Connect with us

Draft

Mock Draft a piac első hulláma után

Lement a piac első hulláma, a nagyobb nevek elkeltek, így a legtöbb hiányposzt jobban kirajzolódott, szóval itt az ideje egy új mock draftnak! 

Most hárman álltunk neki (Patrik, Balázs, Dani), a csapatokat pedig random generátorral osztottuk fel – minden csapatnál láthatjátok, hogy ki húzott épp nekik. Cserék megengedettek voltak, és inkább prediktív szemmel közelítettük meg a dolgot.

1/1 Carolina Panthers (from CHI)
CJ Stroud
QB, Ohio State

Állítólag őt szeretik a leginkább. Érthető is. Jó felépítés, nagyszerű pontosság, a Georgia ellen pedig megmutatta, hogy tud struktúrán kívül is játszani. Igaz akkor volt kinek passzolni.

(Patrik)

1/2 Houston Texans
Bryce Young
QB, Alabama

Alacsony? Igen. Vékony? Igen. Ő a class legjobb irányítója? Igen. A Texansnak egy jó játékos kell, akivel elindulhatnak felfelé. 2019 óta ez a csapat nem nyert többet 4 meccsnél egyik szezonban sem. Itt eredmény kell minél hamarabb, Youngnál pedig senki sem áll jobban készen az idei classból, hogy week 1-en is már jó játékot lehessen tőle várni.

(Balázs)

1/3 TRADE Tennessee Titans (from ARI)
Will Levis
QB, Kentucky

Titans adja: 1/11 + 2024/1 + 2024/2
Cardinals adja: 1/3 + 2024/3

Ilyet azt hiszem még nem csináltunk. Igazából az a faramuci helyzet adódott, hogy a Seahawks, a Raiders és a Titans is nálam volt, és mindegyikkel azt mondtam, hogy adok egy fair ajánlatot a felmozgás nagyságához mérten, aztán a Cardinals majd eldönti, meddig akar lemenni. Számukra pedig a legjobb opció a Titans volt, így a Tennessee előzte be a Coltsot és viheti el a harmadik irányítót!

Tannehill a szerződése utolsó évébe lépett, idén eléggé újjáépítésnek tűnik a filozófia a piaci tevékenység alapján, szóval fel lehet gyorsítani kicsit ezt a folyamatot és fel lehet menni most egy irányítóért ahelyett, hogy jövőre reménykednének benne, hogy lesz lehetőségük rá. A Richardson-Levis párosból én Richardsonban látom a több lehetőséget, azonban Mike Vrabel láthatóan nem akart Malik Willisre sem rászabatni egy támadó playbookot, így szerintem ő inkább Levis párti lenne.

(Dani)

Nagyjából 15-18 kezdő kellene ebbe a Cardinalsba, Will Anderson nem az a generational talent, akiről nem szabad lemondani. A jövő évi 1+2 pedig nagyon jól fog jönni a csapatépítés szempontjából. Idén Kyler nélkül ez a csapat bottom 5, de lehet, hogy bottom 3 lesz. Tökéletesen alkalmas a szezon a “elpuntolásra” és a ’24-re való tőkehalmozásra.

(Balázs)

1/4 Indianapolis Colts
Anthony Richardson
QB, Florida

A Coltsnak marad a negyedik irányító, de elég jó házasságnak gondolnám ezt a párosítást. Shane Steichen főedző az Eaglesnél megmutatta, hogy tud futkározós irányítóra playbookot írni és tudja fejleszteni a QB-t passzjátékban is, most erre újra lehetősége lenne Richardsonnal, akiben hatalmas potenciál lakozik.

(Dani)

1/5 Seattle Seahawks (from DEN)
Will Anderson
Edge, Alabama

Legutóbb hasonló helyzetben Jalen Cartert húztam a Seahawksnak, de egyre több a red flag mellette, plusz a csapat leigazolta Dre’Mont Jonest, így most már kisebb need a belső védőfalember – nagyjából ugyanakkora, mint az edge. Így pedig átfordultam Anderson irányába. Egyébként megpróbáltam felmenni Richardsonért a Cardinals helyére, de inkább a Titanst választották.

(Dani)

[ppp_patron_only level=”1400″ silent=”no”]

1/6 Detroit Lions
Jalen Carter
DT, Georgia

Carter a class három kimagasló játékosának az egyike, akit akár 1/1-en is érdemes lenne elvinni. Engem egyelőre nem ijesztenek meg a személyiségével kapcsolatos rossz hírek. A Lions bár nem szereti a problémás játékosokat, de szerintem ez még nem akkora Red Flag.

(Patrik)

1/7 Las Vegas Raiders
Christian Gonzalez
CB, Oregon

A Raidersszel is próbáltam felmenni irányítóért, de nagy extrát nem akartam fizetni, így lemaradtam. Carter egy érdekes dilemmát állított volna elém, de mivel a Lions kisebb meglepetésemre kivitte, így elviszem a class legjobb cornerbackjét, akinek a védőkoordinátor Patrick Graham nagyon fog örülni, végre lesz használható embere a szélre.

(Dani)

1/8 Atlanta Falcons
Tyree Wilson
Edge, Texas Tech

Irányítók hiányában sok mindent meg lehetne indokolni. A pass rush pedig évek óta megoldatlan. Most egy nagy potenciállal rendelkező játékost húzhatnak ki magunknak. Ha meg nem válik be, akkor beküldik középre.

(Patrik)

1/9 Chicago Bears (from CAR)
Jaxon Smith-Njigba
WR, Ohio State

Minden segítség kell Fields számára. A Bears WR szekció Moore érkezésével elég telített, de Smith-Njigba az, akiből valódi első számú elkapó lehet, a rosteren lévőkből nem. Ez pedig mindennél fontosabb.

(Patrik)

1/10 Philadelphia Eagles (from NO)
Devon Witherspoon
CB, Illinois

Ugyan Bradberry visszatért és végül Slay sem ment el, utóbbinak már tényleg csak egy évre van szerződése, így meg kell találni a pótlást – az Eagles pedig szeret egy évre előre draftolni. Witherspoon nálam nagyon közel van Gonzalez szintjéhez (kicsit más stílussal-erőséggel-gyengeséggel), így én Eagles szurkolóként azt remélem, hogy egyikük bent lesz itt még – ha nem, akkor kicsit bajban lennék.

(szerk.: éjjel jött a hír, hogy Slay hosszabb távon marad, és még Greedy Williams is érkezett mögé, így ez a cornerback pick már nem tűnik olyan valószínűnek)

(Dani)

1/11 Arizona Cardinals (from TEN)
Lukas Van Ness
Edge, Iowa

A Titans pickje távolabb repítette a csapatot, de a cél a ’24-es tőke halmozása volt. A lecsere után pedig a leggyengébb csapatrészbe, a védőfalba jött egy játékos. Zach Allenhez hasonlóan kicsit bent, de főleg kint játszatható erős oldali endnek. Nyers még, tapasztalatlan, de remek erő és atlétikai alapjai vannak. A probléma elsősorban az, hogy még 2-3 hasonló játékos kéne abba a védőfalba, így újoncként nem lesz még nagy hatása, de ez nem feltétlen az ő problémája lesz.

(Balázs)

1/12 Houston Texans (from CLE)
Nolan Smith
Edge, Georgia

Két első körös pick közül egyet csak kapni fog az új vezetőedző. DeMeco Ryans rendszerében is kulcsfontosságú a pass rush. Tavaly két tehetséges defensive back érkezett, most pedig egy igazi speed rusher.

(Balázs)

1/13 New York Jets
Paris Johnson Jr.
OT, Ohio State

A mockban Rodgers csere végbement, de nem mozgott érte idei első körös cetli. Így pedig a legnagyobb needet orvosoltam, az LT-t. Bectonnal nem tudni mi lesz, de legfeljebb átrakják a jobb oldalra, ha hadra fogható. Paris azonnal képes beállni a vak oldalra, ami Rodgers érkezése esetén óriási need.

(Balázs)

1/14 New England Patriots
Peter Skoronski
OT, Northwestern

Jonathan Jones visszaigazolásával a cornerback helyett nagyobb hiányposzt lett a tackle, és jó helyzetben is van a Patriots ennek orvoslására, főleg ha így alakul a draft. Wynn esetében annak idején nem riadtak vissza a rövid karoktól, szóval gondolom most sem fognak, és ha ez nem ok az aggodalomra, akkor Skoronski a legjobb tackle a classban.

(Dani)

1/15 TRADE Tampa Bay Buccaneers (from GB)
Broderick Jones
OT, Georgia

Buccaneers adja: 1/19 + 2024/3.
Packers adja: 1/15

A Buccaneers úgy tűnik nem akar rebuildelni még és próbálja kisajtolni a legtöbbet az idei évből. Akkor meg miért ne mozogjon fel az utolsó felső polcos bal oldali tackle-ért, beáldozva egy jövő évi 3. kört (azért nem az ideit, mert 4. kör már így sincs)? Donovan Smith elküldésével nagy lyuk keletkezett a fal szélén, pénz meg nincs ide hozni senkit, így a drafton kell megoldani, a Commanders-Steelers duót pedig ehhez meg kellett előzni.

(Dani)

Nem volt kihagyhatatlan célpont itt, így inkább lemozgott Gutekunst. Sokat ugyan nem kapott a csapat, de mondhatni, hogy kétségbeesetten szerettem volna lemenni.

(Balázs)

1/16 Washington Commanders
Brian Branch
DB, Alabama

Jones kiment mint első számú célpont, így jöjjön a védelem tengelyébe egy igazi vezér. Branch lesz a Commanders slot cornere, aki a box környékét uralja majd. Rettentő jól szerel, sose véti el a célpontját, tud védekezni kisebb elkapóktól kezdve futókon át akár tight endekig. A class egyik “legbiztonságosabb” pickje.

(Balázs)

1/17 Pittsburgh Steelers
Joey Porter Jr.
CB, Penn State

Ha bent maradt volna az egyik tackle, annak örültem volna, de nem így történt, úgyhogy más irányba nézek. Ugyan érkezett Patrick Peterson a piacon, de annyira nem is tudtam hová tenni a fitet, meg ő még nem elég a poszt orovoslására. Porter apja is játszott a Steelersben, most akkor elviszik a fiát is.

(Dani)

1/18 Detroit Lions
Myles Murphy
Edge, Clemson

A három kimagasló corner kiment, irányító nincs értéken, így pedig lehet kicsit a need és a BPA húzást egybekötni. Murphy és Carter érkezésével a védőfal a liga legjobbja is lehet, így pedig a labda mindkét oldalán tudná a Lions dominálni a line of scrimmage-et.

(Patrik)

1/19 Green Bay Packers (from TB)
Jalin Hyatt
WR, Tennessee

A hírek szerint a Packers vezetősége nagyon szereti Hyattet és akár az első számú WR is lehet a boardjukon. Nagyon vicces lesz látni, ahogy ő és Watson 30 yard mélyen szaladgálnak a pályán, miközben Jordan Love mögéjük dobálja a zsugát 3-4 yardra. Mivel ez egy prediktív mock lett végül, Hyatt a pick.

(Balázs)

1/20 Seattle Seahawks
Deonte Banks
CB, Maryland

Sok irányba mozoghattam volna, egyikbe sem lettem szerelmes igazán. Végül Banks mellett döntöttem és összeállítottam a liga legatletikusabb cornerback-duóját (Tariq Woolennel).

(Dani)

1/21 Los Angeles Chargers
Bijan Robinson
RB, Texas

Ekeler cserét kért, így pedig tátongó az üresség a futószekcióban. Robinson nem csak ezt, hanem a megoldatlan playmaker szerepét is megoldja. Kinyitni ugyan nem fogja ő sem a pályát, de nem is kell, ha pattognak le róla a védők.

(Patrik)

1/22 Baltimore Ravens
Quentin Johnston
WR, TCU

Unalmas pick, de a realitások közül ez volt a legvalószínűbb. Ha marad Lamar, ha megy (maradni fog), kell célpont. A sok alacsony termetű társak után pedig nagyon kellene már ide egy igazi X receiver. Nem olyan fizikális Johnston mint tavaly volt mondjuk Drake London, de agilis és a teste megvan, hogy domináns vonal melletti elkapó legyen.

(Balázs)

1/23 Minnesota Vikings
Zay Flowers
WR, North Carolina

Jefferson mellé kell valaki, aki felnő, főleg úgy, hogy kinyitja a pályát közben, hogy aztán Cousins ugyanúgy megdobja a checkdownt negyedik és hosszúra. A Vikings szép csendben szépen erősített a piacról, de egy elkapó kell nekik, mert Thielen fénye végleg kihunyni látszik.

(Patrik)

1/24 Jacksonville Jaguars
Darnell Wright
OT, Tennessee

Taylor elment, de egy fiatalabb, gyorsabb lábú, tesztelt újoncot szereznek helyette.

(Patrik)

1/25 New York Giants
Jordan Addison
WR, USC

Ha már van egy franchise (fizetésű) irányítód, adj meg neki minél többet, hogy az offense tényleg a csapat erőssége legyen. Addison az elmúlt 2 év talán legproduktívabb college elkapója volt. Kint és akár slotban is használható. Ide pedig óriási szükség van Barkley mellé playmakerekre.

(Balázs)

1/26 Dallas Cowboys
Darnell Washington
TE, Georgia

Célpontra és támadófalemberre is szükség volna. Itt van egyben! Washington olyan blokkoló, amilyet tight end prospecttől nagyon ritkán látni. Pass seteknél és futásblokkolásban is kiemelkedő. Ezek mellé egy hegyomlás és még elkapni is tud. Utóbbit a Georgián nem nagyon használták ki, de a 1-1 felvételen és a combine-on is látható volt, hogy sokkal jobb kezei vannak mint amennyit kihoztak belőle. Nyers picit és van benne persze kockázat, de a liga következő Kittle-je lehet a srácból. Legrosszabb esetben is egy elit blokkoló TE lesz, de ilyen potenciál miatt megéri kockáztatni.

(Balázs)

1/27 Buffalo Bills
Jack Campbell
LB, Iowa

Picit untam már az egyértelmű pickeket, hiszen O’Cyrus Torrence a választás minden második mockban. Így kilépve a futó / falember univerzumból elhoztam az egyetemi liga legjobb és egyben egyetlen első körre érdemes linebackerét. Edmunds távozott, de kell a pálya közepére egy nagyobb termetű szerelőgép. Campbell pedig könnyen túl is szárnyalhatja az elődjét.

(Balázs)

1/28 Cincinnati Bengals
Michael Mayer
TE, Notre Dame

Orlando Brown érkezése egy lehetséges útvonalat kipipált, de azért még így is lehetett volna mozogni DT, CB és TE irányba. Utóbbi mellett döntöttem Hayden Hurst távozása után. Mayer egy nagyon biztos pick és blokkolásban plusz elkapásban is hozzá fog tenni a támadósorhoz, még levédekezhetetlenebbé téve azt (és gondolva Boyd jövő évi várható elküldésére).

(Dani)

1/29 New Orleans Saints (from DEN via MIA via SF)
Calijah Kancey
DT, Pittsburgh

A belső védőfal nagyon üres. Kancey ugyan alulméretezett, de őrületes robbanékonysága van. A csoportban pedig kulcsfontosságú, hogy a tapasztalatlan vagy gyengébb irányítókhoz odaérjenek minél korában.

(Patrik)

1/30 Philadelphia Eagles
Bryan Bresee
DT, Clemson

A kiskedvenc Kancey az orrom előtt ment ki, de van egy másik első kör végére taksált belső védőfalemberem Bresee személyében, szóval vele is meg tudom oldani a hiányposztot, még ha nem is ugyanazzal a stílussal – ellenben egy jóval sokoldalúbban használható játékossal. Cox jó, hogy visszatért egy évre, de az ő pótlását is meg kell találni inkább előbb, mint utóbb.

(Dani)

1/31 Kansas City Chiefs
Dalton Kincaid
TE, Utah

Az elkapók elfogytak, de Mahomesék tight endekkel is megoldják. Pláne ha végre elkapóként is lesz más Kelce mellett. Kincaid mellesleg a Kelce utáni időre gondolva is jó választás lehet.

(Patrik)

*A Dolphins 1/21-es pickjét elvették a tampering botrány miatt, ezért csak 31 húzás lesz az első körben. 

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!