Connect with us

Draft

A Combine második napjának nyertesei és vesztesei

Pénteken a defensive backeké volt a főszerep. A class talán legmélyebb posztja a cornerback, amit be is bizonyítottak a résztvevők. Több remek teljesítményt is láthattunk és joggal lehet reménykedni, hogy akár az első körön kívül is találni majd igazi kincseket az idei classban.

Nyertesek

Deonte Banks, CB, Maryland

Kevésbé volt hangos a draft média a Terrapins junior cornere iránt év közben, de az elmúlt hetekben már elkezdett felfelé jönni a boardokon. A meccsfelvételeken is látható volt, hogy bár vannak még javítandó területek a játékában, egy kiemelkedő képességű játékosról van szó. Erre pedig abszolút ráerősített a Combine-on. 9.99 lett a relative athletic score-ja, amivel felrobbantotta Indianapolist. Az ugró gyakorlatok során majdnem beverte a fejét a stadion tetejébe és a 40-es ideje is kiemelkedőre sikerült. Első lett súlypontemelkedésben és második távolugrásban (ami vicces, mert ezzel így is a valaha volt 3. legjobb eredményt produkálta, de minden idők 3 legjobb eredményéből kettő is idén született), a 40-es ideje pedig a harmadik leggyorsabbra sikeredett. A mért gyakorlatokon kívül igazolta, hogy nagyon jó az egyensúlya, kiváló irányváltó képessége van és igazán könnyed a mozgása. Mindent egybevéve talán a legjobb napot zárta, ami lehet, hogy hamarosan bebiztosítja majd a helyét az első körös mockokban.

Megjegyzendő, hogy nem Banks volt az egyetlen kiemelkedően teljesítő Maryland corner. Egykori csapattársa, Jakorian Bennett is remek napot produkált talán picit a semmiből jőve. Az ilyen váratlan jó teljesítmények pedig sokat számítanak a top100-on kívül játékosok esetében. Adott esetben hasonlóak hatására választanak ki Tariq Wooleneket az 5. körben a csapatok.

[ppp_patron_only level=”1400″ silent=”no”]

DJ Turner II, CB, Michigan

Minden évben és minden nap nyertesnek érezheti magát az a játékos, aki a leggyorsabb 40 yardos időt produkálta. DJ Turner 4,26-os ideje a negyedik leggyorsabb volt 2003 óta (amióta sztenderdizált a mérés). A nap speedsterének a magassága megvan a szélső corner poszthoz és bár kicsit könnyebb súlyú mint az ember igazán szeretné, az abszolút elit sebességével látszik, hogy tudja ezt kompenzálni. Ha Devon Achane nem fog ki jó napot a running backek közül, az egész Combine legjobb ideje lehet Turneré. A 2.-3. körös corner a sebessége mellett remek mozgásával is felhívta magára a figyelmet és kezdi bebiztosítani a 2. körös tagságát.

Christian Gonzalez, CB, Oregon

Akárcsak Banks, Gonzalez is kikezdhetetlen atletikai statisztikával zárta az eseményt. Gonzalez RAS-ja 9.95 lett, gyakorlatilag mindenben a legjobbak között végzett. Az új corner “standard” Sauce Gardnerhez talán Gonzalez áll a legközelebb a legjobb nevek közül. Tankönyvbe illő a magassága, a tömege és a mért eredményei mellett a gyakorlatai is remekül sikerültek, rendkívül könnyed mozgása sokak érdeklődését felkelthette (már aki eddig nem látta őt játszani). A class egyik legjobb cornere beigazolt minden várakozást és lockolta a helyét a top10-12 pick körül.

Julius Brents, CB, Kansas State

Deonte Banks sokáig nem örülhetett a valaha volt második legjobb távolugró eredményének, hiszen Brents pár perccel később túlugrotta (2015-ből Byron Jones mögé szorultak ezzel mindketten). Bár a 40-es ideje csak közepesre sikeredett, egy picit gyengébb 10-es részidővel összességében jó napot zárt. A 4-5 játékos közül, akik vállalkoztak a 3 cone és 20yard shuttle gyakorlatokra, az ő produkciója emelkedett ki, és bebizonyította, hogy remek irányváltási képessége és egyensúlya van. Mindezt ráadásul úgy, hogy 6’3″ magas (~190cm), és baromi hosszú karokkal bír. Ezt az egész csomagot egyben nézve nagyon hasonló az atletikai profilja mint tavaly Tariq Woolennek. Brents már a Senior Bowlon is kiemelkedett, ezt a hullámot pedig csak még jobban meglovagolta Indianapolisban. Az egyik legjobb draft processt produkáló corner pedig joggal várhatja a kiválasztását a második körben, de 1-1 első körös mockban is fel-feltűnhet a következő hetekben.

Jartavius Martin, S, Illinois

Kevés kiemelkedő safety teljesítményt láthattunk (lesz még erről szó), de Martin a hátsó körös nevek közül volt az, aki egyértelműen jó napot zárt. 4,46 mp-s futása a harmadik legjobb volt, miközben övé lett a leggyorsabb 10 yardos részidő és mindkét ugró számban verte a mezőnyt. Martin játszott hagyományos safety és nickel szerepkörben is és aktív special teamer volt. Ez a jó atletikai képességeivel pedig egy hátsó körös kiválasztást érhet a számára.

Brandon Hill, S, Pittsburg

A leggyorsabb safety lett 4,43-as idejével és a gyakorlatok során is remek volt a mozgása. Bár elsősorban a box környékén játszott, a termete kisebb az ideálisnál, de a pálya tengelyében mindenhol van tapasztalata. Közel a line of scrimmage-hez, hátravonva vagy akár a slot pozícióba is bemozgatható.

Vesztesek

A safety class

Nem ez a közeledő draft legizgalmasabb posztja, erre pedig rá is erősítettek a top nevek. Brian Branch az idei év legjobb safetyje, aki egyébként a cornerekkel együtt hajtotta végre a gyakorlatokat, mert a gyakorlatban inkább slot védő volt, nem az atletikussága miatt lesz top20-as pick. Sem ő, sem Antonio Johnson, sem Christopher Smith, sem Jordan Battle nem emelkedett ki igazán a gyakorlatok során a top50-70-es tehetségek közül. Nem volt senki kifejezetten rossz sem, csak elmaradt az az 1-1 jobb produkció, ami jönni szokott minden évben. A top név Branch esetében nem is vártunk űridőket, hiszen ahogy tavaly Kyle Hamilton, úgy ő sem az atletikussága miatt lesz első körös játékos, sokkal inkább a sokoldalúsága, remek szerelési képessége és játékintelligenciája miatt.

Emmanuel Forbes, CB, Mississippi State

Sose jó előjel, ha egy “leg” vagy rossz értelemben. 166 fontjával (75 kg) Forbes a legkönnyebb játékosa a Combinenak 2015 óta. A vékony alkata nem lepett meg senkit, de ennyire madársúlyúnak kevesen gondoltuk. A defensive backek átlagos tömege 193 font környékén mozog. A súlyán kívül egyébként nem volt kivetni való a Bulldogs játékosának teljesítményében. Banksszel holtversenyben a harmadik leggyorsabb volt és a skill drilleken is jól mozgott. Forbes egyébként kiemelkedő labdás képességekkel bír és ez az igazi ereje. Három éves egyetemi karrierje alatt 14 interceptiont szerzett, amikből 6-ot vissza is vitt touchdownra – utóbbi college rekord. Érdekes, hogy ennek ellenére elég kicsi a keze, de úgy tűnik ez a labdák megfogásában őt kevésbé zavarja. Egyes csapatoknál lehet, hogy lehúzta magát a boardról a tömege miatt, de aki a kiemelkedő labdaérzékébe szeretett bele, továbbra is a radaron tarthatja.

Kelee Ringo, CB, Georgia

Az elmúlt hetek, hónapok egyik nagy csúszója Ringo. Az idény közben még biztos első körös játékosból lassan inkább csak top50-es tehetség lett. Azt tudtuk, hogy a végsebességével nem lesz probléma, ezt be is igazolta a 4,36-os idejével, de gyakorlatilag minden másban átlag alatti lett a produkciója. Az elit végsebességhez gyengébb 10 yardos részidő társult, az ugró számokban a mezőny végén kullogott, az agresszív emberező stílusának pedig nem tett jót, hogy a karhossza és a kézmérete is kisebb lett mint ideális. Azok után, hogy sokszor volt elveszve a meccsfelvételeken és tűnt úgy mint aki lassan veszi észre a játékokat, nem segítette a megítélését Indianapolisban sem.

Mekhi Garner, CB, LSU

Nem zárt borzasztó estét a hátsó körbe várt ex-Tiger, de a nap talán legviccesebb jelenetét szolgáltatta, amikor a 40 yardos futás közben letért az egyenes vonalú mozgásából és egészen egyszerűen felborította az egyik részidőt mérő fotocellát.

Devon Witherspoon, CB, Illinois

Nem feltétlen vesztes a szó szoros értelmében, mert semmi rosszat nem csinált, de jót sem. Combhajlító sérüléséből lábadozva ugyanis a class legjobb vagy második legjobb cornere kihagyta a gyakorlatokat. Pedig a könnyed mozgása lett volna az, amivel kiemelkedhetne. A mérések során ugyanis picit kisebb lett (5′ 11″, 181 font), mint számítottunk rá. Witherspoon akár az elsőnek kiválasztott cornere is lehet a draftnak annak ellenére, hogy egy kicsit kisebb az ideálisnál. Ez azonban nem érződik a pályán, ahol az egyik legjobb press man corner remek football IQ-val és a játék fizikális részéből is kiveszi a részét, hiszen kiválóan szerel. Várjuk a pro day adatokat.


A végére pedig ezt tegyük el valami viccesbe:

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!