Connect with us

Hír

Mahomes az MVP, Prescott az Év Embere, íme a díjazottak

Az NFL az idei évben nem a Super Bowl előestéjén, hanem csütörtök este tartotta meg a szokásos díjátadó gáláját, ahol kiderült ki lett az MVP és minden más elismerés is.

Mutatjuk az újjáalakított szavazási rendszer eredményeit Rob Maadi jóvoltából.

MVP: Patrick Mahomes, QB, Chiefs

Sok kérdés nem volt, Mahomes az 50-ből 48 első helyet bezsebelt (egyet-egyet kapott Jalen Hurts és Josh Allen) és karrierje során másodszor lett a liga legértékesebb játékosa.

Idén top5-re szavaztak az újságírók MVP esetén (minden másiknál top3-ra), így érdekesebb (és jobb) volt a rendszer, így pedig elég sokan kaptak szavazatot. Köztük Denny Kellington a Bills orvosi stábjából Damar Hamlin újjáélesztése miatt.

Év Támadója: Justin Jefferson, WR, Vikings

A Vikings elkapója magabiztosan húzta be ezt a szavazást domináns szezonja után, noha 6 szavazólapra nem került fel a neve.

Év Védője: Nick Bosa, Edge, 49ers

A 49ers pass rushere nagyon magabiztosan nyerte az Év Védője szavazást, 46 első helyet bezsebelve. Érdekes, hogy Haason Reddick kapta a második legtöbb első helyes voksot (kettőt), ám végül csak negyedik lett összetettben.

Év Támadó Újonca: Garrett Wilson, WR, Jets

Az Év Támadó Újoncánál volt a legnagyobb befolyással az új szavazási rendszer, ugyanis a régi szerint a Seahawks futó Kenneth Walker nyert volna, mivel eggyel több első helyet kapott, összetettben azonban a Jets elkapó Garrett Wilson zsebelte be az elismerést.

Év Védő Újonca: Sauce Gardner, CB, Jets

A Jets pedig elvitte mindkét újonc díjat, ez mindössze harmadszor fordult elő az NFL történetében. Sauce Gardner simán nyert a védőknél, 46 első szavazatot kapott.

Év Visszatérője: Geno Smith, QB, Seahawks

Az Év Visszatérője mindig trükkös díj, most Geno Smith vitte ezt haza 28 első hellyel, összesen 41 szavazattal.

Év Edzője: Brian Daboll, Giants

Az Év Edzője sem volt egyszerű döntés, látszik a szavazatok megoszlásán is, hiszen senki sem került fel 33-nál több szavazólapra, ellenben öten is ott voltak 15 újságíró legjobb hármasában. Végül Brian Daboll vihette haza a díjat elképesztői edzői munkájáért. Az új szavazási rendszer itt is fontos volt, még ha nem is az első helyen: Doug Pederson úgy lett harmadik, hogy négyen is több első helyes voksot kaptak nála, azonban ő kapta a legtöbb második helyes szavaztot.

Év Segédedzője: DeMeco Ryans, DC, 49ers

DeMeco Ryans magabiztosan zsebelte be az Év Segédedzője díjat, jövőre már nem is a 49ers védőkoordinátora, hanem a Texans főedzője lesz.

Walter Payton Év Embere: Dak Prescott, QB, Cowboys

A legnagyobb presztízzsel rendelkező Év Embere díjat pedig Dak Prescott, a Cowboys irányítója vihette haza. Faith Fight Finish alapítványa több dologgal is foglalkozik, a vastagbélrákkal (Prescott ebben vesztette el édesanyját), a mentális egészséggel, az öngyilkosságok megelőzésével, az igazságszolgáltatás és az emberek közti távolság csökkentésével és azok megsegítésével, akik életet befolyásoló viszontagságokkal szembesülnek.

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
tmbb
tmbb
2023-02-10 06:24

Ajjaaajjj!
mínusz 1 TD handycap a Chiefs-nek! (vagy megtörik az átok?!)

Tizenkettes
Tizenkettes
2023-02-11 19:23

Gondolom, ugyanaz az 50 személy adta le az egyes kategóriákra a szavazatokat. Mahomest 48-an rakták MVP-nek, tehát 2-en nem. Ugyanakkor az OPOY-nek 10-en jelölték. Amennyiben az a 2, aki MVP-nek Hurtsöt és Allent jelölte, az OPOY díjat mondjuk Mahomesnak adta, még mindig kell hogy legyen 8 személy, aki Mahomest MVP-nek is meg OPOY-nek is jelölte.
Amilyen logikátlan, annyira logikus, mert ha Mahomes QB-ként lett MVP, akkor értelemszerűen nem volt nála jobb támadó sem, tehát azok, akik “duplázták”, tkp. logikusan döntöttek. Ugyanakkor logikátlan is, mert ha a két kategóriát elkülönítik, akkor az kellene, hogy aki az egyik kategóriában X-et tette meg, az a másikban Y-t válasszon…
Mivel az esetek nagy többségében támadó (QB…) az MVP, így az Év Támadója titulus gyakorlatilag egy vigaszdíjjá degradálódik. Szegény Jefferson úgy kapja meg a díjat, hogy tudja, ez egyébként Mahomesé… Úgy gondolom, az Év Védője díjnak nagyobb a presztízse, mert a védők tudják, hogy úgysem tudnak versenyezni egy – általában – QB-vel, ami által DPOY-nek “megmarad” az értéke.
Én biztosan változtatnék ezen a rendszeren, mert azt gondolná az ember, hogy valami íratlan szabály van, hogy “ha erre már szavaztam, ugyanarra egy másik kategóriában már nem fogok”. Mintha valaki a Tour de France-on az utolsó szakaszon elkezdené támadni az összetettben élen állót… Nem elegáns.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x