Connect with us

Szabadügynök

A védőfal számít – Commanders FA-értékelő

A fővárosi csapat továbbra sem tér le a megkezdett útról. A 2023-as offseasonben is egymást váltják az irányítók a csapatnál, hosszútávú megoldás a láthatáron sincs, de legalább a liga leg(drágább)jobb védőfala itt található. Ez is valami.

Távozók

Nem olyan hosszú a lista és még kevesebb igazán fontos nevet tartalmaz. A két legmarkánsabb azonban a két irányító. Carson Wentz kivágása magától értetődő döntés volt, hiszen több mint 26 millió dollárt spórolt így a csapat. Nem állt túl stabil alapokon az a terv, miszerint többedik állomáshelyén majd végre visszafordul a lejtmenetbe kerülő karrierje. Nem tudott még csak kezdő sem maradni a szezon egészén át, így nyílt titok volt az, hogy ki lesz vágva. Mivel rajta kívül kisebb meglepetésre a lejáró szerződésű Taylor Heinicket sem marasztalták, ott állt a csapat, hogy az elmúlt két szezon kezdő irányítói mind távoztak, egyedül a tavalyi utolsó meccsen pályára lépő újonc Sam Howell maradt. Az edzők elmondása alapján bíznak Howellben, ezt pedig nagyjából a piaci tevékenység is megerősítette. Heinicke sem volt igazából egy jó játékos, de a semmiből érkezve a megnyerő karakterével sokak kis kedvence lett. Azonban ő sem több egy átlagos minőségű cserénél, az a Washington problémája volt, hogy most már második éve több meccsen kezdenie kellett.

A többi távozó igazából nem hagyott akkora űrt maga után. A kivágás sorsára jutott J.D. McKissic, aki egy gadget játékos volt, de igazán sokat nem tudtak már kihozni belőle tavaly. Rajta kívül még a veterán Bobby McCaintől váltak meg, aki az elmúlt két szezonban volt a kezdő free safety/nickel corner, de igazán kiemelkedő egyik szezonjában sem volt.

A lejáró szerződésű játékosok között is inkább átlag vagy az alatti neveket olvashatunk. Wes Schweitzer és Trai Turner sem volt már pótolhatatlan és koruk miatt túl sok könnycseppet sem hullajtanak már utánuk a szurkolók. A közönségkedvenc Cole Holcomb távozása már picit érdekesebb, de a két éve első körös Jamin Davis tavaly mutatott fejlődést, hosszútávon pedig egyértelműen neki van feljebb a plafonja. Nem is lett volna túlságosan okos ötlet azok után megfizetni (közepesen vagy nagyon) egy nem túl atletikus középszerű linebackert, hogy korábban egy első kört áldoztál a posztra. Egyik sem feltétlen a csapatépítés legokosabb verziója, de egyszerre a kettő meg pláne.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!