Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Will Anderson

Sokszor mondjuk, hogy ez az idei draft nem igazán erős, nincsenek korszakos tehetségek vagy olyan játékos, aki egyértelmű 1/1 lehetne, ha nem lennének az irányítók. Ellenben van egy játékos, aki ha tavaly érkezik a börzére, akkor kérdés nélkül lett volna az első választott és utolsó éve nélkül az utóbbi évek egyik legjobb játékosának tűnt. Azonban a 2022-es szezonja kicsit gyengébbre sikerült, az ellenfelek elkezdték kiismerni és fény derült pár hiányosságára is, így pedig vesztett a fényéből. Ettől függetlenül valaki jól fog járni vele. Ő Will Anderson.

Will Anderson ötcsillagos recruitként érkezett az Alabamára, az egész ország 17. legtehetségesebbnek tartott játékosaként. Nagyon gyorsan, már az első évében teljes értékű kezdőként számítottak rá, ami nem meglepő Nick Saban csapatában, mert szeretik bedobni a tehetséges fiatalokat. Az viszont már meglepőbb, hogy rögtön a nagyon jó védelem egyik legjobbja és vezéregyénisége volt már freshmanként.

Ha tavaly jött volna ki a börzére, akkor kérdés nélküli 1/1-es választás lett volna, mert 82 nyomást, 17,5 sacket és 33,5 negatív yardos szerelést regisztrált, ennek pedig a közelében sem volt senki (a második legjobbak az adott kategóriában 60 nyomást és 13 sacket és 25 negatív yardos szerelést jegyzett). Nagyon sokáig még a Hesiman egyik esélyeseként is kezelték, amiről végül lemaradt, de legendás szezont hozott össze. Összességében pedig  amíg az egyetemen volt, addig 207 nyomást generált és 55 sacket szerzett, előbbi 55-tel, utóbbi 10-zel több mint bárkinek ezen időszak alatt.

Testi adottságok és erő

Anderson dominanciája felépítésével kezdődik. 192 centi magas és 110 kilogramm, de ami igazán félelmetessé teszi pass rusherként, hogy színizom és emellé még megnyúlt a testalkata is hosszú karokkal. Az ilyen játékosokra szokták azt mondani, hogy prototípus felépítésű és ez nem túlzás az ő esetében sem.

Nem csoda, hogy elsődleges fegyvere, hogy erőből veri meg az ellenfeleit, fizikai erejével nem könnyű felvenni a harcot. Ez azonban még nem minden. Amellett, hogy jó felépítésű, tudja is hogyan használja ki a legjobban a testi adottságait. Rendszeresen a gyorsaságot erővé alakítja, azaz lendületből száll bele a harcokba, így még inkább kicsúcsosodik mekkora erővel képes nyomni.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!