Connect with us

Szabadügynök

A legnagyobb hiányposztok a ligában

Minden csapatnak vannak hiányposztjai, még a legjobbaknak is. Hol kisebbek, hol nagyobbak, de ez elkerülhetetlen egy fizetési sapkával szabályozott sportban. Most összeszedtük a liga legnagyobb, legégetőbb hiányposztjait a szabadügynök-piac előtt, amikre valamilyen megoldást mindenképp találniuk kell az adott franchise-oknak. 

Megjegyzés: Az irányítókkal ebben a cikkben nem foglalkozunk. 

A Cardinals támadófala

A Cardinalsnak kis túlzással csak hiányposztjai vannak, és simán hozhatnám ebbe a cikkbe a cornerbackjeit és akár a védőfalát is, mégis a támadófalat akartam kiemelni, mert nagyon durva, hogy mennyire nincsenek meg nem hogy minőségre, de mennyiségre sem.

A tavaly év eleji kezdőből konkrétan egyetlen egy játékos, a tackle DJ Humphries áll szerződés alatt, mellőle távozik jelen állás szerint Will Hernandez (G), Justin Pugh (G), Kelvin Beachum (RT) és Rodney Hudson (C) is. De ez nem minden! A cserék közül is távozik ötből négy játékos: Billy Price (C), Cody Ford (RT), Max Garcia (G) és Rashaad Coward (G). Tehát a cserék közt is csak a left tackle Josh Jones áll szerződés alatt, akit végülis be lehet tenni kezdőbe a túloldalra, és akkor a két tackle posztra legalább van ember. Belül viszont nincs senki: center poszton konkrétan nincs ember, guardban pedig csak a tavaly 6-7. körben draftolt Lecitus Smith és Marquis Hayes, akik összesen játszottak 210 snapet eddig.

Szóval ha nagyon optimisták vagyunk a fiatalokkal kapcsolatban, akkor végülis megvan négy kezdő, de azért ez elég hurráoptimista. Az persze kérdés, hogy a Cardinals mennyire igyekszik idén megjavítani a falat, hiszen 2023-ban nem mennek sehová még, főleg hogy Murray is kihagyhatja a szezon felét, de azért valahol el kell kezdeni ezt is építeni és nem lehet mindent jövőre hagyni. Valószínűleg nem a nagy nevekre fognak rámenni idén, ez egy átmeneti év lesz, de több falemberre is szükségük lesz a következő hetekben.

[ppp_patron_only level=”1400″ silent=”no”]

A Giants linebackerei és elkapói

Nem akartam egy csapaton belül két egységet is hozni, de ez itt elkerülhetetlen volt. Az egész cikk ötlete igazából a Giants linebackerei miatt pattant ki a fejemből, és végigmenve a liga elkapósorain, szintén a New York-i volt a legrosszabb.

Tavaly a liga talán leggyengébb egysége volt a Giants linebacker-sora, hiszen a két kezdő játékos a több helyről kiebrudalt Jaylon Smith és Jarrad Davis volt. Mindketten magasan draftolt játékosok, de mindketten nagy bustok és nincs helyük a kezdő közelében. Ráadásul most mindkettejük szerződése lejár, és még ha nem is kár értük, jelenleg a tavalyi ötödik körös Micah McFadden számít a depth charton a legjobbnak.

A csapat szerencséje, hogy az idei linebacker class nagyon erős, így bőven lesz kiből válogatni – a kérdés csak az, hogy mekkora összeget szánnak a posztra. A piac teteje Tremaine Edmunds, aki a jó játéka és billses múltja mellé fiatal is, így beleillene az építkezésbe. Az viszont kérdés, hogy akarnak-e neki 17-18 milliót fizetni, és ez lehet nem a legjobb ötlet. David Long nagyjából 10 millióért megszerezhető, de TJ Edwards is jó lehet évi 12 millióért.

Az elkapókra rátérve: mindössze a tavaly draftolt Wan’Dale Robinson és az év közben a Bills gyakorlócsapatából igazolt Isaiah Hodgins van szerződés alatt. Mindketten mutattak egyébként szép jeleket tavaly, ettől függetlenül mindenki tudja, hogy itt legalább egy, de inkább két nagyobb igazolásra lenne szükség (és még egy-kettő kiegészítőre).

A csapat balszerencséje, hogy a WR piac viszont elég gyenge. WR1 egyáltalán nincs, hacsak nem tudják leakasztani DeAndre Hopkinst trade formában. Illetve ha OBJ-t vagy Michael Thomast annak tekintjük, akkor van, de nem biztos, hogy egy építkezés elején álló csapatnak beléjük kellene fektetnie a sérüléseik után. Szóval nagy dolgot nehéz lesz véghezvinni a piacon, és a draft sem néz ki túl jól, úgyhogy ezt a hiányposztot minőségben jóval nehezebb lesz megoldania Joe Schoenéknek, mint az LB-t.

A Lions és a Raiders cornerbackjei

Egy posztról csak egy csapatot akartam hozni alapvetően, de a CB-knél megérdemli a Lions és a Raiders is a nevezést.

A Raidersnél a slot megoldott Nate Hobbsszal, azonban a szélen nagy gondok vannak. Rock Ya-Sin és Anthony Averett egyébként sem játszott jól és a szerződésük is lejár, így csak Amik Robertson maradt a keretben, aki meglehetősen alulméretezett a szélre (alsó 1% a CB-k közt), szóval leginkább egy csere slotról van szó az esetében. Egy csoportban, ahol Patrick Mahomes és Justin Herbert (és Russell Wilson) dobál, nem épp ideális, ha nincs a szélre egyetlen játékosod sem. Nagyon meglepődnék, ha nem lenne prioritás a CB-kérdés a Raidersnél a piacon, és akár egy nagyobb nevet is leakaszthatnak. Jamel Dean a krémje a szabadügynököknek, majd az idősebbek közül James Bradberry jön. Ha megoldják a QB kérdést a draft előtt, akkor a 7. pickkel sem lenne meglepő egy CB.

A Lionsnél Jeff Okudah korábbi 1/3-as választottként még mindig kap lehetőséget a bizonyításra, de a szezon végén leültették a padra. Sokat elmond, hogy így is a keret legjobbjaként tekinthetünk rá, hiszen mellette csak a 2021-es draftolatlan Jerry Jacobs van, aki játszott tavaly egy fél szezonnyit, de nem valami jól. Három játékos szerződése jár le, akik az utóbbi időben azért bőven pályára kerültek (Amani Oruwariye, Will Harris, Jerry Hughes), de sokat elmond az is, hogy egyikükért sem kár. Az eléggé valószínűsíthető, hogy a Lions az egyik első körös pickjével CB-t fog húzni (vagy Jalen Ramsey-re használja fel), de még így is kellene a piacról legalább egy részmegoldás.

A Rams pass rush

Már tavaly is need volt a pass rush Von Miller elvesztése után, de akkor nem csináltak semmit (Brian Burnsért pedig nem sikerült cserélniük). Azóta kivágták Leonard Floydot is, így jelenleg a 2020-as draftolatlan, karrierjében 521 snappel és 26 nyomással rendelkező Michael Hoecht számít a Rams első számú passzsiettetőjének. Nem valami megnyugtató.

A Los Angeles-iek belekezdenek valamilyen újjáépítésbe, a vásárlás helyett most mindenkit eladnak, szóval nagy lépést itt sem várhatunk, de egy pármilliós veterán a minimum, amit csinálniuk kell, csak hogy ki tudjanak állni.

A Saints belső védőfala

A Saints belső védőfala tavaly sem produkált valami jó teljesítményt, erre tesz rá egy lapáttal, hogy most a négy tavaly rosteren lévő játékosból a három legtöbb snapet kapónak lejár a szerződése: David Onyematának, Shy Tuttle-nek és Kentavius Streetnek. Így pedig egyedül a 2020-as draftolatlan Malcolm Roach maradt, aki ráadásul alacsony és rövid karokkal rendelkezik a poszthoz, szóval tőle sem lehet sokat remélni. Persze időnként berotálhat valaki a szélről, de ez nyilván nem rendes megoldás.

Szóval nyilvánvalóan erősíteni kellene, csak hát ugyebár nincs miből, legalábbis nagyobb igazolásra. Persze a Saints hírhedt arról, hogy bárkinek tud elegendő cap space-t kreálni, de azért ne felejtsük el, hogy az utóbbi években folyamatosan vesztik el a jobb játékosaikat (Terron Armstead, Marcus Williams, most Marcus Davenport). Valami olcsó megoldás persze jönni fog, mint A’Shawn Robinson vagy Matt Ioannidis, esetleg a draft első köréből valaki, de látszik, hogy esik vissza az amúgy is liga legöregebb rosterének minősége.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!