Connect with us

Szabadügynök

Az út eleje – Texans FA-értékelő

A liga talán legmélyebben lévő csapata 3 év után idén először úgy néz ki, valóban felfelé indul el. A nagy drafttőke mellett rengeteg elköltendő pénz állt az új vezetőség rendelkezésére, hogy az elmúlt évek ideiglenes megoldásai után végre pár minőségi veteránt is el tudjanak csábítani Houstonba.

Távozók

Kényelmes helyzetben volt a Houston, hiszen körülbelül 25 millió dollárral kezdhették meg az offseasont. Ezt további 10 millióval tudták növelni pár veterán játékos elküldésével. Az elküldöttek között szerepel a belső támadófal két alapeleme, ugyanakkor sem Cann, sem Britt nem tartozik posztja krémjéhez, és komoly részük volt abban, hogy ez a belső támadófal tavaly a liga egyik leggyengébbje volt. Rajtuk kívül a front seven két rotációs tagját rakták még ki. Ráadásul nem is maximalizálta ki a csapat a lehetőségeit, hiszen Maliek Collins és Christian Kirksey elküldésével további 12-13 milliót tudtak volna felszabadítani.

A kirakások mellett a másik kulcslépés Cooks elcserélése volt, akiért a Dallas egy idei 5. és egy jövő évi 6. körös draft cetlit küld át. A pickek ára azonban nem kevesebb, mint 22 millió dollár halott pénz lekönyvelése volt. A veterán elkapó egyértelműen távozni szeretett volna (ennek már a tavalyi trade deadline előtt is hangot adott), így a távozása nem volt meglepetés. Korát és fizetését számbavéve még egész jó ellenértéket is kapott érte a csapat. A halott pénz persze sok idén, de így is jobban járt a csapat mint egy egyszerű kivágással és az öltözőben sem okoz viszályt majd.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!