Connect with us

Hír

Két darab 6 milliárd dolláros ajánlat is van a Commandersre

A Commanders eladása már tényleg a láthatáron van. A piaci szerződéseket is úgy alakították ki, hogy május közepéig várhatóan megtörténik az üzlet, most pedig Adam Schefter információi szerint két megegyező ajánlat is érkezett a csapat megvételére, mindkettő 6 milliárd dollár értékben, ami állítólag a Dan Snyder által kikiáltott ár.

Az egyiket a már pedzegetett Josh Harris által vezetett csoport adta, amelyben a kosárlegenda Magic Johnson is benne van, a másikat pedig a kanadai milliárdos Steve Apostolopoulos tette le az asztalra. Mellettük az ESPN információi szerint Tilman Fertitta, a Houston Rockets tulaja is érdeklődik, illetve van még egy egyelőre névtelen csoport, amely gondolkodik az ajánlattételen.

Bármelyik ajánlatot is fogadja el végül Snyder, ezzel rekord születik majd. Az eddigi csúcsot ugyanis a tavaly eladott Denver Broncos tartja 4,65 milliárd dolláros vételi árral. Amint Snyder elfogad egy ajánlatot, be kell adnia a nevet az NFL-nek engedélyeztetésre, majd 24 szavazat lesz szükséges a véglegesítéshez – ez gyakorlatilag formalitásnak tekinthető jelen esetben.

Snyder egyébként 800 millióért vette meg 1999-ben a franchise-t, szóval elég jövedelmező üzlet volt a számára.

5 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
crain
crain
2023-03-29 07:28

Ez a 800m vs 6 mrd arány elsőre elég csúnyának hangzik, de ha utánaszámolunk, akkor ez kicsivel kevesebb, mint 9%os növekedés évente, ami már egyáltalán nem olyan brutális.

Tibor Cseh
Tibor Cseh
Reply to  crain
2023-03-29 09:04

9% nyereség az nagyon is jó.És akkor még nem számoltunk azzal,ami nyereséget termelt a franchise.A szankciók mindig működnek. :DDD

frankovics.andras
frankovics.andras
Reply to  crain
2023-03-29 08:16

Inflációval korrigáltál?
És akkor még nem számoltunk az egyéb bevétel, kiadással.
Valószínűleg jobb üzlet lenne megtartani, de ahhoz gazdájának kellett volna lenni a csapatnak…

reszelo.aladar
reszelo.aladar
2023-03-29 17:46

Ez csak a cégérték növekedés. Feltételezve, hogy egyik csapat sem veszteséges üzemi szinten, a megtérülésbe az adózás utáni nyereséget is be kell számolni, ahogy egy csomó saját költséget meg ide el tudott számolni.
Vastagon megéri neki és közben még jól is szórakozott.

Antal Kovacs
Antal Kovacs
Reply to  reszelo.aladar
2023-03-30 04:38

Csak közben mi nem szórakoztunk annyira jól 🤣

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x