Connect with us

Szabadügynök

A szabadügynökpiac legnagyobb nyertesei és vesztesei

Nem ez volt minden idők legizgalmasabb FA-piaca, de azért így is történtek érdekes dolgok. Mivel igazán releváns mozgásokra már nem nagyon számíthatunk, így összegyűjtöttük az elmúlt hét legnagyobb nyerteseit és veszteseit. 

Nyertesek

A nyertesek közé azok a csapatok kerültek, akik rengeteget erősödtek, többnyire nagyon jó ár/érték arányú szerződéssel igazoltak játékosokat és/vagy megoldottak hatalmas hiányposztokat, illetve azok a játékosok, akik várakozáson felüli szerződéseket kaptak vagy akiket elkényeztetett a csapata. Ebből következik, hogy például a billegő/szintet tartó csapatok nem kerültek fel a listára: a körülményekhez képest tehát hiába volt jó az Eagles piaca (ahol többek között Fletcher Cox, Darius Slay, James Bradberry és Jason Kelce is maradt), de mivel távozott Javon Hargrave, TJ Edwards és Isaac Seumalo, illetve nem sikerült visszaigazolni Chauncey Gardner-Johnsont, így ez nem igazi győzelem. Nézzük, kik azok, akik tényleg nagyon boldogok lehetnek.

Chicago Bears

A Bears egy komoly hajrával és némi szerencsével megszerezte az 1/1-et, és mivel már van egy tehetséges fiatal irányítója, azzal a lendülettel el is cserélte a picket. Ráadásul a rengeteg cetli mellé érkezett a Pro Bowler kaliberű elkapó DJ Moore, így sikerült megoldani a legnagyobb hiányposztot egy olyan évben, amikor sem a piacon, sem a drafton nem volt igazán minőség WR-ekből.

Az évezred cseréje? – a Panthers-Bears trade

Már ez önmagában elég lenne ahhoz, hogy győztesként kiáltsuk ki a Bearst, viszont a csapat leigazolta többek között kicsit áron felül a linebacker Tremaine Edmundsot (4 év, $72M) és érthetetlenül olcsón TJ Edwardsot (3 év, $19,5M), valamint érkezett még a guard Nate Davis (3 év, $30M), a pass rusher DeMarcus Walker (3 év, $21M), a futó D’Onta Foreman (1 év, $3M) és a tight end Robert Tonyan. Eközben viszonylag fontos távozóként egyedül a futó David Montgomeryt említhetjük, de vele sem veszített semmit a gárda.

Ugyan még rengeteg a kérdőjel és sok múlik azon, hogy Justin Fields milyen ütemben képes fejlődni, de nem nehéz izgalomba jönni a mostani Bearstől. Kis szerencsével most alapozhatták meg az NFC egyik top csapatát a következő jó pár évre.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

4 Comments

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!