Connect with us

Szabadügynök

Az egyetlen contender, amely javult idén – Cowboys FA-értékelő

A tavalyi topcsapatok közül gyakorlatilag senki sem mondhatja el magáról, hogy erősödött volna a holtszezonban. Az NFC-ben az Eagles és a 49ers gyengült és az AFC-ben a Chiefs-Bengals-Bills trió is maximum szinten tartott. Egyedül a Dallas Cowboys az, amelynek a kerete jobb lett, mint a tavalyi. Pedig a piacról egy érdemleges játékost sem szereztek. 

Pénzfelszabadítás és távozók

A Cowboys negatívban kezdte meg a holtszezont, már ami a pénzügyi keretet illeti, azonban elég könnyen szabadíthattak fel szemmel jól látható összegeket. Átalakították az irányító Dak Prescott, a guard Zack Martin, a pass rusher DeMarcus Lawrence és az elkapó Michael Gallup szerződését, plusz rávették a left tackle Tyron Smith-t egy fizetéscsökkentésre. Mindezekkel együtt körülbelül 50 milliót szabadított fel a gárda.

Közülük egyedül Gallup szerződéséhez való hozzányúlás nem tetszik, ugyanis a WR nagyon gyengén teljesített tavaly mindenféle advanced mutató szerint, így egyelőre hibának tűnik a neki adott tavalyi hosszabbítás, ami mellett nem akartam volna még jobban elköteleződni. Smithről érdemes még röviden beszélni, a klublegenda a millió sérülése miatt már nem ért annyit, amennyit a szerződésében foglaltak, megválni viszont érthető módon nem akartak tőle (az öltözőnek is jót tesz, és amikor pályán van, még mindig jól játszik), így egy mindenkinek relatíve jó megoldás született a fizetéscsökkentéssel. Prescott, Martin és Lawrence mellett pedig megéri még jobban elköteleződni, úgysem akarnak továbbadni rajtuk a közeljövőben.

Még egy pénzfelszabadító manőverük volt, méghozzá Ezekiel Elliott kivágása. Nem voltam magabiztos abban, hogy ezt meglépik, tekintve Jerry Jones rajongását Zeke iránt, de végül az okos döntést hozták meg. Elliott rövidyardos helyzeteknél és pass protectionben egy nagyon hasznos játékos, de minden sebességét elvesztette már, így közel sem érte meg a top fizetését. Itt egyedül a korábbi átalakításokat lehet sajnálni, amik miatt még jövőre is marad halott pénz utána.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!