Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Bryce Young

Az idei irányító class nagyságrendekkel jobb mint a tavalyi, egész konkrétan négy olyan QB is van, aki a szakértők többségénél első körös osztályzatot kapott, sőt nagyon jó esélyünk van arra is, hogy mind a négyen a top10-ben kelnek majd el a drafton. Ami már nehezebb kérdés, hogy ki a legjobb közülük? Nem biztos hogy van erre jó válasz, de ha azt keressük, hogy fejben ki a legerősebb, akkor egyértelmű a válasz: Bryce Young.

Young ötcsillagos tehetségként érkezett az Alabama egyetemre, ahol aztán második évétől kezdve volt Nick Saban csapatának a vezére. Bár ezen időszak alatt a nagy múltú egyetem nem nyert bajnoki címet, játszott egy bajnoki döntőt és a következő évben is csak az utolsó fordulóban maradt le a rájátszásról, valamint a fiatal irányító 2021-ben elhódította a legjobb egyetemi játékosnak járó Heisman trófeát. Ezzel kicsit furcsa módon ő lett az első Alabama irányító, aki hazavihette ezt az elismerést.

Ahelyett hogy végigmennénk azon, hogy milyen rekordokat állított fel, mennyi touchdownt dobott és mennyi meccset nyert, nézzük meg miben igazán különleges az ő játéka, mik a legfőbb pozitívumok és természetesen azt is, hogy mi a legnagyobb félelem vele kapcsolatban.

Struktúrán kívüli játék

A mai fociban egyre inkább az értékelődik fel, hogy valaki hogyan tud teljesíteni, ha körülötte szétesnek a dolgok és miként tudja kezelni a nyomást, meddig tudja meghosszabbítani a játékot és adott esetben saját maga folytatni a drive-okat. Young ezekben mind tökéletes.

Nagyon higgadt nyomás alatt, már most jól érzi a zsebet és tudja mikor kell fellépnie, mikor kell menekülnie és mikor csak óvatos lépésekkel elkerülnie az ellenfél pass rushereit. Kevés ilyen hidegvérrel rendelkező játékos van, nagyon ritkán látni, hogy kapkodóvá válna a játéka.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!