Connect with us

Szabadügynök

A legjobb csapat-játékos párosítások a piacon

Holnap már elkezdhetnek a csapatok tárgyalni a játékosokkal, így még az utolsó pillanatban elhozzuk azokat a csapat-játékos párosításokat, amik a legjobbnak tűnnek hiányposzt, rendszerbe való illeszkedés és csapatépítés szempontjából.

Lamar Jackson, QB –» Atlanta Falcons

Ugyan Lamar Jackson kapott egy franchise taget, de a nem-exkluzív fajtát, így bárki tárgyalhat vele és ha ki tudnak alkudni egy olyan szerződést, amit a Ravens nem hajlandó vagy nem képes megadni, akkor mindössze két első körért megszerezhetik a 26 éves korábbi MVP-t. Ilyen gyakorlatilag sosem fordult még elő, mármint hogy egy ennyire fiatal és egyértelműen franchise irányító kikerüljön a piacra, a csapatoktól pedig hiba lenne, ha kihagynák ezt a lehetőséget.

Rendszerszinten a legjobb helye Atlantában lenne, ugyanis tökéletesen illeszkedne a skill setje ahhoz a támadósémához, amit Arthur Smith futtat. Egyik része nyilvánvalóan az irányítófutások és opciós játékok, de ez megvolt a Ravensnél is és igazából minden valamirevaló támadókoordinátor képes ilyeneket beletenni a playbookjába, ha akar. Azonban az teszi igazán jóvá ezt a fitet, hogy Smith rendszerében elsősorban a pálya közepét célozzák az irányítók, ami Lamar passzjátékának a legjobb eleme, és amit kriminálisan alulhasználtak Greg Romanék Baltimore-ban.

Ráadásul ott lenne Kyle Pitts és Drake London fiatal, minőségi és még 2-3 évig olcsó célpontoknak, emellett a támadófal is teljesen rendben van. Ez lenne az álomforgatókönyv az én olvasatomban Lamar, a Falcons és a semleges nézők számára.

[ppp_patron_only level=”1400″ silent=”no”]

Jamel Dean, CB –» Patriots

Dean egy nagyobb darab cornerback, aki ezáltal fizikális játékstílussal operál. Elsősorban emberezni szeret és a press technika is jól áll neki. Tehát tökéletesen illene egy Patriots féle cover1-es sémába. Bill Belichick pedig a korábbi években sem riadt vissza nagy pénzeket osztani CB-knek, emlékezzünk csak Darrelle Revisre, Stephon Gilmore-ra.

Jonathan Jones elengedésével hiányposzt is lett a cornerback New Englandben, hiszen két másodévessel és Jalen Milsszel nem érdemes nekivágni a szezonnak. Ráadásul egyikük sem igazából nagy darab fizikális corner, így Dean érkezésével az ő erényeiket is jobban ki lehetne domborítani.

Jessie Bates, S és Fletcher Cox, DT –» Browns

A Browns védelmének irányítását Jim Schwartz veszi át, az ő rendszere pedig eléggé meghatározott, így könnyű dolgunk van fiteket keresni, ellenben a Brownsnak nehezebb dolga van a keret kis átalakításával. Négy emberes frontokkal operál, a szélső passzsiettetők sokat indulnak wide9 felállásból, belül pedig fontosabb a penetráció, a backfieldre való betörés, mint a futás megállítása. Cox a legjobb éveit hozta Schwartz alatt Philadelphiában, és persze 32 éves korára már nem az a játékos, aki akkor volt, de azért még mindig hasznos tagja tud lenni egy ilyen pass rushra alapozó rendszernek.

Hátul pedig elsősorban single high felállásokat használ Schwartz, így kellene egy nagy range-dzsel rendelkező free safety a gárdába. Ez pedig a piacon egyértelműen a csoportrivális Bengalstól érkező Jessie Bates, akinek nagyon jó helye lenne a hátsó alakzatban, plusz az egység vezére is lehetne.

Dalton Schultz vagy Mike Gesicki, TE –» Chargers

A Chargers támadósorából hiányzott a dinamizmus tavaly. Keenan Allen nagyon jól futja az útvonalakat és megbízható célpont, de nem a sebességéről híres. Mike Williams egy nagy darab contested elkapó a szélen, de szintén nem a sebességével szakad el. Mivel rájuk sokat költ a gárda, így WR poszton nem várható erősítés, de tight end még jöhetne.

Ha igazán dinamikus elkapni tudó játékost szeretne a Chargers, akkor Mike Gesicki a megoldás, aki szinte egy plusz WR-nek számít a pályán, hiszen blokkolásban annyira nem hasznos. Ha egy nem ennyire atletikus, de egy sokoldalúbb megoldást keres a csapat, akkor pedig Dalton Schultzot lenne érdemes leigazolni, aki az új támadókoordinátor Kellen Moore kezei alatt dolgozott az utóbbi években Dallasban, tehát tökéletesen ismeri a rendszert és illik is bele. Mindketten jó választások lennének a Los Angeles-ieknek.

Kaleb McGary, RT –» Titans
Mike McGlinchey, RT –» Bears

Egy blokkban hozok két tackle-t most. Jó lesz a piac, és különböző játékosokat lehet majd szerezni, mellettük is ott lesz a passzblokkolásban jobb Jawaan Taylor, illetve egy fiatalnak számító bal tackle Orlando Brown személyében, ami ritka a piacon mint a fehér holló. Nekik kevésbé találtam tökéletes helyet, McGarynek és McGlinchey-nek inkább.

McGary helyzete a legegyszerűbb, ő ugyanis nagyon jó futásblokkoló, de pass protectionben ez közel sem igaz, így egy sokat futó csapatnál lehet csak jó helye. Ideális esetben franchise taggel a Falcons lett volna ez, de ha már nem tartják meg, akkor a tavaly negyedik legtöbbet futó Titans haldokló falába lehelhetne egy kis életet. McGlinchey is főleg futásblokkolásban jó, és még inkább zónablokkolásra van szüksége, mert abban van igazán helye az atletikusságával. A Dolphinsra is gondoltam az esetében, ahol semmiféle rendszert nem kellene váltania, de ott nem futnak annyit, így kevésbé jönne ki az erőssége. Ellenben a Bearsnél már több a futás, zónablokkolás is van, nagy a need és pénz is van, szóval minden adott.

Drue Tranquill, LB –» Giants

A liga egyik legnagyobb needje a Giants linebacker posztja, és mivel Wink Martindale egy elég egyedi rendszert futtat, így nem is nehéz tökéletes fiteket keresni. Gyakorlatilag egy olyan LB-t kellene találni, aki összességében megállja a helyét, de blitzelésben nagyon jó. A Chargerstől távozó Tranquill pedig ilyen, az 5. leghatékonyabb linebacker volt tavaly blitzeknél, úgyhogy a Giants védőkoordinátorának biztosan nagyon tetszene a stílusa.

Javon Hargrave, DT –» Seahawks

Pete Carroll sokat hangoztatta, hogy a védőfalat és azon belül elsősorban a passzsiettetést fel kell turbózni a holtszezonban. Tavaly nagyon gyenge volt az egység belül és kívül is, így nem csak egy játékosra van szükségük idén, de valahol el kell kezdeni a dolgot. Hargrave talán a (tényleges) piac legjobb játékosa, belülről képes folyamatos nyomást generálni, amire a Seahawksnak nagy szüksége lenne. Alapvetően a front is visszaalakult a szezon második felében egy “támadó” rendszerre, ami kifejezetten fekszik Hargrave-nek, aki elég sok időt szokott a backfielden tölteni.

Ha a seattle-iek Jalen Carterre pályáznak az első körben, akkor nem hiszem, hogy ez az igazolás megvalósulna, de lehet a pályán kívüli dolgai elriasztják őket, plusz könnyen húzhatnak irányítót is 1/5-re, vagy ha megszerzik Hargrave-et, akkor vihetnek egy jó pass rushert is a draft tetején.

Marcus Davenport, DE –» Chiefs

Amikor a bajnok még erősebb lesz… Frank Clark kivágása és Orlando Brown elengedése után valami biztosan készül Kansas Cityben, méghozzá valami nagyobb. Ez lehet akár Davenport, aki a piac legjobb edge játékosa, ráadásul nagyon jól is illeszkedne Steve Spagnuolo rendszerébe – a Chiefsnél pedig jelenleg egyedül a tavalyi első körös George Karlaftis és a leginkább rotációs Mike Danna van rosteren a poszton. Egyedül a sérüléseitől lehet tartani Davenportnak, de ha egészséges, akkor folyamatos nyomásgyakorlásra képes.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!