Connect with us

Minden ami NFL

5. éves opció figyelő – a 2020-as class

Május 1-ig dönthetnek arról a csapatok, hogy lehívják-e a 2020-as első körös választottjaik 5. éves opcióját. Ez azt jelenti, hogy az adott játékos még egy évig szerződés alatt állna viszonylag magas, immáron teljesen garantált fizetéssel. Utóbbi különösen nehéz helyzetbe hoz pár csapatot, így összegyűjtöttük a 2020-as első körösöket és megnéztük, kinek az opcióját hívhatják le.

A szabályok szerint az első körben kiválasztott játékosok 4 éves szerződést kapnak, majd a harmadik szezonjuk után a csapatoknak lehetőségük van lehívni egy opciót, amellyel még egy extra évig magukhoz láncolhatják az adott játékost. Ezzel kapcsolatban fontos információ, hogy:

  • Amennyiben a játékos kétszer Pro Bowlba jutott, akkor a posztjának franchise tag értékét kapja meg.
  • Amennyiben egyszeres Pro Bowler valaki, úgy a transition tag értékét viheti haza.
  • Amennyiben a játékos legalább két szezonban is a snapek 75+ százalékán pályán volt VAGY a három szezont figyelembe véve az összes snap legalább 75 százalékán pályán volt VAGY mindhárom idényben legalább a snapek 50 százalékán pályán volt, akkor a posztján 3-20. legmagasabb fizetés átlagát kapja meg.
  • Amennyiben egyik fenti kitétel sem teljesül, úgy a játékos a posztján 3-25. legmagasabb fizetés átlagát kapja meg.

1/1: Joe Burrow, QB
5. éves fizetés: $29,504M
Opció: 10/10

Ez egy pillanatig sem kérdés. Joe Burrow karrierje nem indult zökkenőmentesen egy csúnya sérülés miatt, azóta viszont a rájátszással együtt 10 911 yardot és 78 TD-t passzolt két év alatt, illetve egyszer Super Bowlba juttatta a csapatát. Jelenleg alsó hangon top 3-as irányító, de lehet amellett is érvelni, hogy ő a legjobb QB a ligában. Az évi 50+ millió dolláros szerződés a minimum az esetében, ehhez képest a 29,5 millió dolláros opció ajándék a Bengalsnak.

1/2: Chase Young, Edge
5. éves fizetés: $17,425M
Opció: 6/10

Young nagyon erősen kezdett újoncként, az elmúlt két idényben viszont mindössze 591 snapen lépett pályára és két sacket szerzett. A sérülésekről természetesen nem tehet, de mivel az 5. éves opció teljesen garantált, így alaposan meg kell fontolnia a Commandersnek, hogy élni akar-e a lehetőséggel. Pláne úgy, hogy a védőfalból már a két kezdő DT-nek, Jonathan Allennek és Daron Payne-nek top fizetést adott a gárda, illetve Young mellett Montez Sweat is már az ötödik éves opcióján játszik.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!