Connect with us

Hír

Mostantól egyetlen nap alatt kell 90-ről 53 főre szűkíteni a kereteket a szezon előtt

Volt egy olyan javaslat a tulajdonosi találkozón, amit 25 csapat is előterjesztett. Mivel 24 szavazat szükséges egy új szabály bevezetéséhez, így elég egyértelmű volt, hogy ez át fog menni. Ez a javaslat pedig a nyár végi keretszűkítéseket befolyásolja, az eddigi többlépcsős folyamat helyett ugyanis mostantól a holtszezonbéli 90 főről egyetlen egy nap alatt kell 53 fősre szűkíteni a kereteket – írja a PFT.

Ez a dátum az utolsó előszezonmeccs utáni kedden lesz minden évben, ami idén egészen pontosan augusztus 29 lesz. Az eddigi szabály szerint három lépcsőben kellett keretet szűkíteni, előbb 90-ről 85-re, majd 85-ről 80-ra, majd 80-ról 53-ra. Túl sok értelme ennek nem volt, így nem meglepő, hogy megváltoztatták a szabályokat és megejtik az egészet egyetlen határidővel.

Erre egyébként az NFL is fel tud húzni egy újabb “eseményt”, és jó kis tévéműsort lehet kreálni a kivágások köré, tehát mindenkinek jó az új helyzet. És mi is jelentkezünk majd egy keretszűkítés trackerrel az oldalon, ahogy tavaly is.

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
camillo 7777
2023-03-29 06:35

A cím alapján hülyeségnek tűnt, a cikket elolvasta meg jónak.

A játékosoknak is több lehetőségük lesz bizonyítani.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x