Connect with us

Minden ami NFL

Az évezred cseréje? – a Panthers-Bears trade

Tegnap este robbant a bomba, hogy a Panthers megszerezte az 1/1-es picket a Bearstől. A Carolina két első- és két második körös picket, valamint a sztárelkapó DJ Moore-t adta fel a 2023-as draft első választási jogáért. A cserét csak a Robert Griffin III trade-hez lehet hasonlítani, de bizonyos szempontból még azt is túlszárnyalja. 

A 2022-es szezon utolsó fordulója nemcsak a kiemelések és a rájátszás miatt volt különösen fontos. Úgy alakult az idény, hogy amennyiben az akkor még 1/2-es Bears kikap a Vikingstól, az 1/1-es picket birtokló Texans pedig megveri a romokban lévő Coltsot, akkor a két csapat helyet cserél. A Chicago ekkor már semmit nem akart és Nathan Peterman vezérletével nagyon simán kikapott, a Texans viszont megtette azt a szívességet, hogy legyőzte a Coltsot, ráadásul nem is akárhogyan.

A Houston főedzője az a Lovie Smith volt, aki egyrészt 2004 és 2012 között a Bears főedzőjeként dolgozott, másrészt szinte biztos lehetett abban, hogy az idény végén kivágják. Főleg utóbbi lehetett az oka, hogy a Texans mindent megtett a győzelemért és végül egy 4&20-ra megdobott TD-vel, illetve egy sikeres kétpontossal 32-31-re legyőzte a csoportriválist, ezzel elütve magát az 1/1-es cetlitől. Természetesen Smith-t nem sokkal a győzelem után ki is vágták, de cserébe Chicagóban jó eséllyel nem kell a sörért fizetnie egy darabig.

Az évezred üzlete?

Ugyan a Bears kommunikációja eleinte nem zárta ki azt, hogy irányító is érkezhet Justin Fields helyére az 1/1-es cetlivel, de ahogy teltek a hetek, úgy lett egyre biztosabb egy csere. A kérdés csak az volt, hogy a top 10-ből ki lesz a legagresszívebb: az 1/2-es Texans, az 1/4-es Colts, az 1/7-es Raiders, esetleg az 1/8-as Falcons vagy az 1/9-es Panthers?  Végül a legrosszabb pozícióból induló Carolina terítette a legnagyobbat, és ez nem költői túlzás – ehhez az ajánlathoz csak Robert Griffin megszerzését lehet hasonlítani.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!