Connect with us

Draft

A Combine harmadik napjának nyertesei és vesztesei

A hétvége legjobban várt eseménye természetesen az irányítók színre lépése volt, ugyanis négy első körbe várt tehetséget is megnézhetett a nagyközönség. Bár a karmesterek elvitték a showt, de az elkapók és a tight endek között is akadtak remek teljesítmények.

Nyertesek

Minden magasan jegyzett irányító

Bryce Young, QB, Alabama

Az irányítók közül is talán Bryce Young mérlegelését várta mindenki a legjobban, ugyanis soha nem volt még ilyen alacsony és vékony top jelölt mint az Alabama sztárja. Aztán a mérések után jött a meglepetés, mert bár Young magassága 6 láb alatt maradt (5 láb 10⅛ inch azaz 178 centi lett a hivatalos), de a 190 font helyett 204 fonttal (92,5 kg) mérlegelt, ami már abszolút nem tűnik vészesnek.

Ezek az adatok konkrétan szinte egy az egyben Kyler Murray számai, aki anno Nick Bosa előtt lett az első kiválasztott. Persze ne hagyjuk magunkat megtéveszteni. Aki látta Youngot az jól tudja, hogy ez nem a versenysúlya. Ez az eredmény az elmúlt hetek kőkemény feltáplálásának köszönhető. Nem véletlen, hogy Young kihagyta a gyakorlatokat és majd volt egyeteme Pro Day-én nézhetjük csak meg. A mindenki számára csalóka adatok ellenére is jól jött ki ebből Young, mert lényegében nem okozott csalódást, ami nála már egy mini győzelem. Így egyelőre úgy tűnik marad az 1/1 egyik legnagyobb esélyese, de az előnye talán csökkent.

Anthony Richardson, QB, Florida

A másik nagyon várt irányító szereplés Richardson gyakorlatokon bemutatott attrakciója volt. Pályán mutatott játéka után ugyanis mindenki az egyik legatletikusabb iránytónak gondolta és itt volt a lehetőség, hogy ezt bebizonyítsa. Ő pedig köszönte szépen és nem csak bizonyított, hanem robbantott.

40,5 inches (103 centis) súlypontemelkedése és 10″9′-es (327 centis) távolugrása a valaha volt legjobb Combine eredmény irányítótól, a 4,43 másodperces 40 yardja pedig a 4. legjobb valaha ezen a poszton. Mindezt úgy, hogy magasabb mint George Kittle, nehezebb mint Haason Reddick és nagyobb a tenyere mint DeAndre Hopkinsnak. Félelmetes. Nem is kell mondani, hogy az atletikussági mutatója az egyik legjobb valaha, nem csak az irányítók között, de az egész mezőnyben.

A labdás gyakorlatok során aztán azért akadtak gondjai. Bár mutatott fejlődést mind pontosságban, mind az elkapók vezetésében, de a lábmunkáján azért látszik, hogy nem egy kiforrott játékosról van szó és a mechanikája sem a igazi. A dobóerejével azonban megint csak villantott ugyanis 60 mérföldes sebességet mértek a radarral, ami top3 a Combine-ok történetében. Senki nem ugrott akkorát a boardokon mint ő, jelenleg arra is van esélyes, hogy ő legyen az első, akit elvisznek a börzén.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!