Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Will Levis

Egy kiforratlan Josh Allen? Vagy egy korai Carson Wentz? A 2023-as draft top irányítóiból most a Kentucky játékosát vesszük elő, aki úgy néz ki mint a tankönyvekben lerajzolt irányító, ellenben a játéka nem mindig volt az ott leírtaknak megfelelő.

Will Levis egy 3 csillagos tehetség volt Massachusetts államból. Hagyományos pocket QB-ként tartották számon, de csak közepes érdeklődés volt az irányába, sok kisebb egyetem kereste meg és csupán pár jobb nevű. 2018-ban így talán a legjobb nevű ajánlójához, a Penn State-hez ígérkezett el. Első évében redshirtöt kapott, így 2019-ben lépett először pálya. A helyi “matuzsálemet”, Sean Cliffordot azonban nem bírta kiszorítani sem ekkor, sem 2020-ban, így két év alatt csupán csereként beállva, alig 100 passzkísérlet után 2021-ben beadta a kérelmét a transfer portálra, melynek végén Kentuckyba került. A Wildcatsnél egyértelműen kezdőként számoltak vele, két kissé felemás szezon után jelentkezett a draftra, ahol minden bizonnyal top10-es választott lesz.

Prototípus irányító testben és mentalitásban

Levis első és legegyértelműbb előnye, hogy pontosan úgy néz ki, ahogy szeretik a scoutok. 6’4″ magas (193 cm), 232 font (102 kg). Egy magas, izmos, jó kiállású srác. Szép vagy nem szép dolog, de fehér bőrű, ami marketing szempontokból sajnos a mai napig szempont lehet 1-1 helyen, rontani legalábbis biztos nem ront a megítélésén. Levis ráadásul nem csak külsőre tűnik vezérnek, de a mentalitása is olyan. Egyetlen lejátszott meccs nélkül szavazták meg a Kentuckyn csapatkapitánynak, igazi leader, aki összefogja a csapatot és maga mögé állítja a társakat. A vezér szerepe pedig tettekben is mérhető, 2022-ben szinte végig lábsérülése volt, mégsem hagyott ki egyetlen meccset sem. Stílusa sem változott meg, ugyanúgy beleállt a passzokba akkor is, amikor látta, hogy kapni fogja az ütést (kapta is rendesen). Az ilyen “talicskával kell lehozni a pályáról” mentalitást különösen szeretik a ligában. Josh Allen szerű felépítéséből adódóan nehéz is benne nagyobb károkat okozni, de amíg lehet, ő pályán fog maradni.

Karerő

Levis NFL-szinten is kiemelkedő karerővel bír. Ez megmutatkozik mind a mélységi labdáin, mind a gyors rövid átadásain. A karerő olyan tulajdonság, ami nehezen fejleszthető bizonyos fizikai limitek elérése után. Különösen erős kar nélkül is tudsz irányító lenni a profiknál, de szab egyfajta plafont a játékodnak, és csökkenti a hibaszázalékod. Levis szemrebbenés nélkül képes 60-70 yardos átadásokra anélkül is akár, hogy tökéletesen beleállna a passzba.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!