Connect with us

Szabadügynök

Nem izgalmas, de legalább tudatos – Lions FA-értékelő

A Lions tavaly drámai körülmények között, az utolsó fordulóban maradt le a rájátszásról, így idén egyértelműen a PO a cél. Ehhez elsősorban a védelmet kellett volna megerősíteni, de a legnagyobb sztárok nem akartak Detroitba jönni (vagy csak a menedzsment részéről nem volt meg a kellő akarat), így elég nehéz izgalomba jönni a Lions piaci tevékenységétől. Mindez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy nem végezték jól a munkájukat Brad Holmesék.

A csapatnak 15,854 millió dollárja volt a cap alatt a 2023-as idény vége után, ami a középmezőnyhöz volt elég. A komolyabb piaci tevékenységhez tehát szükség volt extra tőkére, amit a legkönnyebben Michael Brockers menesztésével lehetett elkezdeni. A Rams 1/14-ese 2021-ben került Detroitba, és ugyan az öltözőben igazi vezér volt, de a teljesítménye egyáltalán nem volt jó, tavaly már mindössze a snapek 29 százalékán játszott, már amikor egyáltalán játékra alkalmas állapotban volt. Ráadásul a 32 évével ő volt a Lions legidősebb játékosa, így tényleg nem szólt semmi a megtartása mellett, pláne nem úgy, hogy a kivágásával 10 millió dollárt lehetett spórolni.

Ezzel pedig be is zárult a kör, legalábbis ami a kivágásokat illeti. A pass rusher Charles Harris belement egy fizetéscsökkentésbe, Romeo Okwara szerződését pedig átalakította a csapat (annak ellenére, hogy az előző két évben szinte egyáltalán nem játszott), amivel sikerült további komoly dollármilliókat felszabadítani. Természetesen ezeken kívül is voltak szerződésmódosítások (ezek közül nem mindegyik lett publikus) és pár roster töltelék is lapátra került, aminek köszönhetően nagyjából 40-45 millió dollárnyi cap space-szel vágott neki a csapat a piacnak.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!