Connect with us

Minden ami NFL

Nem olyan egyszerű úgy megszabadulni Derek Carrtól, hogy a Raidersnek jó legyen

A Raiders még a szezon vége előtt leültette a padra Derek Carrt, ami egyértelmű jelzése volt annak, hogy elválnak a felek útjai. Az irányító már el is búcsúzott a csapattól, de ezt követően nem sok előrelépés történt az ügyben, pedig február 15-e előtt meg kell ejteni a szakítást. Ennek az az oka, hogy a látszat ellenére nem olyan egyszerű megszabadulni Derek Carrtól, hogy a Raidersnek jó legyen.

A most 31 éves Carr 2014-ben került a csapathoz a draft második körében. Ugyan újoncként nem nyújtott maradandót, de ezt követően összességében átlag feletti, helyenként top 10 közeli szinten teljesített, aminek köszönhetően kis ideig még a liga legjobban kereső irányítója is volt. Mindez a Raiders teljesítményén nem nagyon látszott meg, Carral a kezdőben 142 meccséből csak 63-at nyert meg a csapat és mindössze két pozitív idényt sikerült összehozni (igaz az rájátszást is ért).

Ugyan túlzás lenne a sikertelenséget csak Carr nyakába varrni, de az évek során egyértelművé vált, hogy ő nem fog egyedül bajnokcsapatot csinálni a Raidersből. Ezért is érkezett tavaly a támadógurunak tartott Josh McDaniels főedzőnek, illetve sikerült olyan játékosokat megszerezni, mint az elkapó Davante Adams vagy a pass rusher Chandler Jones. Tőlük és Carrtól várta a menedzsment az áttörést, de a tavalyi 10-7-es idény után idén még csak közel sem volt a Raiders a pozitív szezonhoz, ráadásul többször is sikerült arcpirító módon kikapni.

A Raiders csatlakozott a legnagyobb lúzerek elit társaságához

Ez ismét nem csak Carr hibája volt, de Josh McDanielsék kételye bizonyossággá vált: a veterán irányító nem 40 millió dolláros szint. Ezért a szezon vége előtt le is ültették, nehogy a sérülés miatt garantálttá váljanak Carr szerződésének garantált tartalmai. Itt azonban még nem ért véget a történet, a csapatnak ugyanis február 15-e előtt el kell cserélnie vagy ki kell vágnia az irányítót, ha nem akar dollártízmilliókat kockáztatni.

Carr rendhagyó szerződése

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!