl előestéjén, hanem csütörtök este tartotta meg a szokásos díjátadó gáláját, ahol kiderült ki lett az MVP és minden más elismerés is.

Mutatjuk az újjáalakított szavazási rendszer eredményeit Rob Maadi jóvoltából.

MVP: Patrick Mahomes, QB, Chiefs

Sok kérdés nem volt, Mahomes az 50-ből 48 első helyet bezsebelt (egyet-egyet kapott Jalen Hurts és Josh Allen) és karrierje során másodszor lett a liga legértékesebb játékosa.

Idén top5-re szavaztak az újságírók MVP esetén (minden másiknál top3-ra), így érdekesebb (és jobb) volt a rendszer, így pedig elég sokan kaptak szavazatot. Köztük Denny Kellington a Bills orvosi stábjából Damar Hamlin újjáélesztése miatt.

Év Támadója: Justin Jefferson, WR, Vikings

A Vikings elkapója magabiztosan húzta be ezt a szavazást domináns szezonja után, noha 6 szavazólapra nem került fel a neve.

Év Védője: Nick Bosa, Edge, 49ers

A 49ers pass rushere nagyon magabiztosan nyerte az Év Védője szavazást, 46 első helyet bezsebelve. Érdekes, hogy Haason Reddick kapta a második legtöbb első helyes voksot (kettőt), ám végül csak negyedik lett összetettben.

Év Támadó Újonca: Garrett Wilson, WR, Jets

Az Év Támadó Újoncánál volt a legnagyobb befolyással az új szavazási rendszer, ugyanis a régi szerint a Seahawks futó Kenneth Walker nyert volna, mivel eggyel több első helyet kapott, összetettben azonban a Jets elkapó Garrett Wilson zsebelte be az elismerést.

Év Védő Újonca: Sauce Gardner, CB, Jets

A Jets pedig elvitte mindkét újonc díjat, ez mindössze harmadszor fordult elő az NFL történetében. Sauce Gardner simán nyert a védőknél, 46 első szavazatot kapott.

Év Visszatérője: Geno Smith, QB, Seahawks

Az Év Visszatérője mindig trükkös díj, most Geno Smith vitte ezt haza 28 első hellyel, összesen 41 szavazattal.

Év Edzője: Brian Daboll, Giants

Az Év Edzője sem volt egyszerű döntés, látszik a szavazatok megoszlásán is, hiszen senki sem került fel 33-nál több szavazólapra, ellenben öten is ott voltak 15 újságíró legjobb hármasában. Végül Brian Daboll vihette haza a díjat elképesztői edzői munkájáért. Az új szavazási rendszer itt is fontos volt, még ha nem is az első helyen: Doug Pederson úgy lett harmadik, hogy négyen is több első helyes voksot kaptak nála, azonban ő kapta a legtöbb második helyes szavaztot.

Év Segédedzője: DeMeco Ryans, DC, 49ers

DeMeco Ryans magabiztosan zsebelte be az Év Segédedzője díjat, jövőre már nem is a 49ers védőkoordinátora, hanem a Texans főedzője lesz.

Walter Payton Év Embere: Dak Prescott, QB, Cowboys

A legnagyobb presztízzsel rendelkező Év Embere díjat pedig Dak Prescott, a Cowboys irányítója vihette haza. Faith Fight Finish alapítványa több dologgal is foglalkozik, a vastagbélrákkal (Prescott ebben vesztette el édesanyját), a mentális egészséggel, az öngyilkosságok megelőzésével, az igazságszolgáltatás és az emberek közti távolság csökkentésével és azok megsegítésével, akik életet befolyásoló viszontagságokkal szembesülnek.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!