Connect with us

Hír

Mostantól egyetlen nap alatt kell 90-ről 53 főre szűkíteni a kereteket a szezon előtt

Volt egy olyan javaslat a tulajdonosi találkozón, amit 25 csapat is előterjesztett. Mivel 24 szavazat szükséges egy új szabály bevezetéséhez, így elég egyértelmű volt, hogy ez át fog menni. Ez a javaslat pedig a nyár végi keretszűkítéseket befolyásolja, az eddigi többlépcsős folyamat helyett ugyanis mostantól a holtszezonbéli 90 főről egyetlen egy nap alatt kell 53 fősre szűkíteni a kereteket – írja a PFT.

Ez a dátum az utolsó előszezonmeccs utáni kedden lesz minden évben, ami idén egészen pontosan augusztus 29 lesz. Az eddigi szabály szerint három lépcsőben kellett keretet szűkíteni, előbb 90-ről 85-re, majd 85-ről 80-ra, majd 80-ról 53-ra. Túl sok értelme ennek nem volt, így nem meglepő, hogy megváltoztatták a szabályokat és megejtik az egészet egyetlen határidővel.

Erre egyébként az NFL is fel tud húzni egy újabb “eseményt”, és jó kis tévéműsort lehet kreálni a kivágások köré, tehát mindenkinek jó az új helyzet. És mi is jelentkezünk majd egy keretszűkítés trackerrel az oldalon, ahogy tavaly is.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!