Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – C.J. Stroud

Sokat beszéltünk az idei iránytó class esetén Bryce Youngról és méreteiről, Anthony Richardsonról és az atletikusságáról vagy éppen Will Levisről és a Josh Allennel való összehasonlításáról. Van azonban egy irányító, akiről aránylag kevesebb szó esett, de mégis ő lehet az 1/1. Ő C.J. Stroud az Ohio State egyetemről.

Stroud nem tartozott a legmagasabban jegyzett recruitok közé, nem volt ugyan rossz játékos már a középsuliban sem, de többeket is tehetségesebbnek tartottak nála. Amikor kiválasztotta az Ohio State, korántsem volt biztos, hogy majd kezdő lesz, de őt nem érdekelték az esélyek. Első évében még világos volt, hogy Justin Fields mögött padozni fog, mindössze egyetlen snapet játszott, ami ironikus módon egy hosszú touchdown futással végződött.

A következő idénynek aztán úgy ment neki az egyetem, hogy négy irányító is küzdött a kezdőért, többek között az akkori recruiting class egyik legjobbja, Quinn Ewers is. Végül a befutó mégis Stroud lett.

A kezdő posztot már akkor is olyan képességek miatt kapta meg, amelyek a ma már a védjegyévé váltak. Edzői nyilatkozatai szerint azért ő lett a kezdő többek közt, mert pontosabb és jobb döntéseket hoz mint a többiek. Ezek a skillek azóta is kísérik.

Pontosság

Kezdjük azzal, amiről mindenki beszél az esetében. Stroud egyik legnagyobb erőssége, hogy kimagaslóan pontos. Nem csak a rövid passzoknál, nem csak a pálya egyik oldalára. Minden távolságon és útvonalon szinte ő volt a legpontosabb az elmúlt két év egyetemi irányítói között. 2021-ben a passzainak 72 százaléka, 2022-ben a passzai 66 százaléka ért célba. Sőt a Next Gen Stats adatai szerint az átadásainak közel harmada a tökéletesen helyezett labdák közé esett, azaz abban a helyzetben olyan helyre dobta, aminél nem volt optimálisabb pont. Tette mindezt úgy, hogy az átlagosan passzolt yardjainak a hossza a 10 yardot verdeste, tehát egyáltalán nem egy Checkdown Charlie-ról van szó.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!